Úgy látszik, orvosi jelentések nyugodtan leírhatják, hogy a cigányoknál nagyságrendekkel nagyobb a vérfertőzésből, rokoni házasságokból adódó, örökletes genetikai degeneráltság aránya. A BAON (Bács-Kiskun megyei ONline) is leírhatja ezt, nem hörög egyetlen cigányfaj- és bűnözővédő sem. Bezzeg ha Vona Gábor hivatkozik erre, akkor minden szutyok ballib azonnal a Jobbik betiltásáért hörög.

Nézzük a BAON legújabb cikkét:

"A halasi roma gyerekek fele esélytelen
Genetikai betegségekre is fény derült a halasi cigányok összeírásakor

KISKUNHALAS : A Kiskunhalasi Cigány Kisebbségi Önkormányzat megbízásából, átfogó felmérés készült a halasi cigányságról. Az egyes részleteiben titkosan kezelt anyag egyik megállapítása szerint az újszülött gyerekek felének - egzisztenciális és egészségügyi okok miatt - esélye sincs a sikeres és egészséges életre.

A magyar roma lakosság életkörülményei, és ebből következően esélyei a boldogulásra messze elmaradnak a magyar átlagtól. Az okokra részletesen is rávilágít az a nemrégiben Halason készült felmérés, amelynek értékelése a napokban kezdődött meg.

A cigány kisebbségi önkormányzat megbízásából készült összeírás súlyos megállapításokat tartalmaz. Például azt, hogy a helyi roma közösség egészségügyi állapota lesújtó. Ennek részben genetikai okai vannak, ami főként örökletes szem és tüdőbetegségekben nyilvánul meg (Kuruc.info: “főként”. Vajon az orkok hány százaléka szenved ezekben, ha tudjuk, hogy jó részük – Nyírmihálydiban pl. az újszülött cigányok hivatalos források szerint 100%-a! – szellemileg visszamaradott? A Lentiben a 11 évesen a falu cigányvajdája – egyben a lány nagyapja – által felcsinált lány, a belterjesség & vérfertőzés következtében, süketnéma (ami szintúgy nem szem- / tüdőbetegség!), és nem mellesleg szintén értelmi fogyis stb.) A rossz életkörülmények pedig tovább súlyosbítják a helyzetet. A higiénia hiánya (Kuruc.info: lásd pl. a Népszava (!!!!) kötelező jellegű cikkét, amely egyenesen azt írta, hogy a cigányok a szobájukba szarnak. A közelmúlt Hepatitis A-történéseit meg ismerjük, ugye? Ismétlésképp: ITT van a kötelezően ismerendő és számon tartandó cikk), valamint a vitamindús ételeket, zöldségféléket és gyümölcsöket mellőző táplálkozás (Kuruc.info: értsd: az orkok chipset, kólát zabálnak gyümölcs, normális hús helyett. A füstölésről, piáról, drogokról nem is beszélve, amelyek egy főre eső felhasználásában világelsők. Nem csak nálunk, hanem mindehol máshol – lásd a szlovák és finn cigány-drogozási arányszámokat pl. ITT) szintén tovább rontják már egészen fiatalon a romák egészségi állapotát.

– Száz gyermekből ötvennek egzisztenciális és egészségügyi okokra visszavezethetően esélye sincs a sikeres és egészséges életre. A fiatalok húsz százalékának adottak ezek a feltételek, további harminc százalékra tehető az a réteg, amelynek csak egyik feltétel adott induláskor – mondta lapunknak Rostás László, a cigány önkormányzat elnöke. Rostás szerint a jelenlegi helyzetből akkor van kiút, ha képzett szakemberek kerülnek országos szinten is a cigány-ügybe. Hosszú távon pedig a foglalkoztatás és képzés jelenthet kilábalást.

E téren már indultak kedvező folyamatok a városban. Jelenleg 8 főiskolás, 30 középiskolás és közel 70 szakmunkás végzettséggel rendelkező roma él Halason. Aggasztó azonban, hogy a több mint háromezres helyi cigányság 15 százaléka analfabéta. (Kuruc.info: csak 15%? Nehezen hihető. Bár, ha úgy definiáljuk az analfabetizmust, hogy egy árva bötűt nem ismer, és elegánsan elkerüljük pl. a funkcionális analfabetizmus kérdését, akkor már kb. helyben vagyunk. Nem elfelejteni, hogy a világ messze legjobb közoktatásával rendelkező, igen gazdag Finnországban is analfabéta a cigányok jó része. Ezzel kapcsolatban a kötelező jellegű cikk ITT, ha vki nem olvasta volna…)

Hasonló felmérés készül egyébként az egész megyére kiterjedően a romák helyzetéről. Erről beszéltek a napokban Kiskunhalason a cigány ügy felelősei. A megyei roma önkormányzat rövid és hosszú távú foglalkoztatási programokat dolgozott ki: 2010-ig munkanélkülieknek valamint kisebbségi képviselőknek biztosítanának képzési lehetőségeket és munkát, nyilatkozta lapunknak Agócs János elnök.
Nagyrészt a munkaügyi központok támogatásával induló kezdeményezésekhez, pályázatokhoz azonban szükség van saját forrásra (Kuruc.info: témánál vagyunk: semmi másra nem megy ki a játék, mint a pénzek leakasztására és eltüntetésére. Eredmény, borítékoljuk, az nem lesz egy szál se – egy ilyen, a kényszer eszközével még csak véletlenül sem élő “programmal” nem is lehet.). Elsősorban ezekre teremti meg a forrást jövőre a megyei közgyűlés. Bagó Zoltán kisebbségi ügyekért felelős megyei közgyűlési alelnök azt ígéri, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben nemcsak szavakban, tettekben is megnyilvánul majd a segítség. A jövő évi költségvetésben előreláthatólag 10 milliós külön tételként szerepel majd a roma-ügy támogatása."

Cigányfajvédők, várjuk a BAON és a CKÖ betiltását!

Kuruc.info – Arppi S.