Koronavírussal fertőződött meg Böjte Csaba ferences szerzetes, az Erdélyben árvaházhálózatot működtető dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője - közölte közösségi oldalán maga a szerzetes.
Mint írta, a hétfőn elvégzett teszt mutatta ki szervezetében a fertőzést. Ebből ő annyi érzékel, hogy sokat köhécsel, és fáradtnak érzi magát. Megjegyezte: nem mehet az emberek közé, nem tarthat szentmisét, de valószínűsítette, hogy nem is tudna egy órán át köhögés nélkül beszélni.
"Imádkozzunk, - ahogy lehet, külön-külön - hogy béke legyen a testünkben, a családjainkban, a munkahelyeken, a népek, nemzetek között, e gyönyörű nagyvilágban! Imádkozzunk, hogy mi, emberek békében tudjunk élni Teremtőnkkel, egymással, és e földön élő növényekkel, állatokkal, minden teremtménnyel! Karácsonyra a béke ünnepére készülünk, teremtsünk békét magunkban és világunkban!" - írta hétfői üzenetében Böjte Csaba.
Már szombaton jelezte közösségi oldalán, hogy mintha álomkórban szenvedne, szinte egész nap alszik. Vasárnap pedig azt közölte, hogy nem mutathat be szentmisét, mert "a vírus szempontjából gyanús lett".
(MTI)