2020. március 30., hétfő, Zalán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:26 Betörtek a debreceni Református Nagytemplomba - imádkozni, majd rongálni22:16 Izraeli lap: Orbán a koronavírus-törvény megszavaztatásához Hitler 1933-as Felhatalmazási törvényéből merítette az ihletet21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek18:30 Szirénázó mentőautóval keménykedett a nap tahója17:56 Ezért különbözik országonként a halálos áldozatok aránya: eltérő módon számolnak
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Román orvos a rajtunk átutazó cigány csürhéről: azok jönnek, akiknek már nem megy a koldulás, lopás, prostitúció

Reklám

Saját és embertársaik megbetegítése iránti nemtörődömséggel, a tisztelet teljes hiányával vádolja egy aradi orvos annak a több tízezer román állampolgárnak egy részét, akik ebben az időszakban tartanak haza Nyugat-Európából.
Zoom
Fotó: Vlad Roşca/Fb
Vlad Roşca közösségi oldalán számol be a Nagylak II autópálya-határátkelőnél teljesített szolgálatáról, amelynek során az országba belépő polgárokat vizsgálják, kifaggatva őket, hogy honnan jönnek, hová tartanak. A Magyarország által megnyitott humanitárius folyosón az elmúlt napokban több mint húszezer személy lépte át a román-magyar határt azok közül, akik ideiglenesen Ausztriában rekedtek, miután a magyar hatóságok a határok lezárásáról döntöttek a külföldi állampolgárokkal szemben.
Az orvos szerint kollégáival együtt hamar rájöttek, hogy a belépők esetében nem csak a koronavírus ellen harcolnak, hanem a tapintatlanság, érzéketlenség és a mások iránti tisztelet teljes hiányával. Roşca bejegyzésében úgy fogalmaz, a hazamenekülők egy része a tisztelet teljes hiányát tanúsítják az orvosok, valamint egész Románia iránt. „Arrogancia, felületlenség, neveletlenség, tanulatlanság, volt itt részünk mindenben. Nekik semmi sem számít, nem akarnak karantént, nem értik meg az elkülönítés fontosságát, annak kockázatát, hogy másokat is megfertőzhetnek, ők minden áron haza akarnak jutni. Számukra a románok nem számítanak, csak Romániát akarják utolsó lehetőségként és esélyként” – olvasható az aradi orvos bejegyzésében.
Zoom
Fotó: a Bihar megyei csendőrség Fb-oldala
Vlad Roşca úgy véli, nincs szükség szakértői tanulmányokra annak megállapítására, hogy hamarosan megnő a bűnözés, ugyanakkor kitör a járvány is Romániában. Utóiratában az orvos leszögezi: nem a diaszpórában élő ama románokról beszél, akik példát mutatnak tartásból és emberségből.
Ők nem jönnek, betartják a szabályokat, tisztelettudóan viselkednek, és mi is tiszteljük őket. Azokról beszélek, akiknek már nem megy a koldulás, a lopás, a prostitúció.
Egyébként a Szabad Európa Rádió román nyelvű honlapja szerint több százezerre tehető azoknak a Nyugat-Európából hazatért románoknak a száma, akik a laza intézkedések miatt „megúszták” a házi elkülönítésbe vagy karanténba helyezést. A cikk azt állítja, legalább 200 ezerre, de nem kizárt, hogy akár 950 ezerre tehető azon március elején Nyugatról – főleg Olaszországból és Spanyolországból – hazatért románok száma, akik „megúszták” a házi elkülönítést és karantént, mivel akkor lépték át a román országhatárt, amikor még csak az észak-olaszországi Lombardia tartomány számított járvány sújtotta „vörös zónának”.
A forrás szerint a külföldről hazatért románok legfeljebb 3,3 százalékán végeztek koronavírus-tesztet - írja a Krónika.
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready