A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 21 éves endrefalvai férfinek a letartóztatását, aki egy 92 éves nő házában mutogatta nemi szervét, majd kifosztotta a sértettet.
A gyanúsított 2021 novemberében ittas állapotban elhatározta, hogy a 92 éves, megromlott egészségi állapotban lévő sértettől pénzt szerez. A háza nyitott kapuján át bement az idős nőhöz, majd letolt nadrággal az ágyára ült és megkérte, hogy simogassa meg a nemi szervét. A sértett erre nem volt hajlandó, és távozásra szólította fel az ittas fiatalt, ám az ehelyett letolt nadrággal sétálgatni kezdett a szobában. Eközben észrevette, hogy a rémült, idős sértett pénztárcája a párnája alatt van elrejtve, elvette a benne lévő 4500 forintot, majd távozott.
Zoom
Fotó: Police.hu
A nyomozó hatóság a férfit szeméremsértés vétsége és kifosztás bűntette elkövetésével gyanúsította meg.
Az ügyészség honlapján közölte: indítványt tett a férfi letartóztatására, melyet a nyomozási bíró – a bűnismétlés megakadályozása érdekében – egy hónapra elrendelt. A döntés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be, ezért az még nem végleges.