Vádat emelt az ügyészség egy 18 éves férfi ellen, aki májusban Kiskunhalason egy késsel hadonászva akart pénzt rabolni egy 14 éves fiútól, emellett betörés és garázdaság is van a számláján.
A kiskunhalasi vádlott május 23-án délután Kiskunhalason kerékpározott, amikor meglátta a 14 éves fiút. Nem ismerte, de korábban többször próbált meg pénzt kérni tőle. Ezúttal is így tett, azonban a fiú visszautasította.

Erre a vádlott követni kezdte, majd hátulról rákiabált: „pakold ki, amid van, vagy megszurkállak!”. A fiú természetesen megijedt a fenyegetéstől, és egy közeli iskola felé szaladt, hogy segítséget kérjen. A vádlott üldözte, és közben egy késsel kaszáló, szúró mozdulatokat tett. A fiú az iskolába bejutva rendőri segítséget kért, az egyenruhások a 18 éves férfit még aznap elfogták és őrizetbe vették – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.
A férfi a késes rabláson kívül még két bűncselekményt is elkövetett. Áprilisban egy reggel az otthonával szemközti ház ablakát minden előzmény nélkül kézzel szándékosan betörte, májusban pedig besurrant egy felújítás alatt lévő kiskunhalasi házba, ahonnan egy 10 ezer forint értékű sarokcsiszolót lopott el. Ez a kár később lefoglalással megtérült.
A büntetett előéletű vádlott letartóztatásban várja a tárgyalást, a Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettén kívül garázdaság és lopás vétségével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyházat indítványozott a férfival szemben.
(Baon)
Kapcsolódó: