2017. szeptember 24., vasárnap, Gellért napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:35 Jemenből ballisztikus rakéta röppent fel a húszikat évek óta bombázó Szaúd-Arábia felé08:19 Holttestet találtak egy kiégett budaörsi lakásban08:01 Elesett egy francia katona a szíriai harcokban07:23 Három migránscsempészt és pakisztáni rakományukat kapcsolták le Pécsnél07:07 Várhatóan ma újabb négy év letöltendő Merkellel sújtják a néhai Németországot06:54 Trump Irán rakétaitól félti izraeli barátait22:17 Ma azt is megtudtuk, hogy Észak-Korea lesz az Egyesült Államok hatalmi egyensúlya22:02 Ano-elnök: Csehországnak mindenképpen az Európai Unióban a helye21:36 Megint lesz mitől földhöz vernie magát Éles Elméjűnek21:04 Tartanak a betiltott függetlenségi népszavazástól: Madrid átvette az irányítást a katalán rendőrség felett 20:47 Kis erejű földrengés rázta meg Észak-Koreát - de az is lehet, hogy Kína kegyvesztett kertitörpéje robbantgatott20:34 Ötödikes kislányra támadtak román iskolatársai Besztercén - zavarta őket a magyar beszéd20:02 Két hétig tartott a nagy fogadkozás: Orbánék már rá is bólintottak Románia OECD-csatlakozásra19:58 Lefutottnak tűnik a holnapi Bundestag-választás19:26 Eltűntek az orbánisták a Fidelitasból
24 óra legolvasottabbjai

Olvasói levelek ::

Családi napot szervezett a mezőtúri Jobbik

Reklám

Adjon az Isten! Szent István napi rendezvényt tartottak Mezőtúron a nemzeti szervezetek. A rendezvényt a Mezőtúri Nádvágók Nemzeti Egylet szervezte, amelyre meghívást kapott a Jobbik mezőtúri alapszervezete, az Új Magyar Gárda Mozgalom, a Magyarok Szövetsége, a Trianon Társaság, a Túri Olvasókör és a Bodoki Fodor Helytörténeti Egyesület.
A rendezvény 11 órakor kezdődött, minden szervezet külön sátrat állított, ahol minden érdeklődő feltehette a kérdését és készséggel válaszoltak, válaszoltunk is rá. Eközben az érdeklődők előadásokat hallhattak a rovásírásról és annak szerepéről a mai Magyarországon (aki akarta megvásárolhatta Gárdonyi Géza: Egri csillagok című regényét rovás nyomásban), a finnugorizmus mítoszáról, Szent Istvánról, Mezőtúr város őstörténetéről. Az előadásokat igen nagy figyelemmel hallgatták a megjelentek. A gyerekekkel érkező családok számára is volt program és elfoglaltság. Amíg a szülők az előadást hallgatták addig a gyerekek megtanulhattak íjászkodni, karikás ostort csattogtatni, volt patkódobálás, légvár, tehát a fiatalabb korosztály sem unatkozott.
Ebédre gulyást főzött a Nádvágók Nemzeti Egylet, így aki megéhezett csak kérnie kellett és már kapta is a finom eledelt. A jó hangulatot a Lókötők és a Kék Nefelejcs citerazenekarok koncertje és Nagy István tárogatózenéje biztosította. Mindezek mellett természetesen a nemzeti rock is szólt a hangszórókon.
A nap legfontosabb pillanata a kenyérszentelés volt. A szentelést mindenki áhítattal hallgatta végig.
A nap folyamán a sündőrség kétszer is fordult a rendezvényünk körül, de az autóból nem igazán mertek kiszállni.
Az egész napos rendezvény nagyon jó hangulatban telt, többszázan látogattak ki. Jó volt látni, hogy a kicsitől a nyugdíjasig mindenki egyaránt jól érezte magát.
Már régóta éreztem, de a mai nap után végre ki is merem mondani..valami a mi városunkban is elindult!
Szebb Jövőt!
Nagy Mihály, Jobbik-Mezőtúr

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2017 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready