Bezár!
2020. augusztus 14., péntek, Marcell napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Összeborultak Gyurcsány körül a ballibek: minden körzetben egy jelöltet indítanak22:14 London 2012 - eddig 139 doppingesetre derült fény21:42 Az Egyesült Arab Emírségek békemegállapodást kötött Izraellel - azt hazudják, ez menti meg Palesztinát21:23 WHO-szakértő: a lazább magatartásnak is köszönhető a járvány újabb előretörése21:05 Vicces jenkik: ők mindenhol beavatkoznak, de ha más teszi, akkor "aggódni" kezdenek19:44 Bejrút: az FBI is részt vesz a nyomozásban19:14 Letartóztatták Azerbajdzsán szerbiai nagykövetét18:52 Moszkva: külső erők próbálják destabilizálni Fehéroroszországot18:31 Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma17:50 Raktárba került jobboldaliság: anarcho-kommunistákat pénzel a kormány17:22 Egymillió alá csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban16:56 Romániában ismét csúcsot döntött a napi megbetegedések és elhalálozások száma16:35 Szükségállapotot vezettek be a libanoni fővárosban16:07 Mindenki megnyugodhat: Biden alelnöke ugyan színes, de a családja zsidó, és támogatja Izrael telepespolitikáját is15:47 Netanjahu: az Egyesült Államok állította le az annektálást
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés, Koronavírus :: :: Hozzászólások

Már a román belügyminiszter is arról beszél, hogy szép számmal van bűnöző a hazatérő "vendégmunkások" között

Reklám

Ki kell mondani az igazságot: nőni fog a bűnözés Romániában, mert aki külföldön lopott, az itthon sem hagy fel rossz szokásával - jelentette ki.
Zoom
Olaszországból "haza"térő cigánybűnözők Facebook-videóban üzenték a beutazásuk ellen tiltakozó románoknak, hogy a szemükben kutyák, és remélik, elpusztítja őket a vírus (forrás: Constanta de Azi)
Az ortodox húsvét után a román hatóságok arra számítanak, hogy növekedni fog a bűnözés az országban, és nem csinálnak titkot ennek okairól: az Európa különböző szegleteiből hazasereglők között vannak olyanok is, akik bűnözésből élnek, és amint lehetőségük lesz, várhatóan ott folytatják, ahol külföldön abbahagyták - írja a Főtér.ro.
Minderről Marcel Vela belügyminiszter beszélt, aki szerint a rendőrök felkészültek a bűnözők kézrekerítésére. A tárcavezető üzent a bűnözőknek is: a bűnözésből élő határátlépőket külön nyilvántartásba vették (azt nem árulta el, hogy mi alapján), és megnövelték a rendőrségi fegyverek számát is. Aki a szükségállapot idején gyakorolja régi szokását, vagyis a lopást, rövid időn belül bíróság elé kerül. Tekintettel arra, hogy az általános szükségállapot súlyosbító körülménynek számít, a bűnözést szigorúbban büntetik, tehát nemcsak könnyebben elkapják majd őket, de súlyosabb büntetésekre is számíthatnak.
A koronavírus-járvány miatt egyébként csökkent az utcai bűnözés, mivel az emberek otthon ülnek. De – ahogyan Vela fogalmazott – nem szabad elhallgatni az igazságot arról, hogy vannak jól meghatározható helyek az országban, ahová sokan tértek haza a profi bűnözők közül. Ők nem tartják tiszteletben sem a világjárványt, sem az emiatt hozott katonai rendeleteket, hanem rossz szokásukhoz híven folytatják a bűnözést, amit Romániában és külföldön is magas szinten űztek. Miközben a világon mindenki menti az irháját, Romániában a kormány az állampolgárok védelmét szolgáló intézkedések szigorítására kényszerül – magyarázta a belügyminiszter, aki azt ígérte, kíméletlenek lesznek a bűnözőkkel szemben.
Számít a bűnesetek növekedésére az országos rendőri szakszervezet is, melynek vezetője, Dumitru Coarnă megítélése szerint április 20–25. között fog tetőzni a bűnözés Romániában.
A részleges kijárási tilalom miatt kevesebb ember tartózkodik az utcán, így kevesebb a szemtanú is, ha lopás történik. Bolti betörések, lopások, rablások egyaránt lesznek, vidéken pedig az idősek vannak kiszolgáltatott helyzetben, hiszen az elkövetők arra vetemedhetnek, hogy betörjenek a házukba, megverjék őket a pénzük megszerzésére. A rendőrszakszervezet vezetője azzal is számol, hogy lesznek halálos áldozatai is a betöréseknek, mert sok idős személy elszigetelt helyen él. Ugyanakkor lesznek olyanok is, akik még soha nem loptak, de az éhezés és a nélkülözés a bűnözésre készteti őket.
Ha eddig egy lopásért 6 hónaptól 3 évig terjedő börtönbüntetést szabtak ki, ezentúl az ügyészek eleve a maximálisan kiszabható börtönbüntetést fogják kérni az elkövetőkre, a súlyosbító körülménynek számító szükségállapot miatt ehhez még hozzáadódik egy év. Tehát egy hétköznapi lopásért négy év járhat.
A nép ügyvédjéhez már most rengeteg panasz érkezik a bűnözéssel kapcsolatosan, ezért az ombudsman azt kérte Marcel Vela belügyminisztertől, hogy ismertesse a rendőrség bűnmegelőzési stratégiáját.
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready