2020. november 25., szerda, Katalin, Alán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Szombaton kinyitnak az üzletek, december 15-én vége a karanténnak Franciaországban22:18 Terrorizmus gyanújával indítottak nyomozást Svájcban egy késelés miatt21:53 A Miskolci Törvényszék szerint Alaptörvény-ellenes, hogy Lorettáék nem cserélgethetik a nemüket és a nevüket21:16 Biden azt hiszi, az egész világot kell vezetnie20:50 "Olyan vakcina, amely nem hatásos és szövődményeket okoz, nem fog forgalomba kerülni itthon" - ígérte Kásler20:27 "Elvette" egy vadász fegyverét egy szarvas Csehországban20:04 Moldovai elnökválasztás: elutasították Igor Dodon fellebbezését19:50 Biden ma is rágódhatott azon, hogy vajon még mindig nem kapta meg Putyin gratulációját, vagy már el is felejtette19:38 Az egész országban sűrű ködre figyelmeztetnek19:11 Ennyi év után is képes túlképzett migránsokról hazudozni az Európai Bizottság - és még többet akarnak belőlük18:22 Rogán bizottsági meghallgatásán emlegette fel: ők tartják életben közpénzből a ballib sajtót18:14 "Ukrán barátaink" nem engedték be Kárpátaljára Grezsa István miniszteri biztost18:08 Pennsylvaniában is hitelesítették Biden győzelmét17:40 Újabb ballib segélyvisítás: Gyöngyösi Dobrevékkel könyörög "Európának", hogy álljon ellen a "hitleri-sztálini" Orbánnak17:08 Indiában érezte magát a cigány: novemberben mezítláb rongált a gyöngyösi buszpályaudvaron
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

Újabb kártérítési perben mentették fel Markó Attilát

Felmentette első fokon a bukaresti ítélőtábla Markó Attila egykori kisebbségügyi államtitkárt egy újabb kártérítési perben, amelyben hivatali visszaéléssel gyanúsították.
Az ítéletet a romániai bíróságok honlapja tette közzé pénteken. E szerint az ügy valamennyi vádlottját felmentették a bűncselekmény hiányában, közöttük Markó Attilát is, ugyanakkor a vádlottak vagyona zárolva marad.
Markó Attila a romániai restitúciós hatóság bizottságának volt a tagja, amely a kommunizmus idején elkobzott ingatlanok ügyében kártérítések megítélésében illetékes. A román korrupcióellenes ügyészség több pert is indított a testület tagjai ellen, a mostani immár a második, amelyben felmentő ítélet született.
Legutóbb tavaly októberben mentették fel Markó Attilát egy hasonló ügyben, akkor a legfelsőbb bíróság döntött így, miután első fokon a bukaresti ítélőtábla még öt év szabadságvesztésre ítélte a volt kisebbségügyi államtitkárt. A bukaresti ítélőtábla egy másik hasonló ügyet is tárgyal első fokon, amelyben október 30-án szintén ítélet születhet.
A mostani perben a restitúciós bizottság tagjait azzal vádolták, hogy megszavaztak egy 128 millió euró értékű kártérítést Horia Simu üzletembernek egy ingatlanért, holott az ügyészség szerint az valójában 58 millió eurót ért, így az államot 70 millió euróval károsították meg.
A testület tagjai ezeket a döntéseket hivatalos értékbecslő szakemberek jelentése alapján hozták meg. A tavaly októberi ítéletben a legfelsőbb bíróság kimondta, hogy a testület tagjai nem vonhatók felelősségre egy hivatalos értékbecslés tartalmának esetleges helytelenségéért.
A jelenleg Magyarországon élő Markó Attila a Maszol.ro kolozsvári hírportálnak pénteken elmondta, nem lehet büntetőjogi felelősségre vonni a restitúciós bizottság tagjait, mert szakmán kívüliekként jóváhagytak egy értékbecslő szakember által kiszámolt összeget. Elmondta: a tavalyi felmentő ítélet óta tudomására jutott, hogy a korrupcióellenes ügyészség még tucatnyi hasonló ügyben akart vádat emelni a bizottság tagjai ellen, de a jogerős ítélet tükrében már ügyészi szinten ejtették a vádat.
Markó azt követően kért és kapott menedéket Magyarországon, hogy 2014-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték amiatt, hogy hozzájárult egy másik restitúciós testület tagjaként a sepsiszentgyörgyi egyházi ingatlannak, a Székely Mikó Kollégium épületének visszaszolgáltatásához, majd a kártérítési ügyekben is eljárások indultak ellene.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready