2019. augusztus 24., szombat, Bertalan, Taksony napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:21 Rohamosan pusztul a világ tüdeje, az Amazonas18:35 A telefonja és a cigarettája mellett a fiú gyógyszere is kellett a belvárosi rablóknak 18:02 Megrendelték az első magyar fejlesztésű, kompozit testű repülőgépet17:41 Három tonna kokaint foglaltak le Rotterdamban17:05 Közös megyei listát indít Komárom-Esztergomban a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum stb.16:49 Nem lopott, csak önkényesen elvett autó parkolt bunkón az árokban Barcson16:32 Egy androiddal a fedélzetén érkezett a Szojuz az űrállomáshoz, de nem sikerült a csatlakozás - Fedor hétfőn újrázik15:16 "Egyszer és mindenkorra, bármilyen formában merüljön is fel: összefog-e a Jobbik bármelyik baloldali párttal?"14:43 Szó szerint égető a helyzet: a tűzoltók 74 százaléka készül a pálya elhagyására14:04 "A tegnapi is a nemzet egyik sikeres napja volt" - Irán új rakétát tesztelt13:29 Eltűnt egy magyarul nem tudó kisfiú Budapesten12:56 Zöldlomb utcai családirtás: fegyelmi eljárás indult a rendőrségi ügyeletes ellen12:19 Botka ellenében indul egy elvtárs Szegeden11:50 Egy török kikötő felé tart a Gibraltárról elengedett iráni tartályhajó 11:31 Robbantásos merénylet egy iraki város zsúfolt piacán
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Hihetetlen tót pofátlanság: "megvan a videó, de nem kölcsönző vagyunk"

Reklám

A tót belügyminiszter továbbra is azt hazudja, hogy a rendőrségnek van videofelvétele a novemberi, dunaszerdahelyi DAC–Slovan labdarúgómérkőzésről, de azt nem kívánja nyilvánosságra hozni. „Nem vagyunk videokölcsönző” – pofátlankodott Robert Kalinák Köteles László MKP-s képviselő felvetéseire.
„Létezik” – jelentette ki Robert Kalinák a parlamenti kérdések órájában csütörtökön délután Pozsonyban a Magyar Koalíció Pártja képviselőjének. Köteles László az állítólagos rendőrre támadó szurkolóról készült felvételekről kérdezte a tót belügyminisztert. Kalinák hozzátette: „Nem vagyunk videokölcsönző”. A miniszter ugyanakkor azzal vádolta meg a képviselőt, hogy bármiféle bizonyítékot is hozna nyilvánosságra a tárca, azt ő (Köteles) úgysem fogja elhinni. Köteles kérdésére, hogy létezik-e egyáltalán a kérdéses videofelvétel, a miniszter először kitérő választ adott. A képviselő ezt követően nyíltan bírálta Kalinákot. „Három szóval válaszolhatott volna: nem rendelkeznek ilyennel” – jelentette ki a képviselő. Megjegyezte: ha van ilyen felvétel, jó lenne, ha azt a két parlament emberi jogi bizottságainak tervezett pozsonyi találkozóján levetítenék.
„Létezik” – reagált ismét röviden Kalinák Köteles felvetéseire. A miniszter szerint azonban a rendőrség minden olyan bizonyítékot, amelyet át akart adni a magyar félnek, már átadott. „A rendőrség minden az esettel kapcsolatos bizonyítékot már átadott a magyar félnek és az ügyészségnek. Úgy vélem, hogy mindenki elegendőnek tartotta ezeket” – hangoztatta a miniszter. A videofelvétel kiadását, amely állítólag a rendőrségi beavatkozás indokoltságát bizonyítja, a látszat kedvéért Budapest is követeli Pozsonytól, de eddig sikertelenül.
Röviddel a november 1-jén lejátszott mérkőzés után a szlovák rendőrség azt állította: olyan videofelvételekkel rendelkezik, amelyek bizonyítják, hogy a rendőrség kemény fellépése a DAC szurkolói ellen jogos és arányos volt. Brano Ondrus, a kormány sajtóosztályának vezetője azonban már korábban is megkérdőjelezte, hogy létezik-e egyáltalán ilyen felvétel. „És bár a rendőrfőkapitány helyettese nyilvánvalóan nem rendelkezik azzal a videofelvétellel, amelyre mindjárt az első nap hivatkozott, újságírók is megerősítették, hogy a magyar szurkolók garázdálkodtak” – írta Ondrus novemberben a Slovo című hetilapban közölt cikkében.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready