Nagyjából a címben felsoroltak képezik a magyarságra szervezetten és tervszerűen rárontó pribékek magyarázatát. A magyarok támadtak, de ez a nézők számára nem látszik (mi több, ennek ellenkezője látható), ami pedig úgy tűnik, hogy viperás agyonverés, az valójában oxigénhiány, részegség és epilepszia. Zárt kapuknál is sérültek meg, ráadásul a szurkolók egymást sebesítették halomra. Persze mióta tudjuk, hogy Hedvig önmagát verte meg, hogy az ártatlan szlovákokat rossz hírbe hozhassa, minden elképzelhető. Alább az ÁVH honlapján található nem hivatalos fordítás úgy, ahogy van. A vége is bájos: kemény hangon számon kérik, hogy is van az, hogy a magyar reagálni mer, ha verik (hiszen a saját kormánya is így neveli a csendes többségi magatartásra).

Támadnak a magyarok
A szlovák fél hivatalos válaszlevele a dunaszerdahelyi rendőrségi beavatkozásról

A FORDÍTÁS NEM HITELES!

2008.11.03. hétfő 15:33

Tárgy: DAC Dunaszerdahely-Slovan Bratislava - információ a rendőrségi beavatkozásról és annak következményeiről.

A futballmérkőzés a DAC Dunaszerdahely - Slovan Bratislava között, nem volt a szervezők részéről megfelelően biztosítva. A megígért 200 rendező helyett körülbelül csak 80 rendező biztosította a mérkőzést. A Szlovák Futballszövetség vizsgálatot fog indítani a futballmérkőzés biztosításának hiányosságai miatt.

A rendezőség nem biztosította a mérkőzés időtartama alatt a mentők és a tűzoltók jelenlétét.
Ezért a belügyminisztérium saját forrásból pótolta a hiányosságokat. Ezen kívül a rendőrség Dunaszerdahelyen több mint 800, valamint a környező településeken 200 rendőr biztosított a rend fenntartása érdekében. A rendőrök feladata a mérkőzésre érkezők ellenőrzése és a rendbontók kiszűrése volt. A mérkőzés biztosításának költségei meghaladják a 3. 000. 000 koronát (99581. 76 euró).
A rendőrség a mérkőzéssel összefüggésben 32 személyt állított elő. Ebből 16 magyar állampolgárt, 16 szlovák állampolgár. Slovan FC szurkoló közül 13 főt.

A rendőrség nyomozást folytat kábítószerrel való visszaélés miatt egy fő magyar állampolgár ellen.
Valamint két esetben olyan bűncselekmény, amely olyan csoport támogatása és propagandálása, amely célja az alapvető jogok és szabadság elnyomása.

Egy 28 éves férfinál (Hlinka gárda) szélsőséges zászlót találtak, és egy 23 éves férfi a ruháján fasiszta jelvényt viselt. A többi személy közrend elleni szabálysértéseket követett el.

Egy magyar állampolgár került elfogásra szlovákiai körözés alapján, valamint egy szurkoló, aki Magyarországról hamis iratokkal érkezett Szlovákiába.

Egyetlen zavaró pillanat volt, amikor a rendőrség a magyar szektorban beavatkozott de ez a beavatkozás nélkülözhetetlen volt, mert a magyar szurkolók egy része a számukra fenntartott lezárt szektorból a kordont áttörve kinyomták a kaput és hátulról a Slován szurkolókhoz akartak eljutni. Itt találkoztak kordont biztosító rendőrökkel. A magyar szurkolók a rendőröket verbálisan sértegették, szidalmazták, fasisztának titulálták, végül megtámadták őket azért, hogy a Slovan szurkolóihoz bejussanak. A rendőri intézkedést a mérkőzés 17. percében az indokolta, hogy a DAC Dunaszerdahely és a Ferencváros szurkolói közösen közvetlen fizikai erőszakot alkalmaztak a rendőrökkel szemben. Ez a beavatkozás a nézők számára nem látható helyen történt, ezért annak okát nem észlelhették. Viszont a Szlovák Rendőrség birtokában van az esetről készült dokumentáció és videofelvétel. Ez a feldolgozás után a Magyar Rendőrség számára átadásra kerül.

A keletkezett sérülések túlnyomó része a stadionból való kijutáskor keletkezett mivel a rendezők a rendőrség felszólítása ellenére a kapukat bezárták, és nem biztosították. Az így kialakult torlódásban több szurkoló a zárt kapuknál megsérült.

Egy 18 éves dunaszerdahelyi férfit a tömeg úgy összenyomott, hogy az oxigénhiány miatt összeesett. A mentők a személyt újraélesztették és pozsonyi kórházba szállították. A férfi erős alkoholos befolyásoltság alatt volt és epilepsziás rohamot is kapott. Az orvosi ellátását követően állapota kielégítő, nem életveszélyes. A mentők 49 személyt láttak el a helyszínen, 6 személyt a dunaszerdahelyi kórházba szállítottak.

Közvetlenül a helyszínen 25 szurkolót és 1 rendőrt részesítettek elsősegélyben. A rendőr a lábán sérült meg. További rendőrök könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A mérkőzés helyszínén, meghívás alapján 5 fő rendőr teljesített szolgálatot Győr-Moson-Sopron MRFK-tól.
Az Ő feladatuk az események vizsgálata és nyomon követése volt. Az események időpontjában nem biztos, hogy jelen tudtak lenni az adott helyszíneken.

A budapesti rendőr attasé megkérte telefonon a szlovák rendőrség alelnökét Jankovi? tábornokot és az extrém bűnözés elleni osztály tisztviselőjét Zuzana Gretschová-t, hogy az incidensről készült felvételeket további értékelésre átadni szíveskedjenek. Az egész jelentés a rendőrségi intézkedésekről feldolgozásra kerül megközelítőleg 2008. november 3-ig. A készült jelentés alapján a Magyar Rendőrség a rendőr attasén keresztül részletesen tájékoztatva lesz. Az előállított magyar személyekről készített listát a rendőr attasé átadja Nemzeti Nyomozó Iroda ( Harc a Terrorizmus ellen Osztálya) részére.

Egyúttal kérem állásfoglalásukat a 2008. november 1-én 22:00 órakor a Szlovák nagykövetség előtt történtekről. Tudomásunk szerint a demonstráció alatt a Szlovák nemzeti lobogót égették el. Kérem megindokolni, hogy a Magyar Rendőrség miért nem avatkozott be az eseményekbe, illetve az elkövető személlyel szemben hogyan jártak el?

Plk. JUDr. Jaroslav Pavl'ov
Rendőr Attasé
Rendőrségi Tanácsos

Rajka, 2008. november 02.
Kapcsolódó: