Hős BKV-s: egy járművezető buktatta le a körözött fémtolvajt

Egy BKV-s járművezető segítségével fogtak el egy körözés alatt álló fémtolvajt a rendőrök a Ráckevei HÉV vonalán - értesült a HavariaPress.

Az elkövető csütörtökön dél körül Szigetszentmiklós-Gyártelepnél próbált csavarokat és fémlemezeket lopni a Ráckevei HÉV egyik kihúzóvágányáról, amikor egy HÉV-vezető észrevette és rögtön intézkedett a rendőrség riasztásáról. A kiérkező járőrök a helyszín közelében fogták el az illetőt, akiről később kiderült, hogy körözés alatt áll, ezért a csepeli fogdába szállították.

Az elfogás után a BKV munkatársai estére helyreállították a hibát, és felmérték a kárt, amely megközelíti a milliós értéket. A BKV-nál egyébként évente már a 200 millió forintot is meghaladja az a kár, amit a rongálók és fémtolvajok okoznak, ezért a vállalat továbbra is várja a hasonló esetek szemtanúinak segítségét az elkövetők lebuktatásához.
(Hírszerző / HavariaPress)

***

Tizenévesek raboltak és késeltek Miskolcon

Táskájában lévő fizetését rabolták el tizenéves fiatalok egy 48 éves férfitól Miskolcon, akit a bűncselekmény során meg is szúrtak; a rendőrség rövid időn belül elfogta az elkövetőket - közölte a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa pénteken. Dobi Tamás elmondta: a 48 éves, miskolci férfi péntekre virradóra munkahelyéről tartott hazafelé. A Tiszai pályaudvar környékén egy fiatalember megkérdezte tőle, mennyi az idő. Válaszadás közben még öt tizenéves fiatal körbe vette, majd szinte azonnal bántalmazni kezdték. A földre esett és a hátában is fájdalmat érzett. Mint később kiderült, hátba szúrta egyik támadója, aminek következtében nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett - fűzte hozzá.
Dobi Tamás azt is elmondta, hogy a 48 éves férfi megpróbált segítséget kérni, kiáltozott, amire a hat fiatal elmenekült a helyszínről és elvitték áldozatuk táskáját a benne lévő készpénzzel.

A rendőrségi bejelentést követően a miskolci rendőrkapitányság járőrei a helyszín közelében, egy éjjel-nappal nyitva tartó bolt előtt igazoltatottak hat fiatalt, akikre ráillett a sértett által megadott személyleírás. Kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésével ők gyanúsíthatóak. A rendőrség így őrizetbe vette a 14, 15 és 17 éves fiatalkorú fiúkat, és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

A miskolci rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indított eljárást a fiatalkorú elkövetőkkel szemben, akik június 11-én még kettő, hasonló módon elkövetett bűncselekmény elkövetésével is gyanúsíthatóak - jegyezte meg a kommunikációs iroda munkatársa.

(MTI – Népszava)

***

Egyszerűen ellopták a Volán-buszt


Egy menetrendszerűen közlekedő Volán-buszt loptak el ismeretlenek a Hatvanhoz közeli Petőfibányán - tájékoztatta pénteken az MTI-t a rendőrség.

A Hatvani Volán sofőrje a szokott helyen, éjszakára leparkolt a járművel, amelyet szabályosan lezárt, ám szerdán reggel csak a hűlt helytét találta a busznak - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A hatvani rendőrkapitányság a bejelentést követően körözést adott ki a járműre, egyben eljárást indított lopás miatt, ismeretlen tettes ellen - mondta Soltész Bálint.

(MTI - MNO)

Kuruc.info: Ugye, emlékszünk arra az esetre, amikor lengyelországi cigányok fújtak meg egy buszt, és aztán mélyen értéke alatt (kb. félmillió Ft-nak megfelelő zlotyiért) fémként értékesítették?

***

Megvan a tizenegy éves lány gyermekének apja (lásd EZT)

Egy évig jártak együtt, és teherbe is ejtette az tizenegy éves B. Mónikát O. Béla. A kislány május 31-én adott életet közös gyermeküknek, ám akkor még nem árulta el, hogy a tizenhat éves Béla az apa. "Bízom benne, hogy felmentenek. Ha eljön az ideje, szeretném közösen nevelni a gyereket Mónikával" - mondta el a fiú, aki ellen erőszakos közösülés vádjával indult eljárás, ám szabadlábon védekezhet.
(Blikk)

***

Vasvillával támadtak rendőrökre

Két esetben is riasztó lövéssel kellett megvédeni magukat szerda este Zala megyei rendőröknek.

2008. július 10. 12:21

Öt férfi a miháldi presszóban megtámadta a kocsmárost, és cigarettát vitt el. Személygépkocsival Galambok irányába hajtottak, amikor a helyszínre küldött rendőrök a 7-es főút kereszteződésénél megkísérelték az autót megállítani. A gépkocsi a rendőri jelzés ellenére továbbra is a rendőr felé haladt, akinek el kellett ugrania az autó elől. Ezt követően a rendőrök figyelmeztető lövést adtak le. Még az éjszaka folyamán elfogták és őrizetbe vették az öt férfit.


Zalakomárban (Kuruc.info: messze a legcigányfertőzöttebb zalai település; érdemes rákeresni a nevére a keresővel és kicsit olvasgatni a találatokat!) a rendőrök intézkedés alá akartak vonni egy lovas kocsit hajtó férfit és két utasát. A férfiak ellenszegültek, egyikük vasvillával támadt a rendőrökre, akik csak figyelmeztető lövés leadásával tudták megfékezni a támadókat.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a figyelmeztető lövések leadása mindkét esetben jogszerű és szakszerű volt. Az ügyet átadták a vizsgálat lefolytatására illetékes Zala Megyei Nyomozó Ügyészségnek.

***

Kerítésbontó besurranó tolvajt fogtak

Két hét alatt már kilenc lopást követett el az a férfi, akit szerdán este értek tetten a hevesi rendőrök.

A férfi módszere az volt, hogy a kerítést megbontva osont be a házak udvaraira a zsákmány fejében. Így tett tegnap is, amikor különféle fém használati tárgyakakat és tüzelőanyagot lopott el.

A Hevesi Rendőrkapitányság járőrei állampolgári bejelentésre érkeztek ki a családi házhoz, és kapták el a tolvajt. Kihallgatása során az 59 esztendős helyi férfi nyolc, korábban hasonló módszerrel elkövetett bűncselekényt ismert el. Ellene a Hevesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított büntetőeljárást - mondta Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő.

(heol.hu)

***

Elfogták Nyáry Pál szobrának elrablóját

Fél nap alatt elfogta a rendőrség azt a férfit, aki ellopta Nyáry Pál bronzszobrát a Pest megyei Nyáregyháza főteréről.

A bűncselekmény még a szerda hajnali órákban történt, amikor az elkövetők eddig tisztázatlan módon kitépték a helyéről a bronz mellszobrot, majd eltulajdonították azt. Ezzel több, mint félmillió forint kárt okoztak a településnek. A gyors rendőri intézkedések eredményeként a nyomozók még a délutáni órákban elfogtak egy monorierdei lakhelyű férfit, aki kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A szobor azonban egyelőre nem került elő, annak felkutatása folyamatban van, s még keresik a tolvaj esetleges társait is. Az ügy körülményeit a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja.

(HavariaPress)

***

Gyerektolvajok garázdálkodnak az egri strandon

Az idei strandszezonban 19 lopást jelentettek az egri strandról a rendőrségnek az elmúlt hétvégéig. A tettesek nem válogattak: vitték amit találtak, legyen szó ékszerről, pénzről, mobiltelefonról vagy igazolványokról- írja a Heves Megyei Online.

Az ügyek legnagyobb részét az Egri Rendőrkapitányság munkatársai felderítették, de az elkövetőkkel szemben sajnos tehetetlenek. A szűk körből kikerülő tettesek ugyanis gyermekkorúak, azaz 14 év alattiak, s így koruk kizárja a büntethetőségüket. Hiába ismerik már szinte arcról őket a nyomozók, nem tudnak mit tenni ellenük.

- A gyámhivatallal már felvettük a kapcsolatot, hogy közösen próbáljunk megoldást találni erre a problémára - mondta el Soltész Bálint, megyei rendőrségi sajtószóvivő.

A strand igazgatója maga is találkozott annak a társaságnak az egyik tagjával, akik rendszeresen próbálnak hasznot húzni a vendégekből. Mint elmondta, az elkapott gyerek nemhogy megbánta volna amit tett, de még közölte is, hogy hiába dobják ki, fél óra múlva újra itt lesz. Volt úgy, hogy a gyerekek bemásztak a strandra, de volt olyan is, hogy jegyet vettek, hogy a vendégek közelébe férkőzzenek. S az is megesett már, hogy a zsákmánnyal érkező gyereket a szülő várta a kapunál.


HEOL.hu / ATV.hu

***

Elloptak egy fél mozdonyt a fémtolvajok
 
A sínekről lopták el egy mozdony alvázát a Balatonfenyvesi Kisvasút állomásán. A tolvajok fényes nappal daruval felszerelkezve érkeztek, és több mint 10 tonna fém alkatrészt vittek el. A mozdony felső része ugyan megmaradt, de alváz nélkül már használhatatlan. Egy hónapon belül harmadszor loptak fémet a Balatonfenyvesi Kisvasút területéről. A rendőrség szerint még ilyen nagy mennyiség esetén is nehéz elfogni a tolvajokat, mert bár egy mozdony alváz feltűnő lehet egy fémhulladék átvevőhelyen, a tettesek előzőleg feldarabolják, és úgy adják el.

A sínről emelték le a mozdony alvázát és a kocsitengelyeket a tolvajok, akik délután, miután a vasutasok hazamentek, daruval, markolóval és teherautóval érkeztek a kisvasút telephelyére lopni. Több mint 10 tonna fémmel távoztak. Egy lakó látta is őket, de azt hitte a vasutasok dolgoznak. A kár jelentős.

„Forintban egyelőre csak magának az anyagnak az értékét lehet megmondani, ami egymillió körüli ár. Az eszmei értéke az jóval nagyobb, mivel megsemmisült egy mozdony” – mondta Balogh Imre, a Balatonfenyvesi Kisvasút koordinátora.

A rendőrség most ellenőrzi a fémhulladék átvevőhelyeket, de azt mondják nehéz rábukkanni az ellopott árura.

„Ezeket a felismerhetetlenségig szét szokták vágni, tehát olyan módon elváltoztatják, hogy azok elég nehezen beazonosíthatók még később is” – mondta Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A kisvasútnak maradt még mozdonya, így a működése nincs veszélyben. A telephelyet most már őrzik, így próbálják elriasztani a fémtolvajokat.

Még a mozdonylopás előtt egy férfi öt darab ütközőt vitt el. Darabja 100 kilogramm. A férfit elfogták, elítélték. Büntetése: 30 nap közmunka.

(rtlhirek.hu)

***

Félnek a gárdától a szarvasi romák

Hétfőn közleményben jelentette be a Magyar Gárda Békés megyei szervezete, hogy éjszakai közérzet- és közbiztonság-javító sétákra indulnak Szarvason. A helyi roma kisebbség vezetői attól tartanak, hogy a roma és a magyar lakosság között feszülő ellentét robbanásba torkollhat.

Értetlenül állok a Szarvasi Cigány Önkormányzat vezetőjének a roma hírportálon közzétett aggodalmai előtt. Mi ugyanis egy szóval sem említettük, hogy tervezett éjszakai sétáink bármilyen módon a cigányok ellen irányulnának, csak a zavarosban halászókat akarjuk megfékezni! — hangsúlyozta a Békés Megyei Online megkeresésére Tóth Zoltán, a Magyar Gárda Békés megyei szervezetének vezetője. Hozzátette: a közeljövőben a megye más településein is hasonló éjszakai sétákkal kívánják szolgálni a lakosság biztonságérzetének növekedését.

Oltyán Sándor alezredes, a Szarvasi Rendőrkapitányság vezetője nem lát kivetnivalót abban, ha a civilek tenni kívánnak a közbiztonság érdekében. Megfogalmazása szerint minden állampolgárnak joga a köz- és a magántulajdon védelme mindaddig, amíg a jogszabályi kereteket nem lépi át. A rendőrkapitány is úgy látja, az akció nem a romák ellen irányul.

Bánfi József, a Szarvasi Cigány Önkormányzat elnöke azonban másképp ítéli meg a kérdést: - Abból a tényből kell kiindulnunk, hogy a Magyar Gárda által említett, közelmúltbeli bűncselekményeket cigányok követték el. Ez adta a lökést a gárdistáknak, hogy éjszakai járőrözésbe kezdjenek, ezáltal gerjesszék a feszültséget. Tagadhatatlan, hogy a városban a romák egy kisebb csoportja sok gondot okoz a magyaroknak, sokakat megkárosítanak, hozzám is rengeteg panasz érkezik. Félek, hogy ha az éjszakánként járőröző gárdisták összetalálkoznak a cigány fiatalokkal, abból akár összecsapás is lehet.

A roma vezető hangsúlyozta: sajnálatos, hogy a néhány cigány család által elkövetett bűncselekmények és arrogáns magatartás miatt a városban általánosítanak, s az egész cigányságra rásütik a bélyeget. Mint mondta, a feszültség egyre nagyobb, a probléma túlnőtt a cigány önkormányzat hatáskörén, a megoldást a városvezetéssel és minden érintettel közösen kellene megkeresni.

Békés Megyei Online

***

Elgépezték a lopott pénzt
Mondvacsinált ürüggyel lopózott be két nő egy idős asszony házába, majd mikor észrevették őket, gyorsan távoztak azzal a pénzzel, amit időközben egy szekrényből vettek magukhoz. Az egri járőrök gyorsan kézre kerítették a két tettest, akik azonban ekkorra a pénz egy részét már eljátszották játékgépeken.

A két nő tegnap délben lopózott be a 75 éves asszony udvarára, majd amikor az idős nő észrevette őket, arra hivatkoztak, hogy szarvasgombát szerettek volna eladni, illetve ócskaságot vettek volna tőle, azonban ezt követően sietősen távoztak is a helyszínről. A hölgy ezután fedezte fel, hogy hiányzik az a 61 ezer forint nyugdíja, amit az egyik szekrényben őrzött.

A rendőrséget a szomszéd értesítette, s a kapott személyleírás alapján a járőrök gyorsan elfogták a két asszonyt, akiknek azonban ez a rövid idő is elég volt arra, hogy a zsákmányolt összeg nagy részét egy szórakozóhelyen játékgépekbe dobálják. Így a sértett kára csak részben térült meg – tájékoztatta a heol.hu-t Soltész Bálint, megyei rendőrségi sajtószóvivő.

(heol.hu)

Kuruc.info: ahogy látható, most, itt sem kajára kellett a píííz. Nesze neked “megélhetési bűnözés”…

***

Képregénnyel a borsodi segélymaffia ellen

[...]

Fülig Jimmy esete a zsarolókkal

Az ügyek tanulságait interneten közlik, ugyanakkor számoltak azzal is, hogy a veszélyeztetettek sokszor írni, olvasni is nehezen tudnak, így képregény formájában is kiadják a figyelmeztetést: úgynevezett uzsoranaptárban egy évre lebontva mutatják be a súlyos következményeket.

„Üres zseb, morózus külsejű zsarnok, a bankkártya elvétele” – sorolja Dudás Péter a grafikus mű tervezett elemeit. „Lesz olyan epizód, ahol meg akarják verni a figurát, aztán mástól is kér kölcsön. Azt is jelezzük majd, mikor kellene szólni a rendőrségnek. Szépen megterveztük, elmenne akár a Fülesben is!” – ecseteli az osztályvezető. „Reméljük, ebből megértik majd, milyen körforgás ez. Hogy belekerülnek, és mire letelik az egy év, végképp semmijük se marad. Kevesebb, mint mikor belekezdtek.”

(zoom)

***

Egy eset, ahol sikerrel visszaverték a büdösök támadását:

Vasvillás nyugdíjas Rambó

Késsel és vasvillával védte saját, és idős felesége életét támadói ellen a 75 éves Kovács Laci bácsi Jakabszálláson.

Az idős házaspár egy mindentől távol eső, szegényes tanyán él. Laci bácsi eddig is minden éjjel maga mellé vette túlélő kését és a vasvillát, de sohasem gondolta volna, hogy egyszer szüksége is lesz rá.

Most azonban két álarcos, kapucnis férfi tört be hozzájuk. Csak Laci bácsi lélekjelenlétének köszönhetően sikerült őket elijeszteni. Az egykori bokszoló ütötte-vágta a rá és nejére karókkal, vascsövekkel támadó férfiakat. Közben az öreg házapár is sérüléseket szerzett, csupa vér lett a szoba. A fiatal rablók végül a közeli erdőbe menekültek.

