A rendőrség hétfő este letartóztatta a 15 éves B.L.-t, aki december végén különös kegyetlenséggel ölte meg a szomszédjában lakó, 72 éves Sós Erzsébetet Homoródalmáson.
Zoom
Itt történt a gyilkosság (kép: Székelyhon.ro)
Az idős asszony holtestét december 29-én találta meg háza lépcsőjén az unokája. A gyilkos nem vitt el semmit, csupán az áldozat gyűrűje hiányzott.
A rendőrség egyelőre nem adott ki hivatalos tájékoztatást, de Tikosi László, Homoródalmás polgármestere elmondta: rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy az áldozat szomszédjában lakó, kiskorú cigány beismerte szörnyű tettét.
A DNS-minták állítólag megegyeztek a 15 éves B.L-ével, s Tikosi elmondása szerint a rendőrség hétfőn este rekonstruálta az esetet a cigánnyal, aki önszántából mutatta meg, hová rejtette a gyilkosság után a saját cipőjét, hogy a nyomozókutyák ne kapjanak szagot, illetve az eldugott kést is – amivel 27-szer csapott le áldozatára – megmutatta a hatóságoknak.
Zoom
Gyilkossági szakértők az áldozat házánál (kép: Egyed Ufó Zoltán, Uh.ro)
A "fiú" tettének indítékáról Tikosi nem tudott bővebb információkkal szolgálni, mint megjegyezte, különböző pletykák keringenek a faluban, de biztosat csak holnap tud mondani.
Az viszont tény, hogy B.L. ittasan követte el a gyilkosságot, erről ő maga is így nyilatkozott a nyomozóknak.
Korábban a falu határában dolgozó, gyilkosságért és nemi erőszakért körözött pásztorokat sejtették a tett mögött.
(Mihír nyomán)