A Függelékben teljességében idézett (és, egy-két részletében, tovább kommentált – különösen a Gandhi-val kapcsolatos megjegyzéseket olvassuk el) hírszerzős cikk legfontosabb egyik legfontosabb megállapítása a következő:

“A miskolci polgármester szerint olyan súlyos a helyzet Miskolcon, hogy azonnali intézkedésekre van szükség a "romakérdésben". Káli Sándor szerint két fontos feladat van: a rend fenntartása, valamint az integráció felgyorsítása.”

Gyurcsány is, többé-kevésbé, hasonlót állított (kapcsolódó cikkünk ITT). Az is magáért beszél, hogy még a helyi MSZP és SZDSZ is (!) Pásztort támogatja, miközben a budapesti pártközpontok még mindig nem – sőt, Fodor Gabika maga jelentette ki ma, hogy Pásztor sokkal komolyabb büntetést érdemelne. És, ugyebár, még a fajvédő pártlap, a HVG és a Népszabadság is megírta, hogy szegínyromákok pokollá teszik a város életét.

Ennek fényében vajon kinek van igaza: az édibédi-tyúkanyó-Munk Vera-féle fajvédőknek, vagy gyakorlatilag ma már mindenki másnak?

Függelék: az eredeti cikk: Békésen zajlott a miksolci (Kuruc.info: igen, miksolci – Hírszerző-“minőség”) demonstráció

Mintegy másfél ezren gyűltek össze a délután 5 órára meghirdetett miskolci tüntetés kezdetére, de a tömeg folyamatosan nő - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói. Többen a Magyar Gárda egyenruháját viselik, illetve jobbikos zászlókat lengetnek.

A miskolci Városház téren, illetve a mellette lévő Szent István szobornál árpádsávos és nemzeti színű zászlókkal, transzparensekkel gyülekeztek a demonstrálók, többen a Magyar Gárda egyenruháját viselik, illetve jobbikos zászlókat lengetnek. A területet kordonnal zárta körül a rendőrség, a téren a villamosforgalmat leállították.

A tüntetést eredetileg a posztjáról ideiglenesen felmentett Pásztor Albert városi rendőrkapitány melletti szolidaritásból szervezték, aki azt mondta, az utóbbi idők utcai rablásait kizárólag cigányok követték el a városban. Időközben azonban a kapitányt visszahelyezték posztjára, a városvezetés pedig arra kérte a miskolciakat, maradjanak otthon, ne menjenek el a tüntetésre. (Kuruc.info: ez nem egészen igaz. Azt kérte a vezetőség, “fontolják meg”, kimenjenek-e.)

Békésen zajlott a tüntetés

Rendbontás nélkül ért véget vasárnap Miskolcon a város rendőrkapitánya, Pásztor Albert melletti szimpátiatüntetés. A környéken rengeteg rendőr, a Városház téren körülbelül 2 és fél, háromezer ember jelent meg, köztük a Jobbik, a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg tagjai.

A szervezők azt hangsúlyozták: azért tüntetnek, hogy politikai nyomásra senkit ne lehessen eltávolítani posztjáról. Felhívták a résztvevők figyelmét, hogy a rendezvény civil szervezésű, politikai pártoktól mentes, kerüljék a szélsőséges megnyilvánulásokat. A résztvevők többször hangosan éltették a rendőrséget.

A felszólalók között ott volt Szepessy Zsolt, Monok polgármestere, aki a magántulajdon védelme mellett szólt. Követelte, hogy vezessék be a magántulajdonnál is a zéró toleranciát és töröljék el a 20 ezer forintos szabálysértési határt.

Más felszólalók követelték Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány ügye miatt Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter leváltását. A rendezvényt biztosító rendőrök számát nem lehetett pontosan tudni, annyi biztos, több tucat készenléti rendőr érkezett Budapestről, és a tömegben sok civil rendőrt is lehetett látni.

A miskolci polgármester szerint nagyon súlyos a helyzet a városban

A miskolci polgármester szerint olyan súlyos a helyzet Miskolcon, hogy azonnali intézkedésekre van szükség a "romakérdésben". Káli Sándor szerint két fontos feladat van: a rend fenntartása, valamint az integráció felgyorsítása.

A miskolci polgármester azon a szimpátiatüntetésen jelent meg, amelyet a városi rendőrkapitány, Pásztor Albert mellett szerveztek. Káli Sándor nem szólalt fel, csak nézőként vett részt az eseményen. A Független Hírügynökségnek azt mondta: a "romakérdésben" olyan súlyos a helyzet, hogy azonnali intézkedésekre van szükség. Az egyik fontos feladat a rend és a biztonság fenntartása, a másik pedig az integrációs folyamatok felgyorsítása.

A polgármester szerint szükség van a rendőrség technikai eszközeinek megerősítésére, és a polgárőrség, valamint a városőrség finanszírozásának biztosítására. Ezzel egyidőben pedig a roma gyerekek felzárkóztatását kell felgyorsítani. Ezért tárgyalnak a pécsi Gandhi Gimnázium tagiskolájának megnyitásáról Miskolcon, és a már eddig is létező digitális középiskola kibővítéséről. (Kuruc.info: nem sokat fog segíteni a Gandhi, legalábbis a jelenlegi formájában. Ne feledjük el, hogy egy hajdani Gandhi-növendék gyilkolt Tarnabodon … Unalomból… és azt se feledjük el, hogy micsoda irdatlan lenyúlások folynak a Gandhiban – hihetetlen pénzeket pumpálnak bele abba az iskolába, többszörösét annak, amit egy normal gimnázium megkap. Finoman szólva: nem gazdaságos az egész.) A legnagyobb gond a munkanélküliség, ezért minél hamarabb szakképzettséget és munkalehetőséget kell biztosítani - tette hozzá a polgármester.

(Forrás: FH, MTI)