A támadás valószínűsíthető oka az volt, hogy meghallották a környéken: Laci bácsi több százezer forintért régi traktoralkatrészeket adott el. A rablók azonban nem tudhatták, hogy a pénzt az előrelátó tulajdonos bankban tartja, életét pedig bármi áron képes megvédeni.

(Blikk)

***

Pizzát raboltak tizenévesek Alsózsolcán

Csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indított eljárást a miskolci rendőrkapitányság, mert három tizenéves el akarta venni egy hasonló korú fiú pizzáját a Borsod megyei Alsózsolcán - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t szerdán.

A 15 éves alsózsolcai fiú pizzájára pályázott a három elkövető, köztük egy 12 éves fiú is, míg társai 14 és 16 évesek - mondta Dobi Tamás, a borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Hozzátette: a rendőrség a két idősebb fiatalkorú fiúval szemben megindította az eljárást, a harmadik, 12 éves társuk életkora miatt nem vonható felelősségre.

A három fiú a 800 forintos pizzáért bántalmazta (Kuruc.info: vö. szükségtelen, indokolatlan brutalitás – a cigánybűnözés egyik legfőbb jellemzője) a 15 éves sértettet. A járőrök elfogták a gyanúsítottakat, a nyomozás további szakaszában azonban szabadlábon védekezhetnek.
(MTI)

***

Gyilkossággal fenyegetőzött az uzsorás
Zsaroló és önbíráskodó uzsorások ellen indított eljárást a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; az uzsorások sokszorosan követeltek vissza kölcsön adott pénzt a nehéz anyagi helyzetben lévő emberektől – közölte a térségi főkapitányság sajtószóvivője kedden.

A tiszavasvári kapitányság zsarolás bűntettének megalapozott gyanújával vett őrizetbe egy 50 éves tiszadadai uzsorást és 20 éves segítőjét – mondta Fülöp Gergely. A főhadnagy tájékoztatása szerint az uzsorás egy falubeli családnak húszezer forintot adott kölcsön, amiért a dupláját szedte vissza, majd késedelmi kamat címén további összegeket követelt. A folyamatosan megöléssel fenyegetett, segélyekből tengődő család az eddigi adatok szerint 145 ezer forintot törlesztett az uzsorásnak és segítőjének.

A házaspár a folyamatos fenyegetőzéstől rettegve, öt hónapos kislányukkal elhagyta a lakását és szabadban éjszakázott, végül a rendőrséghez fordult segítségért. A szóvivő megjegyezte: a sértettek védelme és az eljárás eredményessége érdekében a rendőrség kezdeményezi a két őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatásba helyezését a bíróságon.

Fülöp Gergely egy másik uzsorás ügyről is tájékoztatott: Érpatakon egy 48 éves asszony húszezer forint kölcsön helyett 65 ezer forintot követelt vissza egy 23 éves nőtől. Amikor a kölcsönt kérő nő hétfőn a családi pótlékot megkapta, az uzsorás azonnal elvett tőle 55 ezer forintot, majd megfenyegette, hogy megszurkálja, ha a még neki járó plusz tízezer forintot nem százszázalékos kamattal törleszti. Az érpataki uzsorás szabadlábon védekezhet.

(MTI)

***

Kamaszok vertek meg és raboltak ki egy férfit

Fiatalkorú rablókat vett őrizetbe a rendőrség Rakamazon. A 15-16 éves fiúk egy 29 éves férfira támadtak rá - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság.

Még szombaton a kisváros vasútállomásának közelében néhány kamasz támadt rá a férfia. A fiatalok pénzt követeltek tőle, majd egy kerítésnek lökték, ütötték, rugdosták és elvették a pénztárcáját. A férfi vasárnap tett feljelentést az ügyben.

A rakamazi rendőrség elfogott és őrizetbe vett két 15-16 éves fiút, akik gyanúsíthatók a csoportos rablással. Társaikat még keresik. A rendelkezésre álló adatok szerint egy 14 év alatti gyermek is volt a támadók között.

hirado.hu/MTI

***

Fiatalkorú lányok fosztogattak nyaralókat Bogácson

Eddig tizenöt lopást ismert be az a két fiatalkorú lány, akiket a bogácsi rendőrőrs járőrei kerítettek kézre - mondta a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa csütörtökön. Bogácson az elmúlt hetekben több nyaralóból, üdülőből loptak el különféle értékeket, főleg ruhaneműket, ezért figyelték az érintett területeken. Hozzátette: a járőröknek szerdán, a késő esti órákban feltűnt két fiatal lány viselkedése. Az intézkedés során kiderült, hogy a 16 és 15 éves fiatalkorú lányoknál lévő ruhás csomagok bűncselekményből származnak. A két elkövető eddig 15 lopást ismert be, amelyek során mobiltelefonokat, készpénzt, ruhaneműket, játékokat tulajdonítottak el.
(MTI)

