Vádat emelt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség négy ember - köztük egy fiatalkorú - ellen, akik még április közepén a Miskolci Rendőrkapitányság járőreire támadtak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ongán - mondta az ügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-nek.
Barkó Tamás emlékeztetett arra, hogy az áprilisi rendőri intézkedés előzménye egy alkoholfogyasztás miatt eldurvult névnapi összejövetel volt. A vádlottak közül hárman láncos botokkal felfegyverkezve saját rokonaikra támadtak azok lakásán.
A helyettes szóvivő hozzátette: a bűncselekmény miatt kiérkező rendőröket többen szidalmazták, megöléssel fenyegették őket, a négy vádlott - apa és fia, valamint az apa élettársa és testvére - pedig ütlegelni, lökdösni, az egyenruhájuknál fogva rángatni kezdte a rendőröket, köztük egy rendőrnőt, akinek a haját is tépték és a nyakát szorongatták.
Az intézkedő rendőrök közül hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek, kettejük szolgálati egyenruhája megrongálódott. A rendőrségnek csak mintegy harminc fős erősítéssel sikerült a rendet helyreállítania - ismertette Barkó Tamás.
Az ügyészség négy cigányt csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, valamint egyiküket ezzel halmazatban könnyű testi sértés vétségével vádolja, és három vádlottal szemben végrehajtandó, míg egy vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.
(MTI nyomán)
Előzmények: