Önkéntes készenléti gárdát akar életre hívni a múlt heti szófiai romazavargások nyomán a Bolgár Nemzeti Szövetség elnevezésû nacionalista szerveződés. A szövetség vezetője, Bojan Raszate azzal indokolta elhatározásukat, hogy a bolgár társadalom megszenvedte "a cigányterror elmúlt 17 évét", miután az egymást követő kormányok és a rendőrség vezetése csak tétlenül szemlélte az eseményeket.
A bolgár főváros Kraszna Poljana negyedében múlt héten mintegy száz roma randalírozott, arra hivatkozva, hogy bőrfejûek készülnek rájuk támadni. Egyben megpróbáltak elégtételt venni a szkinhedeken, akik előzőleg súlyosan megsebesítettek egy roma fiatalt.
A közszolgálati televízió fejszékkel, késekkel és husángokkal felszerelkezett romákat mutatott, amint az utcákon autókat törnek össze. A rendőrök sokáig nem avatkoztak be, egy belügyi tisztségviselő szerint azért, mert nem tudták "milyen keményen kell eljárniuk" (Kuruc.info: ez az, így kell csinálni! Ahogy Finnországban, Európa egyik leggazdagabb, legdemokratikusabb, és az egész világ legmagasabban képzett, legkevésbé korrupt és leginkább versenyképes országában is az állami rendőrség, ill. az igazságszolgáltatás is, ahol csak tudja, passzívan szívatja az ott is bûnöző cigányokat és le se sz*rja a cigányfajvédők ajvékolását – további info ITT). Raszate ezt követően állt elő a nemzeti gárdával kapcsolatos elképzelésével, "a polgárok életének, vagyonának és családjának védelmét biztosító egyetlen megoldásként" állítva be azt.
A rendőrség eljárása miatt Georgi Parvanov államfő élesen bírálta Rumen Petkov belügyminisztert, személyes megbeszélésük után azonban már azt bizonygatta, hogy "a törvény szigora" egyformán sújtotta a zavargásokban részt vevő feleket. A Mediapool.bg internetes honlap szerint a rendőrök az egyenlő elbánás jegyében négy roma mellett, négy "bőrfejûként viselkedő" személyt vettek őrizetbe.
Nemzeti gárda létrehozásának ötlete már többször felmerült Bulgáriában az ismétlődő bolgár-roma összetûzések nyomán. Idővel egyik vezérszólamává vált a mérsékelt nacionalistáknak csakúgy, mint a Roham (Ataka) elnevezésû kisebbség- és idegengyûlölő (Kuruc.info: ez az MTI szóhasználata, és nem a miénk; betûhíven vettük át a hírt) pártnak.
Rumen Petkov belügyminiszter a tervezett nacionalista gárdát "barna beütésû félkatonai struktúrának" minősítette, amelynek törvényessége bizonyításra szorul. Elhessegette azonban azokat a hangokat, amelyek szerint a gárda "veszélyt jelenthetne a kisebbségek közti békére nézve". (Kuruc.info: bár a bolgár politikai garnitúra sem a legjobb, el tudja azt képzelni a Kedves Olvasó, hogy hasonlót mond a magyar(országi) belügyminiszter?!)
A bolgár főügyészség mindazonáltal vizsgálja, nem fenyegeti-e egy ilyen gárda a kisebbségek egyenjogúságát. A bolgár zsidók szervezetének elnöke, Maxim Benvenisti a BGNES hírügynökség szerint aggodalmát fejezte ki, hogy a romák után más kisebbségek, így a zsidók, a muszlimok és az örmények is a nemzeti gárda célpontjává válhatnak. (Kuruc.info: A szokásos zsidó hazudozás: “ma a cigányok, holnap a zsidók és a többi kisebbség”. Természetesen a valósághoz köze nincs az ilyen “félelemnek” (azaz bolgárellenes uszításnak), amit a zsidók finnországi 2. VH-s története is bizonyít, megannyi más mellett. A bolgároknak általában semmi bajuk pl. a törökökkel, mert nem bûnöznek nagyobb mértékben, mint a bolgárok – lásd EZT))
A Mediapool.bg szerint az új gárda máris rendelkezik néhány, egyenként 30-35 férfiból álló alakulattal, amelyek a főváros mellett Veliko Tarnovo, Jambol és Plovdiv városokban szerveződtek meg, s tagjaik egy része az egykori német nemzetiszocialista rohamosztag, az SA "barnaingeseinek" egyenruhájára emlékeztető öltözetben jelenik meg. A hírre reagálva a belügyminiszter úgy vélekedett: az ilyen egyesülések létezését engedélyezni lehetne "a mezőgazdasági termények" védelmében. (Kuruc.info: ugye megmondtuk, hogy a magyarországi politikusgárdánál nincs nemzetellenesebb?! Hol mondana ilyet egy magyarországi belügyminiszter?! Minden erősen cigányfertőzött országban a politikusok hasonlóképp nyilatkoznak – példa Románia)
Raszate szerint a gárda rendkívüli helyzetekben, például rendbontások, zavargások vagy természeti katasztrófák idején kelhetne a lakosság védelmére. A kiképzést nyugalmazott katonatisztek, rendőrök és tûzoltók biztosíthatnák, tagjai pedig "önkéntes fiatalok, hazafiságtól és bátorságtól vezérelt erős férfiak lehetnének". (Kuruc.info: Tökös fiú, na!)
Szerdán a délnyugaton fekvő Szamokovban mintegy ezer cigány lakos tiltakozott amiatt, hogy előző este egy 17 éves roma fiatalt agyonvertek bolgár huligánok. (Kuruc.info: az MTI “természetesen” elhallgatja az eset előzményét. Mindennek van oka. Valszeg megint gyilkoltak a cigók, és arra kaptak választ.)
A roma kisebbség létszámát mintegy 650 ezerre, azaz 9 százalékra teszik Bulgáriában. A szakemberek megállapítása szerint a közösség tagjait tömeges munkanélküliség, szegénység és előítélet sújtja. (Kuruc.info: már megint a szokásos hazudozás... A cigányokat nem SZABAD pénzelni segílyekkel, mert akkor SE fognak beilleszkedni, akkor is bûnözni fognak. Egy havi euroezrekkel telesegílyezett finn cigány a hivatalos finn cigánybûnözési statsztikák fényében egy fokkal nem kulturáltabb, mint egy bolgár: ugyanúgy öl, rabol, lop, hogy meglegyen a fényûző életre, a napi betevő keménydrog-adagra, a legújabb luxuskocsira a pénz. Lásd EZT)
MTI; 2007-08-22 19:35
Kuruc.info kommentár: a magyarországot “vezető” cigányfajvédő politikusgárda “minőségét” jellemzi, hogy – szemben az összes többi országgal (linkeket lásd pl. EZEN cikk végén) nyivákolnak és vinnyognak akkor, amikor, látva az adófizetők pénzéből fenntartott rendőrség tehetetlenségét a cigánybûnözéssel szemben, az emberek saját maguk szerveznek gárdát. Eközben a cigányokkal hasonló módon fertőzött országokban a vezető beosztásban levő politikusok mind aktívan a cigánybûnözést csökkentő intézkedéseket hoznak. Csak pár példa: Bulgáriában, ahogy fent látható, többek között a belügyminiszter  is támogatja a gárda létrehozását, azzal a nem titkolt céllal, hogy megvédjék a cigányoktól a parasztok földjeit, terményeit; Romániában a miniszterelnök, ill. államelnök többször, több ízben lebûnözőzte a cigányokat, és aktívan, többször is a cigánykérdést lokálisan rendezők mellé állt, Szlovákiában bevetették a hadsereget a lázongó cigányok lecsillapítására, Finnországban a rendőrség, ill. az igazságszolgáltatás úgy szívatja a bûnöző cigányokat, ahogy csak tudja stb.
Arra is érdemes lesz figyeni, hogy drága Tom Lantosunk habzó szájjal fogja-e követelni a bolgár gárda betiltását. Meg persze azt is, hogy mit lép az EU. Szerintem semmit, mert az EU-ban is tisztában vannak azzal, hogy a cigánykérdést békés eszközökkel, kényszerítő eszközök alkalmazása nélkül nem lehet rendezni – hiszen Finnország a cigányokat bőkezûen segílykíző politikája is megbukott! Ha pedig nem lép az EU, az zöld utat ad a Magyar Gárdának is.
Magyarországi gárdisták, vigyázó szemetek Bulgáriára (is) vessétek – nem megijedni, nem besz*rni, az igazság Veletek, velünk van!
Kuruc.info - AS
Ajánlott cikkek
A fent már belinkeltek mellett kifejezetten ajánljuk a bulgáriai cigánybûnözéssel kapcsolatos EZEN  statisztikákat, valamint, természetesen, az Élet és Irodalomban (!) megjelent EZEN cikket.