***

Tolvajok jártak a hodászi és nyírbátori templomban

Tolvajok jártak a hodászi és a nyírbátori templomban, az elkövetők több mint kétmillió forint kárt okoztak - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Hodászon a görög katolikus templom irodahelyiségéből kétmillió forintot és iratokat vittek el, rongálási kár nem keletkezett - mondta Fülöp Gergely a szerdai bejelentésről beszámolva.

Ugyancsak szerdán kapta a bejelentést a rendőrség arról, hogy a nyírbátori református templomba az ablakot betörve másztak be a tolvajok, onnan hangtechnikai eszközöket, valamint a persely tartalmát vitték el. A tolvajok a szószéket is megrongálták, feltehetően véletlenül, letörtek róla egy darabot. A lopási és rongálási kár együtt 250 ezer forint.

A rendőrség nyomozást indított a tettesek kézre kerítésére - közölte a szóvivő.

Forrás: MTI

Kuruc.info: Hodász az egyik legcigófertőzöttebb település; keressünk rá a keresővel, érdemes!

***

Fajtalankodtak és kínozták zárkatársukat

Emberölés kísérletének gyanújával nyomozást rendeltek el két 18 éves férfi ellen, akik a kecskeméti börtönben velük egykorú zárkatársukat több alkalommal fajtalankodásra kényszerítették és megkínozták. A bűncselekményt még 2007 októberében követték el, a bántalmazások során veszélybe került a sértett élete is.

Az egyik gyanúsított lepedőcsíkokból készített hurkot tett zárkatársa nyakára és azzal húzni kezdte felfelé, így a fiatalember teljes súlyával a kötélen lógott. A kirendelt igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy ez végzetes nyaki gerinctörést, gerincvelő-sérülést okozhatott volna.

***

Levágták a vezetéket Kecskeméten is
300 méter hosszan lopták el a vezetéket fémtolvajok Kecskeméten.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen, aki szerdán, Kecskeméten a Ceglédi út és a Görbe utca kereszteződésétől Katonatelep felé az oszlopokon elhelyezett 300 méter hosszú, optikai légkábelt levágta és ellopta. A bűncselekménnyel okozott kár kb. 1.500.000 forint - közölte a rendőrség.

Kuruc.info: optikai kábel? Ez bizony méretes rákúrás. Szegíny cigányok, feleslegesen dolgoztak…

***

Kilenc család hamarosan elköltözhet a Péróból. Hétfőn megindul a telepfelszámolási program Váralján, amelyre a település önkormányzata 54 millió forintot nyert a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány és az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány közös pályázatán. A cigány családok 3 millió forintot kapnak házvásárlásra.

(MNO)
Kuruc.info: ablakon kidobott pénz, mert úgyis 1-2 év alatt leamortizálják a kapott ingyenlakásokat, és akkor megint vehetünk (igen, mi, adófizetők) nekik új kéglit… és még egyesek kételkednek, hogy évi ezermilliárdokat - a GDP jelentős részét - b*szunk el erre a túnyomó többségében bűnöző, ingyenélő sáskahadra!

***

Azt mondták, téglát venni jöttek

Idős, nyolcvanéves bácsitól loptak pénzt a baranyai Szentlászlón. Téglavásárlás volt a tolvajok ürügye, majd a bácsi kabátzsebéből kiloptak 3200 forintot.

Az unoka vette észre az esetet, amint a házból a három idegen futva távozott, pedig akkor senki sem üldözte őket. A rendőrség lopás miatt keresi a gazembereket – közölte a pécsi rendőrkapitányság.

Kuruc.info: Hát igen, ebből is látható, hogy a magyarok nem túl rasszisták, szemben a II. Mohácsi vész, Hell István meg a többi léhűtő állításával. Ha azok lennének, előítéleteik lennének, nem állnának szóba cigányokkal, nem engednék be őket a lakásukba, ezáltal sokkal nehezebben űzhetnék a “trükkös lopás” sportját.