Ők is tartottak megemlékezést, de úgy tűnik, a Csurkához hasonló szónokra és az általa odavonzott tömegre még várni kell...
Frissítés: Júdeai Népfront vs Júdea Népe Front
Az alábbi közleményt kaptuk:
A MIÉP gyulai és békéscsabai tagságának közleménye az értelmi fogyatékos új elnökségről
A MIÉP-et Csurka István halála után azért tartottuk életben, hogy ápoljuk és tovább vigyük alapító és örökös elnökünk életművét, az ő eszméit. Csurka István elnök úr szavai, jóslatai lassan mind beigazolódnak, ez jól látszik mindennapjainkban. Ő nem csak drámaíróink legnagyobbika volt, hanem egy nagy gondolkodó, akinek eszméit egykor tanítani fogják. Az űrt, melyet Csurka István hagyott maga után, dr. Fenyvessy Zoltán és csapata igyekezett betölteni.
Bár sok jó dolog történik az országban, talán ez az első kormány, mely a gúnyhatáron túlra szakadt magyar testvéreinket leginkább pártfogolja, talán ez az eddigi legnemzetibb kormány (igaz, leginkább csak szavakban), a korrupció sajnos sose látott méreteket ölt. A másik oldalon pedig ott a Jobbik, amely már kimutatta foga fehérjét. Nekik teljesen mindegy minden eszme, csak a hatalom megszerzése a céljuk. Leginkább ezek voltak az okai annak, amiért úgy gondoltuk, és gondoljuk ma is, hogy van létjogosultsága egy nemzeti pártnak, léteznie kell a MIÉP-nek.
Sokunk, akik anno a MIÉP eszméit vallottuk magunkénak, látva, milyen irányba tart az ország, ismét felkerestük a MIÉP-et, és megpróbáltunk visszaadni valamit neki. Tudtuk, hogy nem lesz sétagalopp, de hittük, hogy kemény munkával, alulról építkezve, hallgatva a régi „Csurkisták” bölcsességére, fel lehetett volna építeni újra ezt a pártot. Tisztában voltunk azzal, hogy a MIÉP sose lesz kormánypárt, viszont lehetett volna egy erős rétegpárt, mely őszintén képviselhetné a magyarság érdekeit. Csurka István pártja mindig megmaradt hitelesnek, mindig a magyarságot és az igazságot képviselte, keresztény / keresztyén és nemzeti értékrend mentén, radikálisan.
Csurka István pártjának szellemi színvonala mindig kimagaslóan magas volt, ezt még a liberális ősellenségek is elismerték. Sok tehetséges MIÉP-es, jelenleg a Fideszben politizál, pl. Kocsis Máté vagy épp a Jobbikhoz ment, pl. Szávay István, Balczó Zoltán és sokan mások. A MIÉP-ben nagyon sokan maradtak a régiek közül, orvosok, tanárok, ügyvédek, sok volt országgyűlési képviselő és maradt néhány csekély képességű, írástudatlan bunkó is. Az utóbbiak, miután a párt összement, előtérbe kerültek és a kirakatban osztották az „észt”. Jöttek vissza olyanok is, akik annak idején Csurka István helyére törtek, majd miután elbuktak, koncért forgatták a köpönyeget. Deli Károly, aki annak idején Csurka Istvánt puccsal próbálta eltávolítani, majd miután ez nem sikerült neki többedmagával távozott, új pártot alapított, majd a Fidesz jelöltje lett és volt annak bizottsági tagja 2014-ig, folyamatosan rombolta a pártot és Csurka István életművét. Miután már ott sem kértek belőlük, hát elnök úr halála után, visszatértek a MIÉP-be. Ennek okán kb. 1,5 évvel ezelőtt egy elég durva vita alakult ki a MIÉP-ben.
