"Egy néhány hetes kisgyerekkel kaptak sorozatlopáson egy magyar párt Ausztriában. A bűnesetek színhelye Stájerország és Dél-Burgenland volt. Az ellopott mintegy 40 motort és kerékpárt pár napon belül azonnal eladták Magyarországon" - írja az orf.at nyomán a Nyugat.hu. (Az osztrák lapok is szinte mind "magyar párocskáról" írnak, lásd itt vagy itt, üdítő kivétel az "aus Ungarn" kifejezés...)
Zoom
Az "ősmagyarokat" szombaton kapta el a rendőrség. Kettejüket 2016 óta mintegy 40 motor és kerékpár eltulajdonításával vádolja a rendőrség. A pár az ellopott tárgyakon gyorsan túladott Magyarországon. Egy nagy furgonnal "dolgoztak", amellyel pillanatok alatt el tudták tüntetni Ausztriából a lopott kétkerekű járgányokat. Az Őrvidék déli részén, Gyanafalva környékén ténykedtek, összesen 50 000 euró kárt okozva.
A rendőrség a letartóztatáskor egy hathetes csecsemőt is talált a furgon hátsó ülésén, míg a háttérben két motor és egy kerékpár feküdt. A pár férfi tagja (41) részben tagadta a vádakat, az asszony mindent beismert a kihallgatásakor. A gyereket átadták a nagymamájának, a gyanúsítottakat pedig a Graz-Jakomini büntetésvégrehajtási-Intézetbe szállították.