Mivé is lennének nélkülünk?
Forrás és szerző megjelölése nélkül "Cole Michael volt Lendvai titkosszolgálati fedőneve" címmel szerkesztőségi cikként összeollózva közli a mai Magyar Nemzet a Kuruc.info hasábjain 2011. március 7-én megjelent egyik állambiztonsági tanulmányt, melynek eredeti szerzője Dr. Ilkei Csaba, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának tudományos kutatója, aki "Paul Lendvai különös esete a BM. Állambiztonsági Főcsoportfőnökséggel" címmel elsőként dolgozta fel és hozta nyilvánosságra a Paul Lendvait leleplező cáfolhatatlan dokumentumokat.
A Fidesz napi dezinformációs faliújságja előzményként csak a Heti Válasz tavaly novemberi cikkére utal, amely köztudottan csak a MOL némely külügyi dokumentumára alapozta állításait, anélkül hogy ismerte volna az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának dokumentumait. Az utóbbiakat Paul Lendvai 2006-ban szelektálva, csak a saját verziójának igazolására használta fel baloldali sajtófórumokon, elhallgatva állambiztonsági kapcsolatainak történeti összefüggéseit, összekeverve azok időrendjét és logikáját, ok-okozati viszonyait, egyes személyek - politikai vezetők, hivatásos állambiztonsági tisztek és hálózati személyek - valós szerepét.
A nyári semmittevés idején feltehetően úgy gondolta a Magyar Nemzet névre hallgató Simicska harsona gyakorlati irányítója, Csermely Péter beszédhibás antitelevíziós zsúrfiú, hogy ilyenkor senki sem figyel egy kis lopásra, de jó pontot lehet szerezni Viktornál, aki most felcsúti birtokán értékeli nemcsak a kormány tagjainak szolgálatait, de a sajtómunkások teljesítményét is. Tehát igazodás, csaholás, aztán lábhoz, fekszik, s nyalja a gazdi mindkét kezét, fenekét. Még arra sem figyel, hogy megtévesztésként legalább néha kitegye az idézőjeleket, mikor szó szerint lop Ilkei Csaba tanulmányából, melyet csonkol, amatőr és dilettáns módon összekuszál, kihagyva a Fidesznek kedves személyek szerepét, például Oltványi (Obendorfer) Ottóét, aki "Zsigmondi" titkos munkatársként dolgozott a III/I-nek, majd a III/II-nek az MTI-ben töltött évei alatt itthon és külföldön, s akit tavaly decemberben Orbán egyik bizalmasa, Belénessy Csaba, az MTI új vezérigazgatója köszöntött ünnepi vacsorán 85. születésnapján.
Hasonló okokból kimaradt a lopott anyagból Szepesi György ("Galambos" ügynök) szerepe, aki a foci révén simult be a felcsúti akolba úgy, mint annak idején Harangozó Szilveszter bizalmába bécsi jelentéseivel.
Paul Lendvait 1972-ben azért engedték haza Bécsből a BM III-as állambiztonsági főcsoportfőnökség illetékesei, mert "...folyamatos beutazásaihoz operatív érdekeink fűződnek". A Magyar Nemzet névre hallgató öleb azért csaholhat hamisan 2011-ben, mert nem baj ha lop, ha hazudik, ha alávaló módszerekkel dolgozik, de "... folyamatos szolgálataihoz Orbán Viktornak operatív érdekei fűződnek".
Összehasonlításként ITT közöljük a Magyar Nemzet mai lopott szerkesztőségi cikkét, s ITT Dr. Ilkei Csaba eredeti tanulmányát (továbbiakat a Dossziék rovatunkban talál, "Besúgók, ügynökök titkos aktái" címmel).
Ha már Magyar Nemzet: idézzük még fel, miért jelentetett meg óriási hirdetéseket a Strabag-maffia a Fidesz napilapjában is? Netán valamelyik olvasó potenciális ügyfele lehet a multicégnek azáltal, hogy esetleg autópályát vagy mélygarázst építtet telkére? Természetesen nem. Miután megjelentek olyan hírek, miszerint 2004-ben a Strabag az M5-ös autópálya építési jogának elnyerése után 15 millió eurót utalt vissza szocionista kormányközelieknek, hogy épp az MN-t idézzük: „politikai demokrácia támogatása érdekében pártközeli egyesületeknek”, az óriáscég gyorsan lekenyerezte a Magyar Nemzetet és a Hír TV-t is egy hetekig futó reklámmegrendeléssel. Magyarul eladták a lelküket.
Kuruc.info