2020. június 3., szerda, Klotild, Cecília, Zille napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:02 Megszavazva: tűzfegyverré minősítik a gáz- és riasztófegyvereket, nehogy meg tudjuk védeni magunkat11:44 A honvédség utánpótlását könnyítő törvényt fogadtak el11:20 Dúrónak nemcsak a patai cigánysorra volt gusztusa elmenni, Vadaival is leülne vitázni11:03 Fehér, azaz rasszista volt a kerekesszékes nő - ellátták a baját az igazságszerető afroamerikai szabadságharcosok10:44 Itt teremnek a jövő raj sofőrjei: ez a derék KRESZ-király is már a nyolcadiknál tart10:23 Jakab szélsőbaloldali alakulattá züllesztette a Jobbikot - közölte egy alapszervezet, majd ők is feloszlottak10:00 Továbbra is a hazafiakat tekintik ellenségnek: vádat emeltek a Horthy-megemlékezésen részt vevő gárdisták ellen09:37 Ezért jó küzdősportot tanulni: 34 éves bicskás cigányasszonyt állított meg egy fiatalkorú lány09:32 Meghalt 2 idős, krónikus beteg, 3931-re emelkedett a fertőzöttek száma09:11 Floridai seriff: lőjék le bátran a házba betörő fosztogatókat!08:49 Visszatért a növekedési pályára a kínai szolgáltatóipar májusban08:12 A párizsi fekáknak is eszükbe jutott, hogy itt a jó ürügy egy kis gyújtogatásra07:55 Minnesota állam vizsgálatot indít, hogy kiderítsék, rasszisták-e a rendőrök (vagy tényleg több a néger bűnöző)07:45 Ingyenes filmek a Budapesti Távmoziban07:31 Megújult az Országos Vérellátó Szolgálat honlapja
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Román orvos a rajtunk átutazó cigány csürhéről: azok jönnek, akiknek már nem megy a koldulás, lopás, prostitúció

Reklám

Saját és embertársaik megbetegítése iránti nemtörődömséggel, a tisztelet teljes hiányával vádolja egy aradi orvos annak a több tízezer román állampolgárnak egy részét, akik ebben az időszakban tartanak haza Nyugat-Európából.
Zoom
Fotó: Vlad Roşca/Fb
Vlad Roşca közösségi oldalán számol be a Nagylak II autópálya-határátkelőnél teljesített szolgálatáról, amelynek során az országba belépő polgárokat vizsgálják, kifaggatva őket, hogy honnan jönnek, hová tartanak. A Magyarország által megnyitott humanitárius folyosón az elmúlt napokban több mint húszezer személy lépte át a román-magyar határt azok közül, akik ideiglenesen Ausztriában rekedtek, miután a magyar hatóságok a határok lezárásáról döntöttek a külföldi állampolgárokkal szemben.
Az orvos szerint kollégáival együtt hamar rájöttek, hogy a belépők esetében nem csak a koronavírus ellen harcolnak, hanem a tapintatlanság, érzéketlenség és a mások iránti tisztelet teljes hiányával. Roşca bejegyzésében úgy fogalmaz, a hazamenekülők egy része a tisztelet teljes hiányát tanúsítják az orvosok, valamint egész Románia iránt. „Arrogancia, felületlenség, neveletlenség, tanulatlanság, volt itt részünk mindenben. Nekik semmi sem számít, nem akarnak karantént, nem értik meg az elkülönítés fontosságát, annak kockázatát, hogy másokat is megfertőzhetnek, ők minden áron haza akarnak jutni. Számukra a románok nem számítanak, csak Romániát akarják utolsó lehetőségként és esélyként” – olvasható az aradi orvos bejegyzésében.
Zoom
Fotó: a Bihar megyei csendőrség Fb-oldala
Vlad Roşca úgy véli, nincs szükség szakértői tanulmányokra annak megállapítására, hogy hamarosan megnő a bűnözés, ugyanakkor kitör a járvány is Romániában. Utóiratában az orvos leszögezi: nem a diaszpórában élő ama románokról beszél, akik példát mutatnak tartásból és emberségből.
Ők nem jönnek, betartják a szabályokat, tisztelettudóan viselkednek, és mi is tiszteljük őket. Azokról beszélek, akiknek már nem megy a koldulás, a lopás, a prostitúció.
Egyébként a Szabad Európa Rádió román nyelvű honlapja szerint több százezerre tehető azoknak a Nyugat-Európából hazatért románoknak a száma, akik a laza intézkedések miatt „megúszták” a házi elkülönítésbe vagy karanténba helyezést. A cikk azt állítja, legalább 200 ezerre, de nem kizárt, hogy akár 950 ezerre tehető azon március elején Nyugatról – főleg Olaszországból és Spanyolországból – hazatért románok száma, akik „megúszták” a házi elkülönítést és karantént, mivel akkor lépték át a román országhatárt, amikor még csak az észak-olaszországi Lombardia tartomány számított járvány sújtotta „vörös zónának”.
A forrás szerint a külföldről hazatért románok legfeljebb 3,3 százalékán végeztek koronavírus-tesztet - írja a Krónika.
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready