Olvasónk írja:
Utánanéztem a fideszes kormány deviánslobbival szembeni feltűnő tétlensége okainak.
Miért nem lép fel a 10 éve többnyire kétharmados többséggel kormányzó, magát nemzeti-kereszténynek valló Fidesz-kormány a deviánslobbi ellen? Egy ismerősöm oldalán lévő komment hívta fel a figyelmemet egy érdekes tényre és összefüggésre.
Hogy lehetséges választ kapjunk, ahhoz azokat a Magyarországon is működő multicégeket kell megnézni, akik vállaltan beálltak az LMBTQ-lobbi mögé. Aztán azzal a listával kell összevetni ezt a céglistát, amiben azok a multik vannak, amelyekkel a kormány egyenként is milliárdos értékű stratégiai megállapodást kötött.
Először is itt van azoknak a cégeknek és szervezeteknek a listája, akik vállaltan beálltak az LMBTQ-lobbi mögé: https://nyitottakvagyunk.hu/hu/kozosseg-tagok/
És most lássuk azt a céglistát, amelyben a kormánnyal stratégiai megállapodást kötött partnercégek vannak: https://www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/strategiai-partnersegi-megallapodasok
És akkor végül nézzük meg a két lista közötti átfedéseket! Melyek azok a cégek, amelyek mindkét listán szerepelnek?
  • Coca-Cola
  • Exxonmobil
  • Procter & Gamble
  • Tesco
  • IBM
  • Microsoft
  • Telenor
  • General Electric (GE)
A felsorolt cégek mindegyike a világ legnagyobb multinacionális vállalatai közé tartozik, óriási pénz- és gazdasági hatalommal rendelkeznek. A Microsoft, az Exxonmobil, az IBM, a Coca-Cola, a General Electric önmagukban is rendelkeznek akkora gazdasági erővel, hogy ha akarnák, gazdaságilag simán tönkretehetnék Magyarországot, pláne úgy, hogy gyakorlatilag az itt megtelepedett külföldi multiktól függ a magyar gazdaság teljesítménye, mivel a saját, magyar tulajdonú gazdaságunkat tönkretették. Felhívnám a figyelmet arra, hogy a General Electric hadiipari részlege a világ egyik legnagyobb hadiipari, fegyvergyártó cége.
Novák Előd pár nappal ezelőtti zászlós akciója és az azt követő, Előd családja elleni rendőri vegzatúra tulajdonképpen sakk-matt helyzetet idézett elő a kormánynál. Ha a kormány fellép az LMBTQ-lobbi ellen, akkor a lobbit támogató, és a kormánnyal stratégiai megállapodást kötött multicégek minimum a kormány orrára koppintanak, de akár pert is indíthatnak a kormány ellen szerződésszegésért.
Ha a kormány tétlenül nézi az LMBTQ-lobbi nyomulását és az egészséges társadalom védelmében fellépő hazafiakat teszik ki rendőrségi vegzatúrának, akkor meg a fideszes szavazók rágnak be a kormányra, hogy miként lehet az, hogy egy magát családbarát, nemzeti-kereszténynek valló kormány pont a hazafiakkal szemben lép fel a szélsőliberális, családromboló deviánslobbit bevédve.
Az Előd elleni vegzatúra ebből a szempontból még inkább komoly öngólnak tűnik a fideszes kormányra nézve. Az a véleményem, hogy a 10 éve általában kétharmados többséggel rendelkező, megingathatatlannak hitt fideszes hatalomnak itt van a leginkább sebezhető és leggyengébb pontja.
Most jön az igazi csavar a történetben, ugyanis a deviánslobbi szponzori listáján rajta van egy részben állami tulajdonban lévő magyar multicég. A magyar olajipari óriásról, a MOL Groupról van szó. Tehát kimondhatjuk, hogy a magát családbarát, nemzeti-kereszténynek hazudó Fidesz-kormány a részben állami tulajdonban lévő MOL Nyrt.-n keresztül szponzorálja az LMBTQ-lobbit. Érdekes, nem?
Silling Zoltán