"Jobb lesz, ha visszavesz a f@szából, mert megtudja, hogy kik azok a cigányok. Ismerem magát, a feleségét, a családját, úgyhogy én is tudok szemét lenni!" - fenyegetőzött a tolvaj cigányasszony tegnap a telefonban Rába Kálmán kőszegi Jobbik-elnöknek, a párt Vas megyei alelnökének, közben kétszer is megkérdezve tőle, vajon közösülni szeretne-e vele, ami sokkal súlyosabb büntetés bármilyen fenyegetésnél, de még annak valóra váltásánál is...

Rába Kálmánt együttérzésünkről biztosítjuk, reméljük, nem vizuális típus.... Íme a jámbor kismama tegnapi telefonos megkeresése:
Frissítés: a Jobbik kőszegi alapszervezetének közleménye:
Rába Kálmán, a Vas Megyei Közgyűlés és Kőszeg városának képviselője döbbenten áll a személye és családja ellen irányuló újabb burkolt fenyegetéssel szemben. A politikus nem érti, hogy a városi újság címlapján megjelent újszülött szülei miért hívták fel telefonon, és egyáltalán mit akartak tőle a felvételen is hallható alpári hangnemben.
A Jobbik megérti a szegénység problémáját, de elítél minden bűncselekményt, amelyet a szegénység mögé bújva követnek el. A Jobbik az egyetlen párt, amely nem a származás, hanem a tettek és az elvégzett munka alapján tesz különbséget ember és ember között.
A Jobbik Kőszegi Alapszervezete a leghatározottabban elutasít és elítél minden olyan cselekedetet, amely alkalmas mások megfélemlítésére. Ezúton kérjük a Kőszegi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetőit, szólítsák fel a helyi romákat*, hogy ne űzzenek sportot a bolti lopásokból, valamint határolódjanak el a jobbikos képviselőt és családját ért burkolt fenyegetéstől.
* roma (polkorr.) = cigány