Az eredményt nekünk is elküldte, hogy megvizsgálhassuk, melyik készülék hogyan teljesít:
Zoom
Frissítés: az áruházlánc szerint bűncselekményt követtünk el, megzavartuk a köznyugalmat, és megsértettük a jó hírnevüket
Az alábbi levelet kaptuk ma, egy héttel a fenti fénykép közzététele után Media Markt Magyarország jogi osztályától "Sérelmes tartalom haladéktalan eltávolítására vonatkozó kérelem" tárgymegjelöléssel:
Tisztelt Kuruc.info Szerkesztőség!
A http://kurucz.info internetes portálon „Olvasónk táblagépeket tesztelt a Media Marktban” címmel megjelent, és a /r/22/266798/ oldalon jelenleg is elérhető cikkükben olyan önkényuralmi jelképet is hordozó tartalmat jelentettek és jelenítenek meg, amely e jelképeket kifejezetten és célzottan a Media Markt Magyarország Kft-vel hozza kapcsolatba.
A Media Markt Magyarország tiszteli és tiszteletben tartja a véleménynyilvánítás szabadságát és a sajtószabadságot, ugyanakkor azonban az Önök által propagált tartalom bűncselekményt valósít meg, ugyanis olvasújuk akciója kimeríti a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 335. §-ában foglalt önkényuralmi jelkép használata bűncselekményének tényállását, amennyiben önkényuralmi jelképet a köznyugalom megzavarására alkalmas módon közszemlére tesz.
Jelzett cikkük az elkövetett bűncselekménynek oly módon ad sajtónyilvánosságot, hogy azzal egyúttal a Media Markt Magyarországot is kapcsolatba hozza, amellyel a cikk súlyosan sérti a Media Markt Magyarország jóhírnevét, amelyet védendő személyiségi jogként a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 2:43. § d) pontja nevesít, és amelyet mindenki köteles tiszteletben tartani.
Fentiekre tekintettel felszólítjuk Önöket, hogy a jelzett cikket haladéktalanul szíveskedjenek a portálról eltávolítani, ellenkező esetben a Media Markt Magyarország a jogsértő állapot megszüntetésére vonatkozó igényét bíróság előtt érvényesíti.
Az eltávolítás tényéről és idejéről kérem ezen e-mail-re küldött válaszukban legyenek szívesek értesíteni.
Kérem és köszönöm haladéktalan intézkedésüket.
Tisztelettel,
Dr. Gaál Gergely
Kamarai jogtanácsos / Legal adviser