2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy12:52 Zsidók hatalmi harca: Soros nyílt levélben követeli Zuckerberg kirúgását12:43 A foci lett Kolumbia legnagyobb heroinkereskedőjének a veszte12:27 Piramisjáték miatt emeltek vádat egy férfi ellen Budapesten12:08 London több kérdésben sem hajlandó kompromisszumokra az uniós egyeztetéseken11:42 Az ausztrálok háromnegyedét érintette a tűzvész11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

Teljesen leégett a "lőcsei fehér asszony" kastélyának teteje

Reklám

A reneszánsz kastély teteje teljesen elpusztult.
Csütörtök délután kigyulladt az osgyáni várkastély – adta hírül az Új Szó. A kastély teljes tetőszerkezete leégett.
A helyiek arról számoltak be, hogy a tűz több helyen keletkezett egyszerre, nem tartják kizártnak, hogy gyújtogatásról van szó. Marián Brádňan, a rimaszombati tűzoltóság munkatársa egyelőre annyit közölt, hogy szakértő vizsgálja a tűz okát.
A kár a rendőrség szerint nagyjából 300 ezer euró.
A reneszánsz kastély arról híres, hogy ott született Korponay Jánosné Gészy Julianna, a Jókai Mór regényéből ismert lőcsei fehér asszony.
A II. világháborúban súlyos károk keletkeztek az épületben. Később részlegesen felújították, de évtizedekig üresen állt és pusztult. A rendszerváltozás után több tulajdonosa is volt, sokféle terv készült a kastély kihasználására, de egyik sem valósult meg. Az épületet végül végrehajtó foglalta le.
Felvidéken 2012-ben Krasznahorka várában történt hasonló eset. Az impozáns épületegyüttesben két tizenéves dohányzó cigánypurdé okozott tüzet. A műemlék vár teljes tetőszerkezete leégett, megsérült a várfal egy része, és számos műkincs is elpusztult.
(HVG - Új Szó nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready