Tudja-e Kedves Olvasónk, hogy Bulgáriában, akárcsak minden más cigányfertőzött országban, a gyerek- és fiatalkorú bûnözés területén a cigányok számarányukhoz képest több, mint tízszeres arányban vannak jelen bûnelkövetőként, és mindezt hivatalos dokumentum igazolja? Tudta-e, hogy Szlovákiában a szajhák 90%-a cigány, és túlnyomó többségük drogozik? Tudta-e, hogy az teljesen általános jelenség egész Európában (még Finnországban is!), hogy a cigányok nem járatják óvodába a cigánypurdékat, akik így teljesen felkészületlenül csöppennek az általános iskolai körülmények közé? Tudta-e Kedves Olvasónk, hogy akárcsak Finnországban, Európa többi országában sem bánnak túlságosan kesztyûs kézzel a cigánybûnözőkkel – állami, büntetésvégrehajtási, igazságszolgáltatási szinten? Olaszországban már lángolnak a putrik, Angliából, Svédországból rohamléptekkel deportálják az oda “menekülő” bûnözőket, Romániában, Szlovákiában stb. egész önkormányzatok, egész rendőrségi osztályok “falaznak” a cigányokat "megrendszabályozó" helyieknek, skineknek? Nem? Akkor olvasson tovább!
Szemezgessünk kicsit az ITT található cigányügyi dokumentumokból – érdemes! Talán mondanunk sem kell, minden dokumentum hivatalos, és az oldal egy hivatalos EU-s és ENSZ-es oldal („Regional Bureau for Europe” és “CIS of the United Nations Development Programme”), nem egy „zugnáci“ oldala. Tudjuk, ez rossz hír a cigányfajvédőknek, de hát ez van – a tényekkel nehéz vitázni. Ahogy azzal is, hogy megint csak bebizonyosodott: az EU-ban igenis SZABAD cigánybûnözéssel, iskola- és munkakerüléssel kapcsolatos tanulmányokat készíteni és publikálni. Ergó, aki ennek az ellenkezőjét mondja, az aljas módon hazudik – mint a legtöbb magyarországi cigányfaj- és -bûnözővédő minden egyes fórumon.
Többek között erről az oldalról származik a múltkor már idézettAvoiding the Dependency Trap”, amely itt is előkelő, központi helyen áll. Mellette egy sor egyéb dokumentumot is tartalmaz az oldal; most ezek közül szemezgetünk.
Kezdjük az ITT található Bûnözés és a romák (“Criminality and the Roma”), Bulgáriával foglalkozó dokumentummal. Hihetetlenül tartalmas dokumentum, mindenképp érdemes elolvasni – mondhatnánk, kötelező olvasmány. Ez az eredeti oldalon a National Reports > Bulgaria > Criminality and the Roma alatt található meg.
A tanulmány legeslegfontosabb megállapítása:
Egyértelmû, hogy a bûnözési arány a fiatal romák között több, mint tízszerese, 100 000 romát véve vizsgálat alá, mint a többi népcsoport tagjai között. (“It is obvious that the crime rate among young Roma is over ten times higher per 100 000 people than that among the children belonging to other ethnic groups.”)
Az ehhez kapcsolódó táblázat a következő:

Ennek első sorában a 17 éves kor alatti abszolút bûnelkövetési számokat, második sorában pedig a relatívokat láthatjuk. Az első oszlopban a bolgárok, a másodikban a cigányok, a harmadikban a törökök és a negyedikben az egyéb nációk bûnözési statisztikáját láthatjuk.
Ehhez kell komentár?! Hoppá, cigányfajvédők, megint csak hoppá!! És ezredszer is kiemeljük, hogy ez teljes mértékben egybevág az általunk már annyiszor idézett finnországi, olaszországi, angliai stb., HIVATALOS cigánybûnözési statisztikákkal.
Nézzük a romákkal és az AIDS / HIV-vel foglalkozó tanulmányt, amely ITT található. Ez a dokumentum (hasonlóan az összes többi, ezután idézetthez) az UNDP oldalának Other Materials / Other Reports menüpontjában találhatók.
Szlovákiában a romák nem állami szervei a romák körében, az adott élő/lakhelytől  függően, 20%-tól 90%-ig terjedő írástudatlanságról számolnak be. (“In Slovakia, Romani NGOs report the level of literacy among the minority to be between 20 and 90 percent, depending on region and locality.” NGO = Non-Governmental Organizations)
Romániában a romáknak csak 66.5-a fejezte be az általános iskolát, és az óvodába járó romák százalékaránya az 1996-os 60-ra időközben 17%-ra esett vissza. Ez utóbbi statisztika különösen fontos annak fényében, hogy az óvodába járó cigányok később összehasonlíthatatlanul nagyobb százalékarányban maradnak a normál oktatás keretein belül (nem szegregálódnak), mint az óvodába nem járt romák. (“In Romania only 66.5 percent of Roma have completed primary school and Save the Children reports that since 1996 the proportion of Romanian Romani infants who attend pre-school has fallen from 60 percent to 17 percent. This statistic takes on even greater importance in light of information that Romani children attending integrated preschools have “incomparably higher chances to continue their educations than those attending segregated institutions” while clearly the advantage is seriously impeded for those who do not attend preschool at all.”)
Igen, Kedves Olvasóink, nem véletlenül hangsúlyoztuk ki az óvodába járatás fontosságát a finnországi statisztikákkal kapcsolatos, ITT található új cikkünkben, amelyben idéztük a jelenlegi (pár éves) finn statisztikákat arról, hogy ott a romák hány százaléka jár óvodába (2, azaz kettő). Aztán meg csodálkoznak (?) a cigányfaj- és bûnözővédők, ha egyrészt a fent idézett, új finn statisztikák 50%-os iskolai szegregáltság-arányt mutatnak, valamint azon, hogy milyen hatalmas mértékû a cigányok írástudatlansága az egész világ legiskolázottabb, legmûveltebb, legversenyképesebb országában,  Finnországban.
Folytassuk a kurvákkal és a drogosokkal. Ez utóbbival kapcsolatban már láttuk (hivatalos statisztika kapcsán), hogy a cigányoknak a világon mindent megadó Finnországban, ahol, ahogy maguktól a cigányoktól tudjuk, a segílybûl urassan [sic!] megélő fiatal cigány férfiak, fiúk 40%-a (igen, NEGYVEN!) drogos. Vajon a többi országban a kurvák és/vagy drogosok hány százaléka cigány? Erre is választ kapunk:
Bulgáriában a kurvák 47%-a bolgár, 35%-a cigány. Szlovákiában sokkal rosszabb a helyzet: a kurvák 90%-a cigány, és legnagyobb részük drogos. (“In Bulgaria, CSWs may be found “almost 24 hours a day” along highways and on some city streets. Many are minors and a significant number are Roma. According to reports, about 47 percent of women and girls working in the sex industry are Bulgarians and about 35 percent are from the Romani minority. Most women and girls are between 16 and 20 years old46. According to the estimates of NGOs in Slovakia, roughly 90 percent of CSWs on the streets are Roma, and most of these are also IDUs. Drug usage appears to be both the cause and the result of prostitution in that country.” COMMERCIAL SEX WORKER = CSW; INJECTING DRUG USER = IDU.)
 
Menjünk tovább, olvasgassuk kicsit a Report on the situation of Roma and Sinti in the OSCE Area-t.
Már többször (többek között a Népszabadság nyomán – kötelező jellegû cikk ITT) beszámoltunk arról, hogy az olaszok egyáltalán nem bánnak kesztyûs kézzel a cigánybûnözőkkel. Nézzük egy másik példát szintén Olaszországból:
1999 június 18-án egy roma Scampíában két helyi, robogón közlekedő lányt súlyosan megsebesített az autójával.  A vezető, aki ittas volt, elmenekült a helyszínről. Másnap helyi, tar fejû, fülbevalós és tetoválásosaknak leírt emberek bementek a város hat cigánytelepének egyikébe, és azt mondták az ottaniaknak, hogy “elmentek, vagy együtt égtek a táborral”. Ezután felgyújtották azt. Nagy tapsot kapott a cigánytábor 1000 lakójának elmenekülése a közeli erkélyekről. A táborlakók szerint a rendőrség egyáltalán nem avatkozott be a történtekbe, pedig sok segélykérő hívást kapott. (“According to Italian press reports, on the evening of 18 June 1999, a Romani man visiting the Italian town of Scampía on the northern periphery of Naples seriously injured two local girls riding a motor scooter while driving his car. The driver, who was reportedly drunk, fled the scene of the accident. The next morning, local men described as having shaved heads, earrings and tattoos entered one of the town’s six Romani camps and told the inhabitants to “leave or be burnt with the camp.” They then set the camp on fire. As the camp’s one thousand inhabitants fled, neighbors applauded from nearby balconies. According to camp residents, police did not intervene despite several calls to the emergency service.”)
Tökös fiúk az olasz átlagemberek és hatóságok, le a kalappal előttük. De ugyanez igaz a szlovákokra is:
Sok esetben lassú a hatóságok reagálása [a cigányellenes támadásokra]. Továbbá, sok esetben azt is letagadják, hogy azok rasszisták lennének. Kassán például a rendőrség és a hatóságok azt állítják, hogy egyetlen egy rasszista alapú támadás nem történt az elmúlt 8 évben. Elhárították azt a lehetőséget, hogy a tradícionálisan skinhead-nek öltöző emberek valóban skinheadek lennének – azt mondták, ez csupán divat, semmi más. (“In many instances of skinhead violence, police have been slow to respond. Further, police and other authorities have often resisted the obvious implication that the crimes might have been racially-motivated. Responding to an inquiry concerning reported skinhead attacks in the Slovak city of Ko¹ice, for example, municipal and police officials stated that they had not identified any racially-motivated crimes there in the past eight years. They dismissed the possibility that attacks against Roma by youth dressed in the characteristic fashion of skinheads actually were committed by skinheads; rather, these officials suggested, the assailants’ emblems of membership in a skinhead movement were merely fashion statements.” “)
Ugyanitt infót találunk arról is, mi történt 1993-ban Hadareni-ben, Erdélyben:
1993 szept. 23-án három romát meglincseltek Hadareni-ben románok és magyarok. Ennek az oka az volt, hogy a romák közül az egyik tőrrel agyonszúrt egy románt. Miután [a magyarok és a románok] megölték a leszúrásban vétkes testvérpárt, egy harmadikra gyújtották rá a házat / viskót [az eredeti tanulmány nem írja, hogy milyen állagú vagy hogy egyáltalán mi volt az – az “at home” kifejezést használja]. Aznap éjjel 175, már kb. 70 éve ott lakó romát üldöztek el Hadareni-ból. (“The well-known case of the Hadareni - a case the Romanian official may have had in mind - exemplifies the point. On 23 September 1993, three Romani men were killed by a mob of ethnic Romanians and Hungarians in Hadareni, a village in Mure¹ County. The immediate provocation was the stabbing to death of an ethnic Romanian by one of the three Romani men earlier that day. This Rom’s crime became the collective crime of Roma, and a pogrom ensued. After clubbing to death the two Romani brothers who had been involved in the fatal stabbing and burning a third Rom in his home, a group of villagers set fourteen Romani houses ablaze and damaged others. That night, 175 Roma, whose families had lived in Hadareni for some seventy years, were chased out of the village. “)
Úgy látszik, mindenki tökös, hazaszerető és tudja, mi a dolga, csak a magyarországi magyarok nem... Remélehetőleg nem sokáig, és a cigányok itt is megtapasztalják, amit minden másik, nem cigányfaj- és -bûnözővédő agymosás és vezetés alatt álló országban. Különösen, ha Európában (Nyugaton különösen az arabok miatt) is elmérgesedik a helyzet, és emiatt fegyveres segítséget nem kapnak cigókáink (lesz a nyugatiaknak elég bajuk a saját arabjaik elkergetésével, kiírtásával), ha fordul a kocka.
Kuruc.info - AS