Romlott dinnyével és kavicsokkal dobott meg három járművet két "fiatal" az M3-as autópálya vajai felüljárójáról, ezért most vádat emelt ellenük az ügyészség, közölték honlapjukon.
A vádirat lényege szerint a tizennyolc és tizenkilenc éves "fiúk" 2018. augusztus elején egyik éjjel elhatározták, hogy gépkocsival kimennek az M3-as autópálya Vaja közelében lévő felüljárójára, és kavicsokkal megrongálnak néhány alattuk elhajtó járművet. Első alkalommal egy kamion szélvédőjét repesztették be, amivel 90 990 forint kárt okoztak. Két nap múlva éjjel újra próbálkoztak ugyanott, ekkor egy személygépkocsi volt az áldozat, amelynek a szélvédője szintén betört a kavicsoktól, 105 000 forint kár keletkezett.
Három nap múlva éjjel ismét megjelent a két "fiatal" a felüljárón, és egy romlott dinnye darabjaival céloztak meg egy kamiont, amelynek a pótkocsiját találták el. Cselekményük folytatását a közelben figyelő rendőrök zavarták meg, azonban a két "fiatal" a rendőri felszólításnak nem engedelmeskedett, autójukkal elhajtottak a helyszínről, így rövid idő múlva a lakásukon fogták el őket a járőrök.
A büntetlen előéletű vádlottak beismerő vallomást tettek, és a kárt is megtérítenék, vállalva a közvetítői eljárást, azonban az ügyészség szerint ilyen súlyos bűncselekmények esetén elengedhetetlen a bírósági eljárás és a büntetés kiszabása. Ezért a Nyíregyházi Járási Ügyészség arra tett indítványt a bíróságnak, hogy felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottakat, sőt a bűncselekmények elkövetéséhez saját gépkocsiját használó vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől.
A három rendbeli közlekedés biztonsága elleni bűntett és két rendbeli rongálás vétsége miatti eljárás a Mátészalkai Járásbíróságon folytatódik.