Kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség S. I. és három társa, azaz korábbi nevén Sztojka Iván és bűntársai ellen - írja a 24.hu.
Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a bűnszervezetet irányító vádlottra nyolc, a bankszámlákat nyitó két társára 1 év 8 hónapot, míg a negyedik vádlottra egy év börtönt kértek arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról is.
Zoom
Pedig ártatlan, nem is érti, hogy miért bántják már megint
A Marian Cozma megöléséért korábban 13 évre ítélt férfit ezúttal azzal vádolják, hogy tavaly márciustól augusztusig prostitúcióra bírt rá egy kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt, és az abból befolyó pénzből kitartatta magát a társaival.
A vádirat szerint a szervezet irányítójával rokoni kapcsolatban álló két vádlott a prostitúciós tevékenységből származó bevétel leplezése érdekében bankszámlát nyitott, s erre utalta el a nő a bevételét. A terheltek a bankautomatából felvett összegeket a szervezetet irányító férfinak, azaz Sztojkának átadták, amellyel a férfi közel egymillió forinthoz jutott. A bűnszervezetet irányító Sztojka tagadta a bűnösségét a folytatólagos kihallgatása során.
A főügyészség nyolc év fegyházat kért rá arra az esetre, ha beismeri a bűnösségét az előkészületi ülésen. Emellett arról is rendelkezett, hogy szüntessék meg a Cozma-ügyben lévő feltételes szabadságra helyezését. Ez azt jelenti, hogy ha Sztojkát végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik, akkor a feltételesen elengedett 4 év 5 hónapot is le kell ülnie.
Korábban írtuk: