Nyikosnak nem elég a magas díjazássaljáró bizottsági elnöki tisztség,törvénytelenül rátette a kezét egyébre is
Nyíltan kérkedik a törvénytelenül felvett lakhatási támogatásával az egykori kommunista Nyikos László. A Jobbik egyik legfőbb országgyűlési tisztségébe jutott, pofátlan politikusbűnöző nyilatkozata szerint taxira, étteremre költi a szállásköltség-térítést, sőt még megtakarításra is futja belőle.
A Kuruc.info a kezdetektől mellőzi híreiből, parlamenti videóiból az előző rendszerben MSZMP-tagként magas állami pozíciókba jutott Nyikos Lászlót, ugyanis hírportálunk szerint nem volna helye a Jobbik országgyűlési képviselői közt, a nemzet templomában. Az ügy feszegetése helyett a csendes mellőzést választottuk, azonban legújabb botránya mellett nem mehetünk el szó nélkül.
Egy képviselőnek a havi 115 900 forintos lakhatási támogatás akkor jár, ha nyilatkozata szerint nem rendelkezik lakóhellyel vagy Budapesten, vagy egyéni választókerületében, vagy abban a megyében, ahol területi listán megválasztották. A 2010-es vagyonnyilatkozat alapján jogtalanul veszi fel az évi 1,4 milliós támogatást az országos listáról bekerült Nyikos - írta meg elsőként a Femina.hu.
E portál már tavaly megkérdezte a Jobbik fekete bárányát, hogy mégis miért veszi fel a pénzt, ha van lakása Budapesten. Nyikos először azt mondta, a vagyonnyilatkozatában feltüntetett lakás valójában nem is lakás, hanem egy cég székhelye (tehát profitál belőle), ő pedig Szentendrén lakik életvitelszerűen. Később azt mondta, már csak azért sem él a budapesti lakásban, mert az felújítás alatt áll. Nyikos egyébként a pénzt saját elmondása szerint taxizásra költi, és lakást bérel belőle édesanyjának. A támogatásból esetenként vacsorázni is elmegy, vagy egyszerűen félrerakja, hogy legyen miből felújítani a lakást - írja a Femina.hu.
A lakhatási támogatást - amint neve is mutatja - szállásdíjtérítésre biztosítja az Országgyűlés, hogy ha pl. késő estig tart egy plenáris ülés, fedezzék a vidéki képviselők budapesti szállását. A benzinköltséget és egyebeket a választókerületi pótlékból kell(ene) fedezni, ami a fizetésük része.
A nagy "szakértő" Nyikos tehát arra használja tudását, hogy trükközzön a képviselői költségtérítésekkel. Mert nem elég neki a képviselők közt is kimagasló, bruttó 904 410 forintos, azaz közel egymilliós fizetése, amit a Számvevőszéki és költségvetési bizottság elnökeként elvileg épp azért kap, hogy a költségvetési fegyelmet biztosítsa, a törvények szerint...
A Blikk leleplezett öt másik képviselőt, bár azok ennyire nem pofátlanok
A Blikk hat olyan képviselőt talált, akik annak ellenére felveszik a havi 116 ezer forintos lakhatási támogatást, hogy Budapesten és a választókerületükben is van lakásuk a vagyonnyilatkozataik szerint.
Pörzse Sándor egy újpesti lakás tulajdonosa, a fővárosi listáról jutott be a parlamentbe, mégis felveszi a lakhatási támogatást. – A budapesti lakásomban édesanyám él, ő az ingatlan haszonélvezője. Én magam Tahitótfaluban lakom életvitelszerűen, ezért veszem igénybe a lakhatási támogatást – magyarázta a Blikknek Pörzse Sándor, a műsorvezetőként ismertté vált jobbikos képviselő. Amikor arról érdeklődött a bulvárlap, hogy mire fordítja a havi 116 ezer forintot, gyorsan elköszönt, és lerakta a telefont.
Kulcsár József és Vantara Gyula fideszes képviselő, az LMP-s zsidó Szilágyi László és Baracskai József, a Demokratikus Koalícióhoz csatlakozott "független" képviselő érintett még a botrányban, de tőlük nem is vártunk mást. Eddig csak Szilágyi jelentette be, hogy a jövőben nem veszi fel a lakhatási támogatást, persze az eddig lopott pénz visszafizetése szóba sem jön...
(Femina, Blikk nyomán)