2019. december 6., péntek, Miklós, Gyopár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:55 Példátlan légszennyezést okoztak a bozóttüzek Sydneyben22:30 Orosz hackerek ellen emeltek vádat Amerikában - csak éppen azt nem tudják, hol vannak22:18 Az érdi rendőröknek sem kell érzékenyítés, tisztában vannak a cigány népszokásokkal21:51 Netanjáhu neje szerint Bibi és ő az izraeli igazságszolgáltatás inkvizíciójának áldozatai21:30 Diák késelt tanárt egy győri iskolában21:10 Nem csak a székelyeknél, Csukcsföldön is baj van a medvékkel20:52 Megállt az élet Franciaországban20:23 Medvegyev: az EU-nak kellene fegyvernyugvást hirdetnie Moszkvával szemben19:30 Egy tábornok emlékére18:40 A Keleti pályaudvar volt egy német- és nemzetellenes Meki-propagandafilm helyszíne18:17 Felvidéken is lecsapnak a "rasszistákra" - de persze nem a magyarellenességük, hanem a cigányterror nevén nevezése miatt17:28 Szólás- és véleményszabadság vagy terror? Mi jellemzi ma Merkelisztánt?16:51 Készül a vádirat Trump ellen - persze csakis a demokrácia védelmében16:14 Amatőr vesztegető: betette a húszezrest egy borítékba, és elküldte a katasztrófavédelemnek15:50 Ilyen egy haladó ország gyöngédsége: szülei feljelentették a dzsihadistát, de az osztrákok megszüntették a nyomozást
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Minden második tót helyesli a szerdahelyi magyarverést

Reklám

A tótok 87 százaléka jónak tartja a "magyar kisebbséggel" való együttélést, ami nagyjából abban nyilvánul meg, hogy helyesli, hogy időnként jól végigverjék tagjait - derült ki a Synovate közvélemény-kutató ügynökség felméréséből.
A pozsonyi Új Szó című napilap csütörtöki kiadása szerint a felmérést tavaly novemberben és decemberben készítették. A magyar-szlovák viszonyról mintegy 240 személyt kérdeztek meg.
A tótok 85 százaléka elfogadna magyar nemzetiségű szomszédot (mert jól jön a csendes, kulturált szomszéd ugyebár), 83 százalékuknak pedig nem okozna problémát, ha a kollégája magyar nemzetiségű volna, viszont arra a kérdésre, hogy ha a gyermeke magyar fiatallal házasodna, már csak a megkérdezettek 65 százaléka válaszolt úgy, hogy ez nem zavarná.

A megkérdezettek 64 százaléka úgy véli, Szlovákia megfelelő mértékben biztosítja a "kisebbségi jogokat". A szlovák-magyar államközi kapcsolatokat 32 százalék jónak ítélte meg, 39 százalék semlegesnek, 29 százalék rossznak. A viszony megromlásáért a megkérdezettek 75 százaléka szerint a szélsőségesek a felelősek, 70 százalékuk azt mondja, hogy a politikusok, 53 százalékuk pedig azt, hogy a "negatív történelmi hatások állnak" a háttérben.
Minden második tót megfelelőnek minősítette a "rendőri beavatkozást" a novemberi dunaszerdahelyi futballmérkőzésen, 16 százalékuk aránytalannak, 30 százalék nem tudott véleményt mondani.
A Synovate felmérése szerint azoknak a tótoknak, akik kapcsolatban állnak magyar nemzetiségűekkel, sokkal kisebb félelmeik vannak, mint azoknak, akik nem ismernek személyesen magyarokat.
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready