Zoom
1. Aki fizet, mehet. Mint tudjuk, fellendült a gazdaság, dübörög a rezsicsökkentés, ergo a te zsebedben több a pénz, így nem esik nehezedre kicsengetni ezt a kis aprót, és élvezheted a forgalommentes M0-st.
2. Nincs pénzed kerülni? Semmi gond, bemehetsz páratlanul szép fővárosunkba, a Hungária körúton végigaraszolva lesz időd megcsodálni a Groupama Arénát és a felújított villamospálya zöld gyepét.
Zoom
3. Ebben is világelsők lehetünk. Fizetőssé tenni azt az utat, melynek az a lényege, hogy az átmenő forgalom elkerülje a várost, világelső unortodox húzás.
4. Csökkenni fog a balesetek száma. Az M0-n ritkább lesz a forgalom, a városban meg úgyis mindenki állni fog, a súlyos balesetek számának csökkenése tehát szinte borítékolható.
Zoom
5. Nem költesz hülyeségekre az IKEA-ban, nem mész olcsó hotdogért és húsgombócért a budaörsi bevásárlóközpontba. Marad a CBA, biztos elfér még pár Porsche a parkolóban.
6. Végre mindenki részt vehet az "arányos közteherviselésben"! Ugye autósként eddig téged is zavart, hogy nem fizetsz eleget a közösbe? (regisztrációs adó, teljesítmény adó, az üzemanyagok általános forgalmi adóval terhelt jövedéki adótartalma, stb.) Hát most ledobhatod magadról ezt a nehéz lelki terhet.
Zoom
7. Ajándékozz e-matricát! Ha fővárosi szeretteidet balatoni wellnessezéssel lepnéd meg, legyél gavallér, és fizesd ki megyénként az útdíjat. Elég egy Pest, egy Fejér és egy Somogy megyei matricát vásárolni - csupán a fővárosi sztrádaszakaszokat kell ügyesen kikerülni -, és már roboghatnak is a déli partra.
8. Nem fog hiányozni az a pénz, hiszen úgyis 15 százalékkal csökkent az üzemanyagok ára, és ki tudja, még mennyivel fog.
Zoom
9. Vegyük észre, hogy az M0 fizetőssé tételével olcsóbb lesz az autópálya-matrica. Hiszen immár ugyanazzal a matricával jóval több kilométernyi gyorsforgalmi utat használhatunk!
10. A 4-es metró miatt az unió által 2016-tól kötelezően előírt dugódíjtól akarják megmenteni az agglomerációban lakókat. Tehát ha fizetős az autópályabevezető, akkor már otthonról sem kocsival indulsz, hanem busszal vagy vonattal. Világos?!
+1. Mélypontra értünk, aminek tulajdonképpen lehet örülni. Nézzük pozitívan: az éjszaka is hajnal előtt a legsötétebb.
(Vezess.hu - képek: olvasó, Fb, Tumblr)