2019. december 9., hétfő, Natália, Üdvöske napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:29 "Lányok szervezésével" foglalkozhatott korábban a Fidesz egyik plakátarca13:07 Molnár Zsoltot zsarolta meg az "Angyal Ügyvédje" - aki korábban MSZP-s propagandista volt, de ma turbófideszes12:46 A Mi Hazánk emléknapot akart a román hatalom által üldözött székelyeknek - a Fidesz leszavazta12:33 Putyin és Zelenszkij a normandiai négyek csúcstalálkozója után tárgyal12:03 Újabb "antifasiszta harcos" dőlt ki a ballibek seregéből: az MSZMP KB-s Ormos Mária Heller Ágnes után ment11:51 Iraki keresztények figyelmeztetik Svédországot az iszlamista hatalomátvétel veszélyére11:40 Hárommillió királyok - adventi látomás11:22 Vesszen Trianon szellemisége! - A Zuzana Falathová-ügy10:55 Felvállalt ideológia: kommunista partizándalt énekeltek Timmermansék10:20 XXI. századi Románia: "boszorkányégetés" volt egy kis-oláhországi faluban10:13 Apa és fia együtt mentek lopni09:58 Jelentősen bővült a globális fegyverkereskedelem09:33 Újabb embereket neveztek meg, akiket a fideszes képviselővel egyszerre tartóztattak le08:28 Óriási mennyiségű drogot foglaltak le a perui partoknál07:45 3500 forint értékű könyvet akart ellopni Mexikó argentínai nagykövete
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Még a Momentum-szavazók többségének is elfogadhatatlan Schwartz-Raaber románseggnyalása

Reklám

A magyar felnőtt társadalom 53 százaléka nem tartja elfogadhatónak azt, hogy magyarországi politikusok a környező országokban ne a határon túli magyar képviselők vagy pártok mellett álljanak ki - derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzetnek készített közvélemény-kutatásából, amelynek összefoglalóját hétfőn juttatták el az MTI-hez. A Momentum-vezetők politikai hibát követtek el akkor, amikor európai szövetségi politikájuknak alárendelték a nemzeti érdekvédelem ügyét - írták.
A Nézőpont Intézet a határon túli magyarokkal szemben román és szlovák politikusok favorizálásáról készített felmérésének összefoglalójában azt írta, nagy port kavart a politikai nyilvánosságban, hogy a Momentum elnöke, Fekete-Győr András és a párt európai parlamenti képviselője, Donáth Anna nemzetközi szövetségesük, nem pedig az erdélyi és felvidéki magyar jelöltek támogatása mellett kampányolt.
"Taktikázásukkal szembekerültek a magyarok többségével" - szögezte le a felmérés eredményére hivatkozva a Nézőpont Intézet. Azt írták, arra a kérdésre, hogy elfogadható-e, ha magyarországi politikusok nem a határon túli magyar politikusok vagy pártok mellett állnak ki, az összes megkérdezett 53 százaléka válaszolt nemmel és csak 34 százaléka igennel. A magukat a Momentum szimpatizánsainak mondók 50 százaléka szerint is elfogadhatatlan a határon túli magyar politikusoktól megtagadott támogatás, és csak 42 százalékuk szerint elfogadható - olvasható az összefoglalóban.
A Nézőpont elemzése szerint a két Momentum-vezető komoly politikai hibát követett el akkor, amikor európai szövetségi politikájuknak alárendelték a nemzeti érdekvédelem ügyét, és úgy vélték, ez a politika a következő országgyűlési választáson megnehezíti a Momentumnak a határon túli magyar szavazatok gyűjtését és a Fidesz-szavazók elcsábítását.
"...a liberális pólus megalapítása is nehézségbe ütközhet, mivel a kinézett partnerpártok szavazói még a Momentumnál is jobban ellenzik a nem magyar jelöltek támogatását. Az LMP-támogatók 67 és a Jobbik-szimpatizánsok 63 százaléka mondta ezt" - írták.
A fiatal, 30 év alatti választók fele-fele arányban (46 és 45 százalék) gondolják, hogy lehet, illetve nem lehet mást, mint a magyarokat támogatni. A 60 évesnél idősebbeknek ugyanakkor 60 százaléka elkötelezett a határon túli magyar politikusok támogatása mellett - közölték.
A felmérés szerint Fekete-Győr András kijelentéséről a magyaroknak csak a 38 százaléka hallott, 60 százaléka nem, a 30 év alattiaknak pedig csak 17, míg a 60 év felettieknek 61 százaléka hallott az ügyről.
"Így összességében a nagy politikai hiba közepes méretű politikai kárt okozhat a liberális pártnak" - összegezte a Nézőpont Intézet.
A reprezentatív felmérést november 25. és 29. között készítették, ezer ember telefonos megkérdezésével, a minta nagysága és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 3,16 százalék - jelezték.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready