2019. március 22., péntek, Beáta, Csilla, Vazul napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:49 Már az Emmi is szégyelli, hogy Európa-szerte hazánkban végzik a legtöbb amputációt09:36 A Harcos ajánlata (x)09:19 Elhalasztják a Brexitet - ha a pokolbéli külön hellyel megkínált brit képviselők megszavazzák a leszavazott szerződést08:33 Kezdő még a pénzmosásban az érdi takarítónő08:10 Gázolásos támadás Kínában - hat halott, a sofőrt lelőtték07:59 Tűz ütött ki egy csurgói családi házban07:48 Bizalomvesztés miatt mondta le Boeing-rendeléseit az indonéz állami légitársaság07:31 Árvízvédelmi munkálatok kezdődtek Dél-Borsodban06:53 Pótlóbusz jár a 6-os HÉV vonalán a hétvégén22:57 Csak a szokásos alázás volt ma is a pályán a tótoktól22:41 Őrizetbe vette a hírszerzés Guaidó jobbkezét22:18 A dolgozók győzelmével ért véget a Hankook-sztrájk21:48 Száz liter fáradt olajat öntöttek egy árokba Egerben21:13 Egyiptomi késelt zsidókat - de nem valahol a két ország határán, hanem Amszterdamban20:58 Életpárti vélemény a lelkiismeret védelmében - olvasónk írása
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Felszámolnák a temerini magyar iskolát - az MRM tiltakozik

Engedjék meg, hogy a Magyar Remény Mozgalom (MRM) nevében aggodalmunknak adjunk hangot a legfrissebb temerini történések kapcsán. Azután, hogy az utóbbi hetekben magyar és szerb fiatalok összetűzései zajlottak le Temerinben, majd pedig a szerb média hisztériakeltésének hatására galád módon bezúzták egy-egy szerbellenességgel megvádolt magyar tulajdonú pékség és horgászklub helyiségeinek ablakait, újabb súlyos kisebbségellenes lépéseknek lehetünk szemtanúi - írja a Kuruc.infóhoz eljuttatott közleményében a délvidéki Magyar Remény Mozgalom.
Nevezetesen, a tartományi ombudsman, Mu±kinja Heinrich Anikó fáradozik azon, hogy a temerini oktatási rendszerre húzza rá a vizes lepedőt az előállt helyzet miatt. Az ombudsman szerint az, hogy a település egyik általános iskolájában csak magyarul, míg a másikban csak szerbül folyik az oktatás ,,felelős a gyermekek intoleráns magatartásáért.“ Határozott célja pedig a jelenlegi struktúra megszüntetése, a magyar iskola felszámolása és vegyes összetételű iskolák létrehozása.
Ezt egyszerűen nem engedhetjük meg! Ez a már elért és kiharcolt kisebbségi jogok durva csorbítása lenne, amelyet az alkotmány is tilt. A Magyar Nemzeti Tanács az egyik érintett intézmény, a Kókai Imre Általános Iskola alapító jogainak részbeni tulajdonosa, és a jogok átvételére pontosan azért került sor, mert ebben az iskolában teljes egészében magyar nyelven folyik az oktatás.
Sehol se hallhattunk arról, hogy ezekben az iskolákban bármi probléma lenne a fegyelemmel vagy a közbiztonsággal. Továbbá, a magyar és a szerb nyelvű oktatás a leghatékonyabban a jelenlegi formájában szervezhető meg. És akkor még nem tettünk említést a pszichológiai és szocializálódási fejlődésről, amely az ilyen közegben a magyar diákok esetében sokkal egészségesebben zajlik le.
Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Elnök úr!
Kérjük Önöket, hogy vessék latba befolyásukat, és akadályozzák meg a temerini magyar oktatási rendszer szétverését. Ne hagyják Önök se, hogy az incidensek bűnbakjai megint a magyarok legyenek. Emlékeztetjük Önöket, hogy két kiskorú magyar fiatal továbbra is előzetes letartóztatásban van egy közönséges verekedés miatt. Félünk tőle, hogy egy kirakatper kíséretében hasonlóan példát akar majd a szerb igazságszolgáltatás statuálni, mint azt az öt temerini fiú esetében tette még 2004-ben. Figyeljünk oda rájuk is. Az MRM-ben nyitottak vagyunk az együttműködésre és a problémák közös rendezésére.
 Abban a reményben, hogy több fronton is meg tudjuk védeni a magyarság közösségi és egyéni jogait, maradunk tisztelettel,
 László Bálint elnök
Oláh Róbert ügyvezető alelnök
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready