Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke visszautasította, hogy a Jobbik bármilyen kapcsolatot ápolna az NPD-vel, sőt azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy "teljesen érthetőnek" tartja az NPD betiltására irányuló szándékot, mert "ezeknek a szélsőséges pártoknak nincs helyük a közéletben". Legalábbis ez olvasható a hitgyülis tévé honlapján. Az ATV a németországi gyilkosságsorozat kapcsán foglalkozott azzal a Merkel-féle törekvéssel, hogy ezzel az ürüggyel betiltsák a német nemzeti radikálisok pártját.
A tévé honlapja megemlíti, hogy a 2010-es parlamenti választás első fordulójának estéjén a Németország Nemzeti Demokrata Pártja (német rövidítéssel: NPD) akkori elnöke, Udo Voigt meleg hangú levélben üdvözölte a Jobbik választási eredményét. ’Népeink közösen harcoltak a bolsevizmus ellen, manapság pedig közösen fogunk harcolni Európában és országainkban egy jobb és igazságosabb politikai rendért. A magyar nép a mai nappal megkezdi hatásos önvédelmi harcát a kiárusítás, a globalizmus általi kizsákmányolás, az imperializmus, az idegenekkel történő tervezett multikulturális összeolvasztással megvalósuló „amerikai életstílussal” szemben. […] Sok erőt kívánok Önnek a meglévő feladatok megoldásához, mint ahogy szerencsét és szükséges keménységet is, hogy hamarosan Magyarországon az Ön pártja válhasson a legerősebbé’ – fogalmazott korrekt levelében az akkori pártelnök. (A teljes levél itt olvasható.)
Az ATV több jobbikos képviselőt is az NPD betiltásának véleményezésére kért. Novák Előd, a Jobbik alelnöke csak annyit mondott nekik: „Nem kívánom kommentálni, főleg nem önöknek.” Dúró Dóra, az Országgyűlés korjegyzője sem kívánt válaszolni, Vona Gábor pártelnököt pedig nem tudták elérni.
Sikerült viszont elérniük Balczó Zoltánt, a Jobbik és az Országgyűlés alelnökét. Ő pedig az atv.hu szerint azt mondta: "teljesen érthetőnek" tartja az NPD betiltására irányuló szándékot. "Ezeknek a szélsőséges pártoknak nincs helyük a közéletben" – tette hozzá. Kérdésükre, hogy milyen kapcsolat van a Jobbik és az NPD között, Balczó úgy felelt: semmilyen. Azt a fölvetésüket, hogy másfél éve az NPD gratulált a Jobbik választási sikeréhez, Balczó úgy fogadta: "Erről nem tudok nyilatkozni."
Frissítés: Mivel több olvasónk azon meggyőződésének adott hangot hozzászólásában, hogy a Jobbik alelnöke nem nyilatkozhatta a fentieket, biztosan kiforgatták vagy meghamisították a szavait, magához a forráshoz fordultunk.
Az alábbi levelet küldtük december 7-én kora délután Balczó Zoltánnak:
Tisztelt Alelnök Úr!
Olvasóink egy része hitetlenkedve fogadta az ATV-nek adott nyilatkozatát az NPD kapcsán, mondván, biztosan meghamisították azt, ezért tisztelettel felkérjük, erősítse meg, vagy cáfolja az ATV cikkében állítólag Öntől idézetteket.
http://kuruc.info/r/2/88991/
http://atv.hu/cikk/20111122_betilthatjak_a_neonaci_gyilkossagok_miatt_a_jobbik_nemet_testverpartjat
Amennyiben valóban azt mondta, ami a cikkben szerepel, megkérnénk, indokolja meg 1-2 mondatban, miért ez a véleménye. (Ha pedig nem, akkor arra lennénk kíváncsiak, mit nyilatkozott az ATV-nek e kérdésben.)
Válaszát várva,
üdvözlettel,
a szerkesztőség
 
Azóta is várjuk a választ...