Bezár!
2020. július 11., szombat, Nóra, Lili napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:59 Ez szinte hihetetlen: a déli katonai bázisok a déli csapatok vezetőinek nevét viselik - de nem tart már soká a "megosztás"22:36 Makákó lives matter: majommunka-mentességet igazoló címkével kell ellátni Thaiföldön a kókuszdiót22:14 Rekordot döntött az újonnan fertőzöttek száma Izraelben21:54 A szultán elrendelte a Hagia Sophia-bazilika mecsetté alakítását21:40 Horvátország és Bulgária belépett az euróövezet előszobájába21:11 Kanalas Kevinkosztnernek lájárt a vellneszbérlete - így várta a kiccsalád a kaposvári börtön előtt20:49 Operatív törzs: a megbetegedések jelentős része külföldi vonatkozású20:19 Hőség, extrém UV-sugárzás, erős szél és zivatar is várható szombaton19:43 A bírót nem hatotta meg az agykárosodásos mese: négy év börtönt kapott Magna Carta-tolvaj19:00 Kínai kamu: a koronavírusnál is halálosabb járvánnyal küzd Kazahsztán18:22 Magyar autonómia helyett genderelmélet kell Iohannisnak17:54 Szennyezés "Románia" felől: a patak vize koromfekete Pocsajon17:37 A szerb elnök szerint lehetséges a megállapodás Koszovóval17:20 Egyiptomi kém dolgozott a német kormány tájékoztatási hivatalánál - nem tartóztatták le, vádat nem emeltek ellene16:44 Ezúttal 200 milliárdot tapsol el az Európai Parlament a jövő agysebészeire
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Balczó Zoltán "teljesen érthetőnek" tartja, hogy be akarják tiltani a német nemzeti radikális pártot

Reklám

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke visszautasította, hogy a Jobbik bármilyen kapcsolatot ápolna az NPD-vel, sőt azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy "teljesen érthetőnek" tartja az NPD betiltására irányuló szándékot, mert "ezeknek a szélsőséges pártoknak nincs helyük a közéletben". Legalábbis ez olvasható a hitgyülis tévé honlapján. Az ATV a németországi gyilkosságsorozat kapcsán foglalkozott azzal a Merkel-féle törekvéssel, hogy ezzel az ürüggyel betiltsák a német nemzeti radikálisok pártját.
A tévé honlapja megemlíti, hogy a 2010-es parlamenti választás első fordulójának estéjén a Németország Nemzeti Demokrata Pártja (német rövidítéssel: NPD) akkori elnöke, Udo Voigt meleg hangú levélben üdvözölte a Jobbik választási eredményét. ’Népeink közösen harcoltak a bolsevizmus ellen, manapság pedig közösen fogunk harcolni Európában és országainkban egy jobb és igazságosabb politikai rendért. A magyar nép a mai nappal megkezdi hatásos önvédelmi harcát a kiárusítás, a globalizmus általi kizsákmányolás, az imperializmus, az idegenekkel történő tervezett multikulturális összeolvasztással megvalósuló „amerikai életstílussal” szemben. […] Sok erőt kívánok Önnek a meglévő feladatok megoldásához, mint ahogy szerencsét és szükséges keménységet is, hogy hamarosan Magyarországon az Ön pártja válhasson a legerősebbé’ – fogalmazott korrekt levelében az akkori pártelnök. (A teljes levél itt olvasható.)
Az ATV több jobbikos képviselőt is az NPD betiltásának véleményezésére kért. Novák Előd, a Jobbik alelnöke csak annyit mondott nekik: „Nem kívánom kommentálni, főleg nem önöknek.” Dúró Dóra, az Országgyűlés korjegyzője sem kívánt válaszolni, Vona Gábor pártelnököt pedig nem tudták elérni.
Sikerült viszont elérniük Balczó Zoltánt, a Jobbik és az Országgyűlés alelnökét. Ő pedig az atv.hu szerint azt mondta: "teljesen érthetőnek" tartja az NPD betiltására irányuló szándékot. "Ezeknek a szélsőséges pártoknak nincs helyük a közéletben" – tette hozzá. Kérdésükre, hogy milyen kapcsolat van a Jobbik és az NPD között, Balczó úgy felelt: semmilyen. Azt a fölvetésüket, hogy másfél éve az NPD gratulált a Jobbik választási sikeréhez, Balczó úgy fogadta: "Erről nem tudok nyilatkozni."
Frissítés: Mivel több olvasónk azon meggyőződésének adott hangot hozzászólásában, hogy a Jobbik alelnöke nem nyilatkozhatta a fentieket, biztosan kiforgatták vagy meghamisították a szavait, magához a forráshoz fordultunk.
Az alábbi levelet küldtük december 7-én kora délután Balczó Zoltánnak:
Tisztelt Alelnök Úr!
Olvasóink egy része hitetlenkedve fogadta az ATV-nek adott nyilatkozatát az NPD kapcsán, mondván, biztosan meghamisították azt, ezért tisztelettel felkérjük, erősítse meg, vagy cáfolja az ATV cikkében állítólag Öntől idézetteket.
http://kuruc.info/r/2/88991/
http://atv.hu/cikk/20111122_betilthatjak_a_neonaci_gyilkossagok_miatt_a_jobbik_nemet_testverpartjat
Amennyiben valóban azt mondta, ami a cikkben szerepel, megkérnénk, indokolja meg 1-2 mondatban, miért ez a véleménye. (Ha pedig nem, akkor arra lennénk kíváncsiak, mit nyilatkozott az ATV-nek e kérdésben.)
Válaszát várva,
üdvözlettel,
a szerkesztőség
 
Azóta is várjuk a választ...
 
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready