Bezár!
2020. augusztus 4., kedd, Domonkos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:10 A japán szervezők sem akarnak nézők nélküli olimpiát21:43 Észak-Korea tovább fejleszthette nukleáris fegyvereit21:28 Több ezer sebesültje és több tucat halottja van a bejrúti robbanásnak20:54 Németországban 879-cel nőtt a fertőzöttek napi száma20:22 Soha véget nem érő történet: a "kiirtottak" leszármazottait kényezteti állampolgársággal Kurz19:53 Szerdán is intenzív esőzésre figyelmeztetnek19:23 Elhagyja Spanyolországot a korrupciógyanúba keveredett volt uralkodó18:51 A "székely terroristák"18:40 Elloptak és összetörtek egy autóbuszt Fejérben18:27 A vártnál erősebben nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke júniusban18:04 MÁV-Start: év végéig huszonkét légkondicionált fekvőhelyes és hálókocsi érkezik17:44 Egyre feszültebb a Minszk-Moszkva viszony, Lukasenka hazudozással vádolja az oroszokat17:18 Dudálás váltott ki csoportos idegállapotot Egerben16:42 Áldott jó ember ez a pedofil ex-nagykövet: mégis megelégszik a felfüggesztettel16:06 Állandóvá teszik az amerikai katonai jelenlétet Lengyelországban
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Székelyföldet "nemzetbiztonsági területté" nyilvánítaná egy román soviniszta brigád

Reklám

A Románia Modernizálásáért Nemzeti Koalíció (CNMR) szervezet azzal a kéréssel fordult a román állami intézményekhez, hogy nyilvánítsák "nemzetbiztonsági területté" a Székelyföldet is magába foglaló Hargita, Kovászna és Maros megyét.
A román akadémiai, üzleti szférát, szakszervezeteket és szakmai szervezeteket tömörítő társaság honlapján csütörtökön publikált közleményre a Főtér.ro portál figyelt fel pénteken. A CNMR a három megye elnéptelenedésére hivatkozva kéri az államfői hivataltól, a kormánytól és a parlamenttől, hogy kedvezmények nyújtása révén támogassák a romániai tőkével létrejövő Hargita, Kovászna és Maros megyei beruházásokat. Szerinte ezáltal lehetne bátorítani a cégeket és a vállalkozókat a térség gazdaságának fejlesztésére, és a foglalkoztatottság növelésére.
A CNMR egy saját tanulmányára hivatkozva állapítja meg, hogy Hargita és Kovászna megye elnéptelenedése „nemzetbiztonsági kérdéssé válik”. Ezért a szervezet bejelentette, hogy átfogó meggyőző kampányba kezd a román állami intézményeknél a régióba irányuló román befektetések érdekében, és azért, hogy nyilvánítsák a három megyét „nemzetbiztonsági területté".
„A magyar közösség vezetőinek a mesterséges zavarkeltései csakis munkahelyek létesítésével, és ezeknek a megyéknek a románokkal és magyarokkal való újranépesítésével olthatók ki” – áll a CNMR közleményében.
A CNMR korábban azt kezdeményezte, hogy vonják meg a román állampolgárságát Kelemen Hunornak, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökének amiatt, hogy kijelentette: az erdélyi magyarok számára nem ünnep december elseje, Erdély és Románia egyesülése kinyilvánításának az évfordulója. Később – miután tisztázódott, hogy kérése alkotmányellenes – azt kezdeményezte, hogy vonják meg a Kelemen Hunornak megítélt Románia Csillaga érdemrendet. Javaslatát az érdemrend becsületbírósága magáévá is tette, és javasolta Klaus Iohannis államfőnek a kitüntetés visszavonását.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready