A bajnoki nélküli hétvége sem telt meccs nélkül az NB I-es Kisvárda számára, hiszen elfogadva a legutóbbi két román bajnokság győztesének, a jelenleg az Európa Ligában vitézkedő CFR Clujnak a meghívását, a csapat vasárnap délután Kolozsváron lépett pályára – számolt be erről a klub honlapja.
Akadtak hiányzók, hiszen Teodorosz Beriosz el sem utazott, de a meccs előtt csak edző Anton Kravcsenko és Claudiu Bumba játéka sem jöhetett szóba, a kispadon ülők közül pedig Tischler Patrik bevetése volt kérdőjeles. Ezzel szemben a Cluj (magyarok számár Kolozsvár - a szerk.) – válogatottjai és néhány sérült játékosa hiányában is – két teljes sort tudott bevetni, így azokat is, akik részesei a remek bajnoki és nemzetközi szereplésnek.
A meccsen aztán az első negyedóra végén az előrehúzódó védő, Kevin Boli bevette Felipe kapuját. A brazil kapust a folytatásban is előszeretettel foglalkoztatták, de állta a sarat.
Az első játékrész hajrájában felbátorodott a Kisvárda, Gheorghe Grozavnak – akinek minden labdaérintését pfujolással „díjazta” a közönség nem gyermekekből álló része – volt egy ígéretes baloldali megugrása, de beadását a Real Madridot is megjárt kapus, Jesus Fernández védte.
A CFR szünetben sort cserélt, színre lépett a nyáron az Újpestet elhagyó center, Lacina Traoré is. A második gólt azonban nem ő szerezte, hanem a baloldali beadásra mögüle és Anderson Pico mögül kibújó Catalin Golofca.
A hajrára ellaposodott a meccs, egyedül Hugo Seco megugrásai jelentettek eseményt, azok többnyire szöglet kiharcolásával zárultak. A meccs pedig 2-0-s CFR-győzelemmel – a hazaiak játékán érződött, hogy nemzetközi porondon is edződnek.
Felkészülési mérkőzés:
CFR 1907 Cluj (romániai)–Kisvárda Master Good 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Boli, Golofca
(24.hu)