Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:26 Ferencvárosban is széthullott a baloldali szivárványkoalíció12:11 Nagyon távoli még a közösségi immunitás egy nagyszabású spanyol kutatás szerint11:27 Napi National Geographic: Majomlagzi Matters11:10 Hamis és rossz minőségű "egészségügyi védőfelszerelést" találtak két kamionban10:53 Egy nemzet végórái - néger milíciák a Ku Klux Klan egykori "szívében"10:43 Románia kibővítette a "zöld zónába" sorolt országok listáját10:28 Több mint egymillió embert evakuálnak egy japán szigeten09:59 Bubópestis miatt vezettek be óvintézkedéseket Észak-Kínában09:27 Tizenhattal nőtt az igazolt fertőzöttek száma08:43 Titkosította a Transparency International elnöke a saját közmegbízatását - havi egymillió heti egy munkanapért08:20 Kutatók: egyre több állatbetegség terjedhet át emberekre, ez a járvány is "előrelátható volt"08:15 Vádat emeltek terrorizmus miatt Evo Morales volt bolíviai elnök ellen07:58 Egy kis nyelvtörő reggelre: Kvon Dzsong Gun: Kim Dzsong Un nem tárgyal, Mun Dzse In félreértette Csö Szon Huit07:44 MN: a Magyar Honvédségé lesznek Európa legmodernebb harckocsijai07:31 Rózsaszín havat vizsgálnak a tudósok az Alpokban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

A Jobbikból fegyvercsempész szervezetbe - mentelmi joga miatt nem hajlandó lemondani Endrésik?

Reklám

Gyanú vetül a Rongyosok Kulturális Hagyományőrző Egyesületére. A szervezetet néhány hónapja az az Endrésik Zsolt országgyűlési képviselő vezeti, akit a minap zárt ki a Jobbik - írja a Hír24. A portálnak nyilatkozott az egyesület alapítója, Ambrus Zoltán, s elismerte: korábban "megélhetési okok miatt" éles lőfegyverekkel üzérkedett.
A lap felfegyverkezve elkövetett bűncselekmények elemzésével foglalkozó forrásától úgy tudja: a közelmúltban több tíz éles vagy rövid idő alatt élesíthető, emberi élet kioltására alkalmas fegyvert hozott be Felvidékről Magyarországra a Jobbik parlamenti frakciójából minap kizárt Endrésik Zsolt vezette Rongyosok Kulturális Hagyományőrző Egyesületének néhány tagja. Az ügylethez – szintén az informátor állítása szerint - szlovák szervezett bűnözői csoportoknak is közük van.
(Akik szerint ez nagyon tökös cselekedet, azok tévednek, mert nem cigányokra lövöldöznek e fegyverekkel, vagy a Felvidéket akarják visszafoglalni, hanem bűnözőknek adják tovább jó pénzért - amint az alábbi esetekből is kiderül -, amelyekkel komoly bűncselekményeket hajthatnak végre - a szerk.)
Zoom
Endrésik az egyesület honlapján - a felesége sejtette, hogy nem lesz jó vége

