2020. október 31., szombat, Farkas napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Korlátlan magzatgyilkolászásért tüntetnek tízezrek Varsóban22:11 Különleges öngyilkossággal próbálkozott egy tanár Brüsszel terroristakeltetőjében22:02 Továbbra sem könnyű a felvidéki sovinisztáknak: még mindig magyar (eredetű) a tíz leggyakoribb családnév21:53 Lukasenka a hatósági fellépés fokozásával fenyegetőzött21:37 Nyugodtan taposhatja a megszállók bocskora az úzvölgyi temetőt, hiszen ortodoxok21:10 Gréta még próbálkozik, de nagyon visszaesett a slágerlistán21:06 Moszkvában novemberben megkezdődhet a tömeges oltás20:43 Belgium is tovább szigorított20:12 Meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban19:57 Elítéltek egy brazil drogfutár nőt Budapesten19:34 Igazán rendes volt ez az egyiptomi: mészárlás helyett ő csak a rómaiak autóit vette kezelésbe19:05 Brahim Ausszaui nem buta ember18:50 Eközben Romániában18:37 Hazaengedték a kórházból a csepeli polgármestert18:25 Tárgyalások kezdődtek az örmények és az azeriek között
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Kitiltották a tótok a magyar zászlót a felvidéki stadionokból

Reklám

Az ún. Szlovákiában a napokban fogadták el az új "huligántörvényt", amely szükségességét a stadionokban erősödő extremitással magyaráznak a tót hatóságok.
Zoom
Az új szabályok értelmében a gondot okozó huligánokat akár öt évre is kitilthatják a stadionokból és a rendőrök is újabb jogköröket kaptak, azonban a legnagyobb változást a szurkolók regisztrálása és a névre szóló jegyek jelentik majd.

A magyarok "megtámadják" a békés tót rendőröket 2008-ban
Peter Sepesi, a Szlovák Futballszövetség végrehajtó bizottságának tagja, aki részt vett az új törvény megalkotásában azt mondja: céljuk az volt, hogy újra a stadionokba csábítsák a tisztességes embereket és a kisgyermekes családokat. Persze a tót szokásokhoz híven, a helyi törvényhozók most sem hagyták ki az alkalmat, hogy csorbítsanak a magyarság jogain.

Krisztián majdnem az életével fizetett magyarságáért
Ugyanis az új törvény tartalmazza, hogy idegen országok zászlaját tilos bevinni a stadionokba. A futballklubok képviselői elismerik (!), ez a szabály főleg a magyar szimbólumok ellen lett kitalálva. A szabályozás 2008-ban, a hírhedt Dunaszerdahely-Slovan mérkőzés után született, mivel a tribünön magyar zászlók és Nagy-Magyarország-szimbólumok bukkantak fel.
Bott János, a DAC biztonsági menedzsere szerint a szabályt betartják. „Bár többen tiltakoznak ellene, igyekszünk elmagyarázni az embereknek, hogy a politika nem való a stadionokba, és a törvényeket be kell tartani” - nyilatkozta megalkuvón.
Zoom
Más országok zászlói azonban – bár elvileg tiltott lenne – vígan felbukkannak a stadionokban. Az MFK Kassa meccsein például gyakran látni szerb zászlókat. A csapatnak ugyanis több szerb játékosa van, a szurkolók pedig így biztatják őket. A rendezők pedig a pánszlávizmus jegyében tolerálják a zászlókat.

Csak azért is: Itthon vagyunk!
(Délhír nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready