Megkezdődött a Bács-Kiskun megyei bíróságon annak a soltvadkerti családnak – anyának és 19, valamint 24 éves fiának – a pere, akik tavaly nyáron megöltek egy idős férfit. Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolja őket a megyei főügyészség.

A "kis család" (korábbi fénykép)
– Van egy kis pénzkereseti lehetőség. El kellene menni egy paraszthoz és megölni! – mondta az előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolt, soltvadkerti F. Tamásnak tavaly nyáron a bátyja. Ezután felkerekedtek a testvérek és egy féktárcsával szétverték soltvadkerti áldozatuk fejét. (Kuruc.info: reméljük, a nyíltan rasszista [csak és kizárólag nemcigány áldozat jöhetett szóba, hiszen „paraszt” = „gádzsó”, azaz nemcigány] áldozatválasztás súlyosbító tényező lesz, és legalábbis lesz egy „tökös” ügyész, aki mindenképp keresztülveri a súlyosbítást, és mindegyikük életfogytig tartó fegyházat kap. Bármit hisztizzen Révész, Czene, Derdák meg Ónody a Népszabadságban meg a többi rajvédő médiumban [lásd a miskolci „Halál a magyarokra!”-támadás kapcsán bemutatott ámokfutásukat ITT]).

A vádirat szerint a sértettet a másodrendű vádlott ismerte (mert korábban többször is segített rajta, lásd lenti kapcsolódó anyagainkat - a szerk.), aki elhatározta, hogy megöli őt. Tervébe az öccsét is beavatta, és rábeszélte, hogy vegyen részt a bűncselekmény elkövetésében. Cserébe a sértett gépkocsiját ajánlotta fel. A vádlottak anyja hallotta fiai tervét, és fekete öltözetet, valamint gumikesztyűt is biztosított az elkövetéshez.

A két testvér 2010. július 18-án az éjszakai órákban hatolt be a sértett házába, és a zajra felébredő, hanyatt fekvő férfit először az elsőrendű, majd pedig a másodrendű vádlott egy keréktárcsával többször fejbe ütötte. A sértett olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy rövid idő múlva elhunyt. A vádlottak a sértettől 268 ezer forint értékben tulajdonítottak el ingóságokat, melyeket a nyomozó hatóság lefoglalt. A cselekmény elkövetése után a sértettől eltulajdonított gépkocsival – melyet az elsőrendű vádlott vezetett – felborultak.

A főügyészség a vádiratban az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A tárgyaláson fény derült a brutális gyilkosság előzményeire és részleteire is. Elsőként F. Tamást hallgatta ki a bíró: a cigány megtagadta a vallomást, mire a rendőrségen felvett korábbi vallomásait olvasta fel Feleky István. Kiderült, hogy Tamás rendezett körülmények között nevelkedett egy keceli házaspárnál. Középiskolába járhatott, majd nagykorúságát elérve 650 ezer forintot kapott a magyar államtól. Ezt kiegészítette az addig spórolt 150 ezer forintjával, és 2010 elején vett egy tanyát Kiskőrös határában. Úgy volt, hogy ott kezdi majd az önálló életét.

Tavaly nyáron azután összeveszett nevelő szüleivel. Visszaköltözött a családjához Soltvadkertre, ahol azzal a feltétellel fogadta be bátyja, hogy úgy kell majd élnie, ahogy ők, azaz bűncselekményeket kell elkövetnie. A báty ezután azonnal az öccse gyorstalpaló kiképzésébe kezdett: előbb paprikát loptak lecsóhoz, majd krumplit és vízszivattyút egy másik helyen. Végül felvetődött a gyilkosság ötlete.
További részletek a keddi Petőfi Népében - ha valaki beküldi a szkennelt cikket, megköszönjük - írtuk tegnap este, reggel pedig már ott várt a küldemény a postaládánkban. Ezúton is köszönjük olvasónknak!

(Baon.hu)
Kapcsolódó:
- Cigány "hála": a saját jótevőjüket gyilkolták meg (ez a Magyar Hírlap-cikk egyenesen nevesíti(!) az elkövetők cigány származását. Az a Fidesz-pártlap Magyar Hírlap, amely jobbikossággal, ork-ellenességgel igazán nem vádolható, így nemcigányokat nem fog lecigányozni, nehogy plusz szavazókat szerezzen a Jobbiknak...)
Plusz kapcsolódó anyagok arról, hogy hogyan járták meg azok a fehérek, akik (vesztükre) szintén segítettek korcséknak, nem ismervén az aranyszabályt: cigányt soha, semmilyen módon nem szabad segíteni, neki pl. ház körüli munkát adni, mert az ő szótárukban nincs olyan szó, hogy lelkiismeret, ill. hála, és az őket korábban segítőket még nagyobb valószínűséggel (mivel „ismerik a járást”, tudják, hol, hogy kell bemenni a telekre, házba, lakásba) fogják kirabolni, meggyilkolni, mint a vadidegeneket:

Megint a saját segítőit akarta meggyilkolni a cigány