Videóinterjút készített a Magyar Jelen Száva Vince cigány "jogvédővel", A Mi Pártunk – IMA elnökével. A cigány politikust a beszélgetés során szembesítették azzal, hogy két ’90-es években megjelent újságcikkben is azt írják, hogy bűnözői életformát folytatott.
Zoom
Cigánylányok futtatásával harcolt az előítéletek ellen a "jogvédő" - attól tartunk, kevés sikerrel
A Kurír 1990. augusztus 6-i számában „közismert Rákóczi téri striciként” hivatkoznak rá, a Népszava 1995. január 20-i példányában pedig a következőket olvashatjuk:
Száva Vince ellen 1994. június 17-e óta – 3045/94 Bü. számon – csalás és más bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt jelenleg is eljárás folyik a XIII. kerületi rendőrkapitányságon. Száva Vince és társai fiktív ingatlanközvetítő irodán keresztül önkormányzati lakásokat értékesítettek. A nyomozás adatai ez ideig egy 300 ezer, egy 280 ezer és egy 400 ezer forintos csalás gyanúját alapozzák meg.
Száva a kamerák előtt tagadta, hogy a két cikk közül akár csak az egyiknek is lenne valóságalapja – állítása szerint sosem folyt ellene rendőrségi eljárás. Sőt, kilátásba helyezte: pert indít a róla hazugságot terjesztő újságírók ellen. 32 évvel később...
Zoom
Hozzátette, a Száva család némely tagjának valóban voltak kétes ügyei az ezredforduló előtt, ő azonban nem tartozik közéjük, az erkölcsi bizonyítványa is tiszta. (Az erkölcsi bizonyítvány két év után újra tiszta lesz akkor is, ha korábban valakit jogerősen elítéltek – Magyar Jelen szerk.)
Zoom
Íme a nagy meglepődések, még a szeme is könnyes lett a "sátáni cikkektől":
A teljes interjú, melyben Száva Vince bűnözői múltja mellett a mezőhegyesi gyilkosságról és annak utózöngéiről is szó esik, pénteken lesz megtekinthető a Magyar Jelen weboldalán és YouTube-csatornáján.