Mi elnök urat és az elnökséget szerettük volna segíteni és szervezeteket létrehozni, a meglévőket építeni. Nem bírtuk már tovább nézni azt, hogy a párt megroppanása után, az elnökségben akadnak olyanok, akik rombolják Csurka István életművét. A párt egyik alelnöke, Deli volt a központi MIÉP oldal, a szinte egyetlen kommunikációs felületünk kezelője. Deli vállalhatatlanul és feleslegesen gyalázkodó, kritikán aluli, méltatlan anyagokat jelentetett meg az oldalon, amelyen többszöri felszólításra se változtatott, ezért mi nekimentünk. Ebben a harcban Fenyvessy elnök úr és az elnökség többsége mellénk állt. Többszöri békéltető tárgyalás és ígéretei ellenére Deli még mindig támadott. A háttérből támogatta őt sleppje, Gy. Balogh Géza és Nagy Tibor, Tiszaeszlár szintén vállalhatatlanul gyalázkodó polgármestere és még néhány bunkó.
Mi mentünk tovább, építkeztünk, nem törődtünk velük a továbbiakban. Tavaly ősszel, a jelöltállítással, megkezdődött a tisztújítási folyamat a MIÉP-ben. Az általunk jelölt dr. Fenyvessy Zoltán különböző okok miatt visszalépett (puccskísérlet, magánéleti okok), amely tőlünk elvette az esélyt, hogy mást jelöljünk elnöknek. Alelnöki és elnökségi tag jelöltjeink azonban vállalták a megmérettetést.
2017.02.26-án sor került a MIÉP tisztújítására, melyet inkább tisztogatásnak lehetne nevezni. Aznap az igazság tűnt el a pártból. Az egész a Rákosi-korszakot idéző "kékcédulás választások" szerint zajlott (érvénytelen szavazólapok, sokszorosított névsor). Mindezt látva Fenyvessy elnök úr helyreigazító beszéde után angolosan távozott. Mi maradtunk, hogy még utoljára megpróbáljuk, persze hiába. Egy lejátszott szavazás volt, melyen a jelölteknek bemutatkozni se állt módjában. Az eredmény az előre kiosztott segédanyagnak köszönhetően borítékolható volt. Miután leszavazott a tagság és számolták a szavazatokat, addig vita alakult ki a küldöttek között. A megválasztott elnök, akinek nem volt kihívója, zavarodottan beszélt, az elnökhelyettes habogott, míg Balogh úrtól egy bazd meg-re tellett. Az eredmény kihirdetése közben többen tüntetőleg felálltak és kivonultak. Akik maradtak a régi Csurkisták közül, végig néztek nyilvános kivégzésüket egy elcsalt választáson. Olyan emberek, akik az eleje óta tolták a MIÉP szekerét. Elismert, értelmes, jól szituált emberek.
Az igazság és a becsületesség hiányzott, az igazság pártjából. Cinkelt lapokkal, sokszorosított előre megírt névsorral, elrontott szavazólapokkal nem dicsőség győzni. Ez nem küzdelem volt, hanem bunda. Sokaknak több mint két évtizedes elkötelezettsége, végsőkig kitartó munkája Csurkáért és a MIÉP-ért omlott össze egy pillanat alatt néhány áruló miatt. Az új vezetői a pártnak azok, akik Csurka István halála után belülről bomlasztották a pártot. Ez a vezetés magát fogja felemészteni és Isten mentse Magyarországot attól, hogy az ilyen alakok által vezetett MIÉP valaha is helyzetbe kerüljön.
A régi elnökség ugyan nem mutatott fel nagy eredményt, de a MIÉP életbe tartását azért biztosította! A MIÉP-be érkező fiataloknak kellett volna a régi „Csurkistákkal” folytatnia a párt építését, sajnos nem úgy történt. Ezzel a MIÉP-el mi nem tudunk azonosulni! Ezt az elnökséget mi nem tartjuk törvényesnek! Csurka István szellemisége nélkül nem létezik MIÉP. Ez a MIÉP már nem az a MIÉP. Ez a párt már nem képviseli az igazságot, ez a párt letért a Csurka István által kijelölt útról.
Felszólítunk minden Csurka István és a MIÉP eredeti szellemiségéhez hű maradt magyar testvérünket arra, hogy ne támogassa ezt a kommunista módszerekkel működő elnökséget!