Ambrus Zoltán
Több tucat fegyvert foglaltak le
A Rongyosok Kulturális Hagyományőrző Egyesületének alapító elnöke Ambrus Zoltán.
Az Ambrus tulajdonában lévő boldvai Batta tanyán – ami egyúttal a szervezet székhelye is - a rendőrség már 2009 tavaszán több tucat fegyvert foglalt le.
Azokról hivatalos fegyverszakértő állapította meg, hogy "speciális tudás nélkül könnyen éles lőfegyverekké alakíthatóak". Az annak idején indult eljárás jelenleg bírósági szakban van.
A tanya:
Zoom
Zoom
Zoom
1,4 évet kapott
Ambrust már évekkel korábban, 2000-ben 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és a közügyektől való eltiltásra ítélték többek között "robbanóanyaggal, robbanószerrel való visszaélés bűntette, és lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntette" miatt.
Ambrus néhány hónapja átadta Endrésik Zsoltnak a Rongyosok Kulturális Hagyományőrző Egyesülete vezetését. A miértről Ambrus a lapnak így nyilatkozott: "Az egyesület elkezdte túlnőni magát. Zsolt mégiscsak országgyűlési képviselő, jobban át tudja fogni a szervezetet. Az én képességeim már nem voltak alkalmasak, hogy csináljam, megmaradtam ilyen fegyverekkel foglalkozónak."
Pősze barátjához hasonlóan esküszegővé vált
Az utóbbi hetekben Endrésik Zsolt többször is szerepelt a hírekben. Hosszú ideig ő volt a Jobbik Borsod megyei elnöke, ám idén április tizenötödikén lemondott, mégpedig arra hivatkozva, hogy megromlott a kapcsolata a párt országos alelnökével, az EP-képviselő Szegedi Csanáddal. Aztán kiderült, hogy rendszeresen kapcsolatot tartott az áruló Pősze Lajossal, akivel együtt szervezkedett a pártvezetés ellen, a HVG-t is bevonva a cél érdekében. A Jobbik parlamenti frakciója ezért április huszonötödikén kizárta Endrésiket, és felszólította, hogy adja vissza parlamenti mandátumát. Endrésik erre írásos esküje ellenére sem volt hajlandó.
Vaktölténnyel lövöldözött a családi napon
Endrésik következő fellépésére április harmincadikáig kellett várni, amikor is az Edelényben tartott majálison beszédet tartott, majd a Rongyosok Kulturális Hagyományőrző Egyesületének gépfegyverével kezében – "interaktív fegyverbemutató" részeként - vaktölténnyel sorozatot eresztett a levegőbe. A rendőrség hat darab AMD gépkarabélyt és két VZ típusú gépkarabélyt foglalt le.
"Azt leültem"
Ambrus Zoltán (ki néhány személyes- és rendőrségi, bírósági iratban Ambruzsként szerepel, de ettől még egyazon személyről van szó) a Hír24-nek elmondta: a 2009-ben kezdődött eljárás kapcsán fél évet töltött előzetesben, további fél évet házi őrizetben, majd három hónapig lakhelyelhagyási tilalom alatt állt. Ambrus kétségbe vonja a fegyverszakértői véleményt, és az általa idén augusztus huszonnyolcadikára várt ítélettől azt várja, a bíróság felmenti őt.
Zoom
Ambrus és Endrésik április végén
A 2000-es ítéletéről azt mondta: "Azt leültem." Ambrus azt állítja, annak idején civil ruhás, kilétüket fel nem fedő rendőrök keresték fel, s kérték, szerezzen nekik lőfegyvereket. "Nem volt pénzem, beszereztem, mire letartóztattak. Beugrattak."
Utána a lap arról érdeklődött, ma is tudna-e illegális fegyverhez jutni. "Lehetősége bárkinek van rá, ismeretsége nem biztos. Nekem még az ismeretségem is megvan hozzá." Kérdeztük: "Szlovákia" a legfőbb forrás? "Nem feltétlenül. Németországtól Ukrajnáig bárhonnét lehet. De sajnos az ország területén is rengeteg az illegális fegyver."
Ambrusnak felvetették: úgy tudják, a Rongyosok Kulturális Hagyományőrző Egyesületéhez köthető személyek az elmúlt hónapokban több tíz éles vagy rövid idő alatt élesíthető, emberi élet kioltására alkalmas fegyvert hoztak be "Szlovákiából" Magyarországra. "Szemenszedett hazugság" – ezt mondta Ambrus, aki a rendőrséget sejti az általa falsnak minősített információ hátterében. "Ugyan hoztam be pár hónapja húsz darab géppisztolyt az országba, de ezt hivatalosan, engedéllyel tettem, és ezek egytől egyig a gázriasztó fegyver kategóriába esnek. Jelzem, pont olyan fegyverekről van szó, mint amiket a 2009-es eljárásban lefoglaltak tőlem."
Egyéb fegyvert, állítja Ambrus, nem hozott be, illegális fegyver nincs a birtokában.
(Hír24 nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready