Nem állunk meg félúton! Márciusban újra kezdjük! 2020. március 1-jén fáklyás és fehér lovas felvonulást tart a Horthy Miklós Társaság és a Mi Hazánk Mozgalom a nemzeti összefogás jegyében, Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulójának napján, közterületi Horthy-lovasszobor állítását kezdeményezve - írják a szervezők.
Március 1-jén 16:30-kor kezdődik a nagyszabású, ökumenikus jellegű rendezvény a budapesti Szent Gellért téren, felszólal többek közt Csuka Tamás ny. ref. tábori püspök és dandártábornok, György Ferenc atya, a felvidéki Ipolybalog plébánosa, Hegedűs Loránt a Horthy Miklós Társaság elnökeként és Zetényi Csukás Ferenc tiszteletbeli elnökükként, Fülöp Erik országgyűlési képviselő, valamint Toroczkai László pártelnök a Mi Hazánk részéről, hiszen egyedüli parlamenti pártként vállalják Horthy Miklós emlékének ápolását. Beszédet mond az első közterületi Horthy-szobornak otthont adó Kereki független polgármestere, Csicsai László is.
Megtekinthető lesz a Szent Gellért térre kezdeményezett Horthy-mellszobor gipszmintája és a Szent Korona másolata, a díszőrségről egy lovagrend gondoskodik majd (egyeztetés alatt). Közreműködnek a lovas hagyományőrzők: a Bakonyi Poroszkálók Csepin Péter vezetésével.
A 3 km-es távot kb. háromnegyed óra alatt teszik meg gyalog, de aki nem tudja, az tömegközlekedéssel (pl. metróval) is átmehet. A rendőrség által jóváhagyott felvonulás a Parlamentnél ér véget (ott is lesz színpad a Nemzeti Vértanúk emlékműve mögött), hiszen 1920. március 1-jén Horthy Miklós is a Gellért Szállóból ment a Parlamentbe. Kövessük útját! - írják a szervezők.
Itt jelezhető a részvétel egy kattintással.