A támogatóinknak köszönjük a kiállást és azt, hogy mindvégig hűek maradtak a MIÉP-hez és Csurka Istvánhoz. Nem hagyjuk őket cserben!
Singer Attila, elnök MIÉP Gyulai Szervezete
Hricsovinyi Tamás, elnök MIÉP Békéscsabai Szervezete
2. frissítés: itt is előkerültek a fideszes szálak
Ismerve a körülményeket, jó okunk van azt feltételezni, hogy a MIÉP-ben készülő hatalomváltás egyike a Fidesz által konstruált forgatókönyveknek, amelynek egyetlen célja, hogy teljesen irányítása alá vegye az egykor szép időket is megélt (volt) nemzeti radikális pártot - jelentik helyi forrásaink, akik arra hívják fel a figyelmet, hogy ha egy kicsit utánanézünk a két "reformernek", akkor nagyon érdekes dolgokat lehet találni velük kapcsolatban.
Singer Attila, aki jelenleg úgy elnöke a gyulai szervezetnek, hogy életvitelszerűen külföldön tartózkodik, 2014 őszén még a gyulai Fidelitas tagja volt, és szívesen pózolt a Fidesz prominenseivel a Csabai Kolbászfesztiválon.
Aztán valamikor rájött, hogy nem igazán elégedett a Fidesszel, így 2015 júniusában meg is alakította a MIÉP gyulai szervezetét.
Ez persze nem akadályozza meg abban, hogy ne ápoljon a mai napig szoros kapcsolatot a Fidesz helyi politikusaival, hiszen amikor éppen Gyulán tartózkodik, rendszeresen megfordul a polgármesteri hivatal alpolgármesteri irodájában, de az elégedetlenségébe még az is belefér, hogy közösen utazzon az alpolgármesterrel a tusványosi agymosásra...
A másik aláíró, Hricsovinyi Tamás - és itt szándékosan nem a Facebook-bejegyzés "értelmi szerzője" kifejezés a helyes, mivel képességei alapján ez a lehetőség kizárható - teljesen véletlenül több szállal is kötődik a kormánypártokhoz.
Politikai pályafutása úgy kezdődött, hogy meg kellett keresztelkednie a KDNP-be való felvétele előtt, mert ez az egyik feltétele a pártba való belépésnek. Már akkor jól választott, mivel keresztszülei nem mások, mint Végh László egykori csabai alpolgármester, országgyűlési képviselő és felesége.
Innen ívelt felfelé a karrier, ami 2006-ban egészen az önkormányzati képviselői székbe juttatta a még érettségivel sem rendelkező fiatalembert.
A 2006-10-es békécsabai önkormányzati ciklus pikantériája, hogy 3 fiatal reménység került be a testületbe, akik közül mindhárman érdekes karriert futottak be:
- Hirka Tamást a Jobbik buktatta meg és írta ki a politikai közéletből,
- Vrbovszki Viktor pedig országosan ismertté vált a Viagra-botrány miatt.
Egyedül Hricsovinyinek sikerült hosszabb távon politikai hasznot hozó pályára állnia. A képviselői ciklusa alatt sikerült leérettségiznie, és temetkezési vállalkozásba kezdett, amely végül adótartozások és elszámolási problémák miatt tönkrement. Később fideszes barátainak jóvoltából megszerezte a városi tulajdonú temetkezési kft ügyvezetői székét, melyet sokmilliós veszteséggel és kifizetetlen számlákkal hagyott a városra. Mindezt úgy, hogy amíg tisztában volt azzal, hogy az általa vezetett cég veszteséges, addig a cég által rendezett temetéseken saját zsebére mondott búcsúztató beszédeket. A Jobbik folyamatosan felszólalt az inkorrekt üzleti magatartás ellen, de a fideszes haverok rendre kimentették a felelősségre vonás alól. Sőt, érdemei elismeréseként 2014-től sem hagyták az út szélén, hiszen a jelenlegi ciklusban a Fidesz-KDNP delegáltjaként került be Békéscsaba Északi és Keleti Városrészi Települési Részönkormányzatába, ahol jelenleg is képviselő, immár MIÉP-es színekben.
