Egy 26 éves cigány tavaly nyáron egy újbudai megállónál "szóváltásba került" a buszsofőrrel, majd a már záródó első ajtót szétfeszítve lelépett a buszról, és a kezében tartott sörösüveget hozzávágta a buszsofőrt védő üveghez.
A vádirat szerint a vádlott 2020. július 4-én hajnalban a XI. kerületi Budafoki út és Hengermalom út kereszteződésénél található buszmegállóban ittasan felszállt a 901-es számú éjszakai buszra. Vele volt két ismerőse is. Az első ajtónál szálltak fel, azonban mivel érvényes menetjegyük, illetve bérletük nem volt, és ittasak is voltak, a buszvezető közölte velük, hogy nem utazhatnak a buszon.
Emiatt a cigány és a buszvezető között "szóváltás alakult ki", amelynek során a sofőr a busz ajtaját megpróbálta becsukni, amit azonban a férfi megakadályozott, a busz ajtaját szétfeszítette, majd a járműről lelépett. Ezután a kezében tartott sörösüveget a buszvezető fülke üvegének dobta, amelynek következtében a sörösüveg széttört. Az elkövető ismerőseivel együtt ezután elhagyta a helyszínt, nem sokkal később azonban a rendőrök megtalálták őket.
A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 26 éves férfit garázdaság vétségével vádolja, és arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével járjon el. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság egy korábbi, más ügyben – szintén garázdaság miatt – kiszabott a próbára bocsátást szüntesse meg, és a vádlottal szemben halmazati büntetésül közérdekű munka büntetést szabjon ki. A vádlott jelenleg más ügyben letartóztatásban van, olvasható az ügyészség honlapján.