Sajnos Villás Lajosnak csak egy felvillanása volt, ami kifejezetten korrektnek nevezhető. Ahogy Lakatos Attila (sztori ITT), Villás is visszakozott, és jónéhány fajvédő cikkel előrukkolt. Ezekből a kettő legújabbat idézzük és kommentáljuk.

Az elsőt (eredeti ITT; vannak kommentek), amely teljes egészében (a cikktől, ill. a második függeléktől megkülönböztetendő, kékkel szedve) 1. függelékünkben található, Bencze József országos rendőrfőkapitánynak címezte.

A cikkből többek között kiderül, hogy Kiskunlacháza kapcsán is jónéhány (a nyílt levélben nevesített is – vajon őt nem védik az adatvédelmi törvények, csak a cigánybűnözőket?!) rendőr(!) erősen cigányozott az iWiW-en. Megfordul az ember agyában a kérdés: tán csak nem tudnak olyasmit, amit halandó nem tudhat a hírzárlat, ill. tudatos hazudozás miatt?! Miért cigányozna egy rendőr, a nevét és az ezzel járó kellemetlenségeket vállalva(!), pont  Kiskunlacházával kapcsolatban,  ha tudná, hogy nincs igaza?

De más is szöget üt az ember fejébe. Ahogy látható, Villás közösségi portálokon nézelődik. Akkor viszont valószínűleg a "dzsalok [megyek] magyart ölni" cigányok sem kerülték el a figyelmét (ITT van pár a sokból). Vagy mégis? A  magyart ölni menőkre miért nem hívja fel a főkapitány figyelmét? Tudjuk, költői a kérdés...
 
Végül még a rendőri cigányellenesség kapcsán egy kis eszmefuttatás. Az, hogy a politikusok és fajvédők cigányügyben erőszakkal befogják a közrendőr száját és lefogják a kezét (értsd: cigányhoz nem nyúlhatnak), azaz minél inkább elnyomják a rendőrségen belül is a véleményeket, annál nagyobb lesz a kisrendőrben a frusztráció. Mivel a cigánybűnözés egyre nagyobb méreteket ölt, és ezért napi szinten egyre többször fog találkozni ezzel, a meglévő mokkaellenességet még az is fokozza majd, hogy hivatalból ütlegelik a fejét egy PC (Political Correctness; politikai korrektség) feliratú bézbólütővel. Az eredmény, előbb-utóbb, robbanás lesz a rendőrségen belül. Hacsak addigra az In-Kal annyira kézbe nem veszi a rendfenntartást, hogy könnyen elbánik egy esetlegesen többezres rendőrfelkeléssel is...

A második függelékben közölt eredetijű levél (eredeti ITT; vannak kommentek) a vecsési gárdistaveréssel foglalkozik. Ebben még durvább megfogalmazások vannak. Szerinte ugyanis a haj-, bőr-, szemszínből, arcberendezésből és legfőképp a beszédmódról (tájszólásról, kiejtésről, tipikusan tücsök szavakról) nem lehet egy pillanat alatt megállapítani, hogy valaki bűnöző-/putriscigány szocializációjú, életvitelű-e. Idézzük az idevágó részt: "A feleség pedig, aki ugyancsak meg volt rémülve, jól látta, észlelte, hogy az elkövetők cigányok, hiszen a bőrük színe barna volt, a szemük fekete… Csodálatosan jó megfigyelő lehetett, mert ebben a nem mindennapi helyzetben is arra figyelt, hogy az elkövetők melyik népcsoporthoz tartozhatnak"

Egyéb dumái sem rosszak: "Csak van bennem egy kisördög, amely nem hagy nyugodni. A politika történetében már láthattunk, tapasztalhattunk egy-két furcsa dolgot. Bennem az is felmerült, hogy ez az egész nem lehet más, mint a szélső jobb (sic!), és a megszüntetésre ítélt szervezet, előre megtervezett provokációja…"

Na persze. Azért vereti össze magát súlyosan(!!) a gárdista, hogy aztán sajnáltassa magát. (Amit aztán persze csak a jobboldali médiumok hoznak le, a balosok szépen elhallgatnak.) Hihető: valaki bevállalja, hogy egész életére nyomorék lesz (ne feledjük, Sz. Attilán koponyaműtétet is végre kellett hajtani!), csak hogy legyen a mozgalmának valamije, amit felmutathat, mint cigányrasszista támadás... Ugyanakkor megkérdezzük ezen idézet kapcsán azt is, amit az előző cikk kapcsán a magyart ölni menő cigányokról: vajh akkor bujkált-e Villásban bárminemű összeszküvés-elmélet, amikor Pécsett kézigránátot dobtak a cigánymaffiózó szobájába, vagy amikor Nagycsécsen lelőtték a mokkákat? Akkor felmerült-e benne, hogy az egy Kolompár Orbán által megtervezett provokáció, csak hogy sajnáltathassa szegín romákokat, és még nagyobb hangon követelhesse a Gárda betiltását?
Villás úr! Ezen az eszmefuttatásaival végleg kiírta magát azon, sajnos ma már nagyon kevés (pl. Rostás Árpád) roma közül, akikkel bárminemű, konstruktív párbeszéd lehetséges. Ezen megszólalása még Patai Jauzsika apjának nevezetes “felismerem hátulról, a járásáról a cigányokat” dumájánál is rosszabb...
Frissítés (dec. 21. 10.43): Olvasó: "Üdv!

A Villás-féle cikk eredeti oldalán (a vecsési támadásról) a derék szerző kommentelget is - Tamango néven - nem keveset. A 15-ös számú kommentje szerintem megér egy frissítést. Nem árt, ha hazánk fiai tudják, miféle ember szolgált és védett minket egyszer mint rendőr őrnagy. Hogy mi lakik egy értelmiségi cigány szívében, hogyan érez a magyarság iránt.

TN"


Kuruc.info: Köszönjük! Idézzük, hogy szerzője ne tüntethesse el (kiemelés tőlünk): “Kedves Barátom! Általánosítasz, és az nem jó! Mi, romák, de a környező országok népei tudnának csak igazán beszélni arról, hogy milyen nemzetet vallasz magadénak! /Nem tehetsz róla, oda születtél, ahova Isten akarta/ Mindenütt a világban, de itt Európában a magyart, megbízhatatlan, elmaradt, tolvaj népnek nevezik. Minek nevezzék, ha a történelem ezt bizonyítja? Ti, akik a cigányságot akarjátok bemocskolni, nem tesztek mást, csak a saját mocskaitokat, szennyeseiteket akarjátok tovább nyomni.Nem más ez, mint a tehetetlenség dühe... Kérdezd meg FICÓT! Kérdezd a Román népet! Kérdezd meg azokat, akiket ez a nemzet megbántott, megsértett, meglopott!! Miért nem maradsz nyugton, legalább a szeretet ünnepe előtt? Megmondom! A véredben van az al.....[Kuruc.info: …jasság?]  Egyébként pedig Békés Karácsonyt Kívánok!

Ezt a magyargyűlöletet nem kell kommentálni. Sem azt nem kell kommentálni, hogy a magyar munkaerőt semmire se becsülnék Nyugaton (dehogynem!), azt meg pláne nem, hogy a románok, szlovákok gyűlölik a magyarokat, akik, Villás szerint, “megbántották, megsértették, meglopották” őket. Ezt a pofátlan hazudozást, gyűlöletet!
 
1. függelék: a Bencze József-levél

Bencze József r. vezérőrnagy Országos Rendőr-főkapitány  Úrnak!

Az elmúlt időszakban egyre többször lehet tapasztalni, hogy a rendvédelmi szervek, a Rendőrség hivatásos állomány tagjainak egy része, rendőri mivoltára hivatkozva, közösségi portálokon rasszista, soviniszta,antiszemita tartalmú írásokat jelentetnek meg. Egyesek most már azt is megengedik maguknak, hogy a közösségi portálokon, már-már szolgálati titoknak minősülő információkat adnak közre, hivalkodva jólértesültségükkel.
Szabad ezt egy rendőrnek megtennie?
Hol a határ?
A rendvédelmi Szervek Biztonsági Szolgálata és a közvetlen parancsnokok miért nem lépnek fel beosztottjaikkal szemben?
Vagy ez már maga a rendőrség állásfoglalása?
Ha igen, akkor értem, miért nincs eredmény azokban az ügyekben, ahol a legnagyobb kisebbségeket érte a támadás.
Mert gyanúsítás, megalázás most már onnan is érkezik, ......
Jó ez így?!

Nyílt levéldr.Bencze József r. vezérőrnagy Országos Rendőr-főkapitány Úrnak!


Országos Rendőr-főkapitány Úrnak!

Tisztelt Főkapitány Úr!

Azért fordulok Önhöz nyílt levélben, mert egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy a rendőrség egyes tagjai, a szervezethez nem méltó módon képviselik a testületet.

Mint Ön is tudja, hiszen nap, mint nap találkozik azokkal az eseményekkel, amelyek a közvéleményt mélyen befolyásolják, az indulatokat felkorbácsolják. Egy időben, a rendvédelmi szervek állományában szolgálatot teljesítők a belső információs rendszeren belül adták közre rasszista nézeteiket, nyíltan hirdették, hogy hivatali hatalmukkal akár visszaélve is, a cigány ügyfelekkel szemben, megengedhető a törvénysértés.

Ezt a belső honlapot megszüntették, vagy ellenőrzik, de a továbbiakban ilyen híradás a szervezeten belülről a nyilvánossághoz nem érkezett.

Az elmúlt időszakban egyre inkább tapasztalható, hogy a rendvédelmi szervek állományába tartozó,  –  elsősorban az egyenruhás állomány tagjai  - most már, más közösségi portálokon is megjelentek, és durva, rasszista kijelentésekkel élnek.

Hivatkoznak arra, hogy a rendőrség hivatásos állományában teljesítenek szolgálatot, információik így, első kézből származnak, és azt próbálják az olvasókkal elhitetni, hogy a rendvédelmi szervek egyetértenek a cigányok, és más kisebbségek üldözésével, megalázásával, a velük szemben alkalmazott esetleges törvénysértésekkel….

A fentiek figyelembe vételével, szeretném Önnek, és Rendvédelmi Szervek Biztonsági Szolgálatának figyelmébe ajánlani, a magát

POKRÓCOS KÁROLY GYÖRGY/ PÓK / személyére, aki, az iwiw közösségi portálján, a magyarországi cigányság ellen durva kirohanásokkal él, magáról  egyenruhás képeket töltött fel, valamint olyan nyilatkozatokat tett, amely egyrészt sérti a becsületes állampolgárokat, másrészt pedig sértheti a Rendvédelmi Szervek belső normáját, etikáját, törvényeit.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a rendőri állomány tagjai, a Baráti Kör oldalain is, és más nyílt közösségi portálokon a testülethez méltatlanul nyilatkoznak, nyilvánulnak meg. Most, amikor köztudottan Kiskunlacházán, az ott történt emberöléses bűncselekmény miatt, országos felháborodás van, - ami teljesen jogos, érthető, - akkor egyes rendőrök, a rendőrség hírnevét, becsületét kockáztatva rasszista módon uszítanak, gyűlöletet keltenek.

Engem, mint nyugalmazott rendőr őrnagyot, mélyen sért, és bánt, hogy a volt munkatársak közül, egyesek ilyen alattomos módon lépnek be a közéletbe, és rendőri mivoltukkal vissza élve keltenek hangulatot akkor, amikor az országnak békére, megbízható rendőrségre lenne szüksége.

Tudjuk, hogy a rendőrnek, a magánéletében is úgy kell viselkednie, hogy az méltó legyen hivatásához, tehát rendőri mivoltára való hivatkozással, rasszista, antiszemita megnyilvánulásokat nem tehet.

Az ilyen magatartás nem méltó a Magyar Köztársaság rendőrségéhez. Tisztelettel kérem Önt, hogy a fegyelemsértő rasszista megnyilvánulásokat tevő rendőrökkel szemben járjon el, és az eljárás eredményéről – melyre sok-sok tisztességes magyar állampolgár kíváncsi, érdemben adjon választ.

Vagyunk néhányan, akik roma származásúak vagyunk, és egykor az ORFK, vagy a BRFK, vagy más rendőri szerveknél teljesítettünk szolgálatot. Nyugdíjasként is figyelemmel kísérjük a volt kollégák tevékenységét, ahol tudunk segítünk, bár erre hosszú-hosszú ideje hivatalosan nem tartanak igényt…

Ez volt az oka annak, hogy a törvénysértő, magát ráadásul még meg is nevező – fiatal – rendőrtiszt, vagy tiszthelyettes és társaira a figyelmét felhívtam.

Várom, megtisztelő válaszát itt, a www.c-press.hu közösségi hírportálon  a <védett> e-mail címre..

Üdvözlettel: Villás Lajos ny.r.őrnagy.

Budapest, 2008-12-11


2. függelék:

Villás Lajos: "Csak cigányok" lehettek!


Közeledik a Karácsony, a megbékélés, a szeretet ünnepe. A HÍR TV. 2008.december 19,"Célpont" című műsorában pedig ezek az elvek, mintha eltűntek volna. Megtámadtak egy embert, a saját házában, otthonában. Súlyosan bántalmazták, kirabolták. A sértett,a Magyar Gárda egy tagja, és egy jobboldali párt - talán vezetője is.
 
A bíróság a Magyar Gárda működését - nem jogerősen - betiltotta, vagy megszüntette, érdekes módon ezt követően történt ez a bűncselekmény. Mintha megrendelték volna!

Kik lehetnek a megrendelők? Kinek az agyából pattant ki ez az aljasság? Válasz nincs, csak vádak vannak. Cigányok tették- mondja a sértett, és a házastársa, és adja közre a HÍR TV! Jól van ez így?

Brutális kegyetlenséggel megvertek egy férfit, akit a saját házában támadtak meg. Felesége, a HÍR TV- „Célpont” című, 2008. december 19. esti adásában erről egyértelműen beszélt.

Betiltották a Magyar Gárda működését, melynek egyik tagja, lakóhelyén pedig szervezője volt a sértett, Szabó Attila. Politikai tevékenysége is ismert, hiszen a média közre adta, a „jobbik” egyik alapító tagjának számít.

Gyűlöletben élünk! Rátörték az ajtót erre a családra. A feleséget és a kisgyermeket brutális félelemben tartották, amíg az apát, a családfőt viperával agyba-főbe verték, és az értékeket követelték. Keresték az örökséget, amiről kiderült nincs, hiszen a közel múltban semmit nem örököltek..  Aztán, a terror hatására, előkerült az egyszázezer forint, amit ezek a gazemberek zsebre vágtak… Folyt, ömlött a vér, szigetelő szalaggal kötötték be a családfő száját, az elkövetők pedig álcázták magukat..

A feleség pedig, aki ugyancsak meg volt rémülve, jól látta, észlelte, hogy az elkövetők cigányok, hiszen a bőrük színe barna volt, a szemük fekete…

Csodálatosan jó megfigyelő lehetett, mert ebben a nem mindennapi helyzetben is arra figyelt, hogy az elkövetők melyik népcsoporthoz tartozhatnak…

Vér, könnyek, anyagi kár, lelki trauma… Mind-mind ott a feleség, a gyermek lelkében.

A műsorban a „Jobbik” vezetője, Vona Gábor is nyilatkozik.

- Én úgy értelmeztem, - lehet, hogy tévedek – a brutális támadók, az áldozat életét kívánták elvenni,- mondta. Az elkövetett cselekmény módszerében,
jellegében mindenképpen arra utal, hogy az elkövetők csakis cigányok lehettek… Érdekes következtetés.

A Magyar Gárda működésének megszüntetése, és az áldozat súlyos bántalmazása közt valakik, valamely szervezetek, de leginkább a szélső jobboldalhoz
tartozó elemek, összefüggést vélnek felfedezni. Ilyen durva, agresszív támadást mások nem, csak cigányok követhettek el… Az ok, és a cél nyilvánvaló. Szerintük az elkövetők azt akarták érzékeltetni, megmutatni, hogy itt a visszavágás ideje, eljött a cselekvés órája!

Szerintem meg, aljas provokáció történt, történhetett!!!

Akit megtámadnak, akinek az életét fenyegetik, nem az elkövető bőre, szeme színét nézi, hanem a menekülés útját keresi. Tehát, véleményem szerint, a műsorban előadott „történet, egy rosszul megírt forgatókönyv” része lehet.

Nézetemet alátámasztja az is, hogy a HÍR TV, amely eddig mindig „meg nem nevezett rendőrségi forrásokra” hivatkozott, most, ezt kihagyta. Ehelyett, valami olyasmi hangzott el, hogy ha a cigányokat éri támadás, akkor ….   Nem értem!

A rendőrség egy embert, a támadás után elfogott, elszámoltatott, aki a híradások szerint a cselekményben való részvételét elismerte. Akkor, az illetékes rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy az ügynek etnikai vonatkozása nincs. A HÍR TV: ezt most miért akarja kétségbe vonni? Más értesülései vannak? Honnan? Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy ezt a „ balhét” is nyomjuk a romákra, abból baj nem lehet?!

Gyilkos hírek ezek, begőzölt, józanul gondolkodni nem tudó, és nem akaró embereket pedig arra inspirálja, hogy a „gyűlöletet” lángját, ne hagyják bennük elaltatni. Akár kik voltak az elkövetők, Én, aljas gazembereknek tartom Őket, mert a gyermek, a feleség előtt, a saját házában támadtak meg egy embert, akinek a politikai nézetei lehetnek olyanok, amilyenek, - törvénybe nem ütköznek – ezért az ajtót rátörni, brutálisan bántalmazni, értékeitől megfosztani, - kirabolni – kegyetlen, gerinctelen cselekmény volt.

Ezt a tettet, Magyarország minden tisztességes polgára, magyarok, és cigányok, mélyen elítélik.

És ez így helyes!

Csak van bennem egy kisördög, amely nem hagy nyugodni. A politika történetében már láthattunk, tapasztalhattunk egy-két furcsa dolgot. Bennem az is felmerült, hogy ez az egész nem lehet más, mint a szélső jobb, és a megszüntetésre ítélt szervezet, előre megtervezett provokációja…

Nem én találtam ki, hogy a politikában, és a szerelemben mindent szabad!

Még a rendőrséget is lehet kritizálni, de csak úgy, m ó d j á v a l!

Villás Lajos

Budapest, 2008. december 19.