A "pálfordulat" 2016 nyarán történt, szűk egy évvel a gyulai szervezet alakulása után. Természetesen Hricsovinyi is rendszeres vendége a békéscsabai hivatal alpolgármesteri irodájának, és előszeretettel hangoztatja is a városban a kitűnő politikai kapcsolatait.
Mindezen tények ismeretében joggal vonható le a következtetés. hogy a Fidesz mindent elkövet annak érdekében, hogy a MIÉP-et is a saját kézivezérelt kiszolgálójává tegye, s ezzel a Jobbikot gyengítse - írják forrásaink.
3. frissítés: újabb levél az értelmi fogyatékosokat emlegető közlemény egyik aláírójától:
Tisztelt Kuruc.info!
Látom kiegészítésre került a MIÉP-es cikk.
Nem tudom miért írnak olyat, hogy életvitelszerűen külföldön tartózkodom, amikor Dévaványán dolgozom a Boschung EJT kft-nél, mint művezető és Gyulán élek. A kolbászfesztiválon készült képek közül melyiken vélnek engem felfedezni? Szerintem egyik sem én vagyok, illetve ott se voltam ezen az egyébként adománygyűjtésen... Egyébként miért ne lehetnék jóba a helyi alpolgármesterrel, amikor kb 15 éve a barátom?
A Fideszből azért léptem ki, mert nem tudtam már egyetérteni velük és a MIÉP-el korábban is szimpatizáltam. Anno Csurka elnök úr korábbi kérésére, miszerint támogassuk a Fideszt (2002) után kerültem még egészen fiatalon a Fidelitas közelébe. Mi a MIÉP-nek szerettünk volna visszaadni valamit azzal, hogy megpróbáljuk talpra állítani.
Nem kell mindent elhinni Kocziha többszörösen bukott Tündének, a félkegyelmű Dévényi-Dabrowsky Gézának és Csengeri Lajosnak se. Főleg nem Deli Károlynak.
Tudják Deliről, hogy 2008-ban, miután nem sikerült a Csurka ellenes puccs, elhagyta a MIÉP-et és belépett a Társadalmi Igazságosság Pártjába, majd mikor nem ment a szekér, akkor a pesterzsébeti Fidesz képviselőjelöltje lett 2010-ben? Mandátumot nem szerzett, de 2014 őszéig a 20. kerületi Önkormányzatban fideszes delegáltként dolgozott, mint külsős bizottsági tag. 2012-ben visszatért a MIÉP-be, még felmarkolta 2 évig a fideszes bizottsági fizetését, 2014 tavaszán az erzsébeti fideszesek segítették a kampányát, ma már véresszájú Fidesz-utáló.
Illetve Andrásfay Erdélyi Szerencse Ödön a MIÉP új Elnökségének a tagja.
A zavaros beszédű magát lovagnak, nemzetőr ezredesnek, költőnek, humoristának nevező "életművész" 2013 decemberében csatlakozott a MIÉP csepeli alapszervezetéhez, miután a fideszes vezetésű önkormányzat nem adta ki közpénzen a "verseskötetét". A 2013-ig elkötelezett fideszesből hamar Fidesz-utáló lett és egyetlenegy cél vezérelte a MIÉP-ben, minél jobban sározni a Csepelt vezető jobboldali vezetést. A Fidesz iránti személyes bosszúból fideszesből MIÉP-essé váló Ödyt - ahogy magát nevezteti Ady Endre után - célja elérésében még az egykori csepeli SZDSZ tagjaival és a fideszes vezetésű csepeli önkormányzatból elküldött volt szoci káderekkel is képes volt szövetkezni és bevenni a helyi MIÉP-be. Sajnos az alapszervezet tagsága hiába akarta kizárni a soraiból a nem teljesen épelméjű Andrásfay Erdélyi Szerencse Ödönt, mert Deli Károlyhoz, a MIÉP akkori budapesti elnökéhez rohant segítségért. Ödy MIÉP-es tevékenysége másból sem áll, mint a kormány sportpolitikájának, illetve ámblokk az egész magyar sportélet kritizálásából. Szégyen, hogy egy MIÉP-tag nem tudja, hogy korábban a párt mellett olyan ismert sportolók voltak, mint a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai bajnok öttusázó Balczó András, vagy az ismert labdaragú Mészáros Ferenc.
A korrektség jegyében ezeket is illene közzétenni, illetve a leírtakat módosítani, hisz nem igazak és mint jobboldali emberek nem engedhetjük meg magunknak, se én, se önök, hogy hazudjunk. Remélem ebben egyet tudunk érteni.
Üdvözlettel:
Singer Attila, elnök MIÉP Gyulai Szervezete
(Két héttel később, április 5-én az alábbi levelet küldte Singer Attila:
Tisztelt Kuruc.info!
A 2017.03.21-én megjelent A "sport nevű maffiával" is szembeszállna a "feltámadt" MIÉP cikkük 3. frissítésében Dévényi-Dabrowsky Gézát "félkegyelmű" jelzővel illettem.
A jelzőt visszavonom és elnézést kérek tőle. Kérem a levelet közzétenni.
Üdvözlettel:
Singer Attila, elnök MIÉP Gyulai Szervezete)
4. frissítés: alapos gondolkodás után megszólalt az elnökség is - újabb közlemény tehát:
(Eredeti formájában, tehát javítatlanul.)
Első és utolsó reakció a „SINGER” Attila által jegyzett közleményre.
A „Közlemény” íróját,- aki a „FIDELITAS”-ban vezető volt,- kb. egy éve Fenyvessy exelnök az „utcáról” vette fel, ajánlás nélkül, majd szinte azonnal rábízta a MIÉP központi és budapesti internetes oldalainak kezelését, anélkül, hogy az elnökség tagjait megkérdezte volna!!!
Döbbenetes, hogy „SINGER” közleményében úgy nyilatkozik, mintha már hosszú évek óta a MIÉP-et építené. Miután teljhatalmat kapott a központi facebook oldal felett, a legocsmányabb, legmegalázóbb stílusban nyilvánosan támadta a MIÉP tagjait, vezetőit. /pl: „majom”, „az anyád picsáját alelnök úr” stb. -írta Deli Károly alelnöknek, „taknyos kölyök vagy” írta egy 65 éves vidéki vezetőnek, és „alattomosnak” nevezett egy elnökségi tagot.
Fenyvessy elnök „vajszíve” mindezt szó nélkül eltűrte. Többször felhívtuk a figyelmét, hogy itt valami nincs rendben, ő mégis a „fideszes” irány felé orientálódott.
A békéscsabai Hricsovinyi ( aki szintén a Fideszből jött ), a gyulai „SINGER”-rel együtt egy „másfajta” MIÉP-et akart létrehozni. Harmadikként csatlakozott hozzájuk a huszonéves Varjú László, aki a dunaújvárosi Jobbik-ból szédült ide.
Fáradthatatlanul, folyamatosan mocskolják a MIÉP-et, nevetséges módon, néhány havi tagság után elnökségi tagként jelöltették magukat, majd miután tervük meghiúsult, mindhárman látványosan kirohantak az Országos Gyűlésről, amit folyamatosan megzavartak bekiabálásokkal, röhögéssel, provokatív viselkedéssel. Senki nem ment utánuk.
Sikerült egy „FIDESZ-es” vagy önhatalmú behatolásnak elejét venni. A régi tagok nem voltak vevők erre az ellenszenves cirkuszra.
Azzal nem számolnak ezek az ifjú karrieristák, hogy a MIÉP szavazóinak többsége nem vesz részt internetes mocskolódásokban, sok mindent megéltek már, nehezen megvezethetőek.
Csurka István páros lábbal rúgta volna ki őket! Sőt, szóba sem állt volna velük, mert annyira nyilvánvaló, hogy mi a céljuk!
Gy Balogh Géza Péter
MIÉP alelnök