Sztojkáék védői már magukkal is ellentmondásba keveredtek. Két hete azt hazudták, hogy a népharag elől menekültek Ausztria felé (videó ITT); most meg arról hablatyolnak, hogy úgymond vakációzni indultak arrafelé.

Ahogy a tatárszentgyörgyi ügyben Kolompár és Mohácsi, itt a két védő keveredett olyan ellentmondásokba, amit nehéz lesz kimagyarázni. Persze a balliberális, fajvédő sajtó nem fogja rajtuk számonkérni a hazugságukat. Az megint csak rank, jelenkorunk Szabad Európájára marad.

A Zoom egy az egyben átvett cikke következik.
Vakációzni indult Cozma feltételezett gyilkosa
Németh Győző szerint Marian Cozma kezdte a balhézást a Patrióta bárban, amikor ittasan többször is meglökte őt táncolás közben. A veszprémi gyilkossági ügy egyik gyanúsitottja szerdán tett részletes, érdemi vallomást. Ügyvédje a Zoomnak elmondta: védencét öt hete tartják fogva, azóta nem vehetett át csomagot, még fogkeféje sincs, viszont a nála talált jelentős összeget nem adja vissza számára a rendőrség.
Németh Győző, a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsitottja szerdán részletes, érdemi vallomást tett a veszprémi nyomozóknak.

Állitása szerint Marian Cozma és ő viszonylag közel táncolt egymáshoz február 8-án hajnalban a veszprémi Patrióta bárban. Németh Győző azt mondta: a szerinte ittas kézilabdázó legalább háromszor meglökte táncolás közben (Kuruc.info: ha ez igaz is [ismerve a hires cigány “igazmondást” – lásd pl. “lehet, hogy ott se vótam”, meg “nem loptuk el a tûzoltóautó sugárcsövét, különben is, aztán visszaadtuk!” - tartunk attól, hogy nem], arra elfogadható válasz a gyilkosság, ráadásul úgy, hogy a biztosabb halál érdekében megforgatják az áldozat szivében a kést?! Meg az, hogy valakinek a veséjébe hátulról (!), miközben az Cozmát segitve guggol, beledöfik azt?!), amire ő is lökött egyet Cozmán. A sportoló erre rátámadt, megragadták egymást, majd földre kerültek.

Cozma volt felül, de a gyanúsitott egyik ismerőse egy bárszékkel megütötte a kézilabdázót. Már a két társaság több tagja is verekedett egymással, amikor Raffael Sándor fején széttörtek egy üveget. Mindenki elindult kifelé, hogy ott folytassák a verekedést, de Németh Győző – állitása szerint – visszafordult megnézni, milyen állapotban van barátja, Raffael Sándor.

Nem találta bent ismerősét, ezért kiment a szórakozóhely elé, ahol azt látta, hogy egy férfi fekszik a földön, egy másik pedig fölé hajol. Azt hitte, Raffael fekszik az utcán, ezért habozás nélkül fejen rúgta azt, aki ott állt mellette.

Miután kiderült, hogy nem a barátja az, hanem a kézilabdázó, a társaság többi tagja pedig már távozóban volt, ő is velük tartott, és mindannyian elhagyták a helyszint – mondta vallomásában Németh Győző.

Mester Csaba, a gyanúsitott védője közölte: védence nem akart elrejtőzni az eset után, nem azért indultak külföldre, hanem egy már korábban tervezett, svájci–olasz útra indult el barátjával, Raffael Sándorral. Mint ismert, a két gyanúsitottat az osztrák rendőrök kapták el.

Németh Győző két hétig volt Grazban kiadatási őrizetben, Veszprémben pedig három hete van előzetes letartóztatásban. Azóta nem találkozhatott egy rokonával sem, sőt csomagot sem vehetett át, még egy fogkeféje sincs – mondta Mester Csaba.

Ügyfelénél nagyobb összegű készpénzt is találtak a rendőrök, amit először letétbe helyeztek, majd lefoglaltak, igy ebből sem vásárolhat semmit a börtönben – közölte a gyanúsitott ügyvédje, aki szerint gyilkossági ügyben nem szokták lefoglalni a gyanúsitottak pénzét.

Németh Győző egyébként állitása szerint először járt Veszprémben azon az estén, egy barátja születésnapját akarták megünnepelni, szó sem volt védelmi pénzről – tette hozzá Mester Csaba.

A budapesti férfit társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértéssel és maradandó sérülést okozó testi sértés bűntettével gyanúsitják.

A veszprémi Patrióta bárban február 8-án, vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedés közben meggyilkolták Marian Cozma román válogatott sportolót. Segitségére siető két csapattársa, Ivan Pesic és Zarko Sesum életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett.