Az ózdi családi házában öccse talált rá a vérbe fagyott B. Sándornéra péntek délelőtt. A 82 éves egyedül élő özvegyasszony súlyos beteg volt - tudta meg a hvg.hu miskolci tudósítója.

A hétesi cigányok által 2010-ben megvert Solymosi néni is belehalt sérüléseibe
„Tegnap délután hoztam haza a nővéremet a miskolci kórházból, ahol egy hétig kezelték. Begyújtottam a tűzhelybe, majd megbeszéltük, hogy ma reggel telefonál és elmondja, mit vásároljak a boltból, mert néhány hónapja betegsége miatt már alig járt ki a házból. Kilenc óráig nem telefonált, ezért én hívtam fel, de nem vette fel a kagylót – mondta a D. János, a meggyilkolt asszony öccse, aki nem messze lakik az áldozattól.
A férfi a ház bejárati ajtaját nyitva találta, meglátta a földön fekvő idős asszonyt, aki már nem élt. A homlokán volt egy hosszú vágott seb. A lakásban mindent felforgattak az elkövetők, a testvére elmondása szerint pénzt és aranyat kereshettek, mivel televízió vagy más műszaki cikk első látásra nem hiányzott. Az udvarról a napokban esett havat János korábban letakarította, így lábnyomok sem maradtak a helyszínen.

Szabó Istvánnénak szerencséje volt, 2011 októberében túlélt egy támadást
A gyilkosság helyszíne, vagyis Szenna városrész évtizedekig a legbiztonságosabb kertvárosa volt Ózdnak. A munkahelyek megszűnésével azonban jelentős lakosságcsere zajlott le, és megnőtt a bűnözés.
A tavalyihoz hasonló időpontban idén januárban is meggyilkoltak Ózdon egy idős embert. Akkor Turai Sándor 72 éves nyugdíjast és bátyját támadták meg vascsövekkel, amit Sándor nem élt túl. Az akkori elkövetőket pár nap múlva elfogták.
(HVG nyomán)
Frissítés: Semmije nem volt, mégis agyonverték - a környékbeliek félnek
Kapcsolódó: