2020. szeptember 29., kedd, Mihály, Kapolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:01 Bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta Trianon évfordulójára12:52 Jó hír is van12:35 Pintér szerint a közrend, a közbiztonság szilárd, és nincs no-go zóna Magyarországon12:17 Vádat emeltek a zsilettpengés cigány ellen Miskolcon12:05 Vádat emeltek Fekete-Győr ellen11:51 Római legionárius eddigi legrégebbi ismert lemezvértjére bukkantak Németországban11:28 Izraeli válogatott palesztin igazolt az Egyesült Arab Emírségekbe10:55 Folytatódtak az összecsapások Hegyi-Karabahban és környékén10:37 Már emberölés gyanújával nyomoznak a bári kastélytűz ügyében, amelyben a budapesti milliárdos életét vesztette10:22 Trumpot Obama egyik zsidója játszotta el Biden próbavitáin09:54 124 éves Erzsók nénivel és magyar csodaszerrel gyógyított Merkellel is támadnak a csaló áruházak09:40 Északra akart szökni a lelőtt dél-koreai férfi - hamar megtapasztalta a rendszer vendégszeretetét09:25 Nyolcan meghaltak, 851-gyel nőtt a fertőzöttek száma09:14 Kigyulladt egy iskola tetőtere Józsefvárosban09:01 Bezárják a börtönt, amely nem tudta visszatartani a Köpcöst
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Román orvos a rajtunk átutazó cigány csürhéről: azok jönnek, akiknek már nem megy a koldulás, lopás, prostitúció

Reklám

Saját és embertársaik megbetegítése iránti nemtörődömséggel, a tisztelet teljes hiányával vádolja egy aradi orvos annak a több tízezer román állampolgárnak egy részét, akik ebben az időszakban tartanak haza Nyugat-Európából.
Zoom
Fotó: Vlad Roşca/Fb
Vlad Roşca közösségi oldalán számol be a Nagylak II autópálya-határátkelőnél teljesített szolgálatáról, amelynek során az országba belépő polgárokat vizsgálják, kifaggatva őket, hogy honnan jönnek, hová tartanak. A Magyarország által megnyitott humanitárius folyosón az elmúlt napokban több mint húszezer személy lépte át a román-magyar határt azok közül, akik ideiglenesen Ausztriában rekedtek, miután a magyar hatóságok a határok lezárásáról döntöttek a külföldi állampolgárokkal szemben.
Az orvos szerint kollégáival együtt hamar rájöttek, hogy a belépők esetében nem csak a koronavírus ellen harcolnak, hanem a tapintatlanság, érzéketlenség és a mások iránti tisztelet teljes hiányával. Roşca bejegyzésében úgy fogalmaz, a hazamenekülők egy része a tisztelet teljes hiányát tanúsítják az orvosok, valamint egész Románia iránt. „Arrogancia, felületlenség, neveletlenség, tanulatlanság, volt itt részünk mindenben. Nekik semmi sem számít, nem akarnak karantént, nem értik meg az elkülönítés fontosságát, annak kockázatát, hogy másokat is megfertőzhetnek, ők minden áron haza akarnak jutni. Számukra a románok nem számítanak, csak Romániát akarják utolsó lehetőségként és esélyként” – olvasható az aradi orvos bejegyzésében.
Zoom
Fotó: a Bihar megyei csendőrség Fb-oldala
Vlad Roşca úgy véli, nincs szükség szakértői tanulmányokra annak megállapítására, hogy hamarosan megnő a bűnözés, ugyanakkor kitör a járvány is Romániában. Utóiratában az orvos leszögezi: nem a diaszpórában élő ama románokról beszél, akik példát mutatnak tartásból és emberségből.
Ők nem jönnek, betartják a szabályokat, tisztelettudóan viselkednek, és mi is tiszteljük őket. Azokról beszélek, akiknek már nem megy a koldulás, a lopás, a prostitúció.
Egyébként a Szabad Európa Rádió román nyelvű honlapja szerint több százezerre tehető azoknak a Nyugat-Európából hazatért románoknak a száma, akik a laza intézkedések miatt „megúszták” a házi elkülönítésbe vagy karanténba helyezést. A cikk azt állítja, legalább 200 ezerre, de nem kizárt, hogy akár 950 ezerre tehető azon március elején Nyugatról – főleg Olaszországból és Spanyolországból – hazatért románok száma, akik „megúszták” a házi elkülönítést és karantént, mivel akkor lépték át a román országhatárt, amikor még csak az észak-olaszországi Lombardia tartomány számított járvány sújtotta „vörös zónának”.
A forrás szerint a külföldről hazatért románok legfeljebb 3,3 százalékán végeztek koronavírus-tesztet - írja a Krónika.
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready