Kolompár Orbán és Juhász Ferenc is ellátogatott a megölt roma férfi családjához

Emberek szegődtek arra, hogy roma embereket gyilkoljanak - mondta Juhász Ferenc, a térség szocialista országgyűlési képviselője, az MSZP alelnöke újságírók előtt a szerdán éjjel agyonlőtt tiszalöki férfi házánál. Ez szörnyű, tragikus és felháborító - tette hozzá a politikus. Juhász Ferenc Kolompár Orbánnal, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökével csütörtökön látogatta meg a megölt férfi családját. A két politikus egyöntetű véleménye szerint a hazai politikai zűrzavar tette lehetővé hogy ilyen események megtörténjenek.

Juhász Ferenc szerint "szörnyű, tragikus, felháborító" ami Tiszalökön történt. Tatárszentgyörgy, Nagycsécs és Tiszalök után látszik, hogy ugyanaz a forgatókönyv: emberek szegődtek arra, hogy roma embereket gyilkoljanak - fogalmazott a szocialista politikus. Ebben a helyzetben szerinte három dolgot lehet tenni: elsősorban a rendőrségnek minden segítséget meg kell adni, hogy a feladatát elvégezze. Másodikként helyben meg kell teremteni a nyugalmat, hiszen erőszakra nem lehet erőszakkal válaszolni. A politikával kapcsolatban pedig tudomásul kell venni, hogy nem egyszerűen cinkos aki néma, egy ilyen ügy kapcsán, hanem bűnpártoló, bűnsegéd. Ha a politika volt olyan bátor, hogy kieressze az erőszakot a palackból, akkor legyen ereje arra is, hogy megkövesse az áldozatokat és a társadalmat - mondta Juhász Ferenc. Szerinte beláthatatlan következményei lehetnek annak, ha időben nem sikerül megálljt parancsolni a borzalmaknak.

Kolompár Orbán azt mondta, hogy az OCÖ saját halottjának tekinti a kivégzett férfit, ők állják a temetés költségeit is. Tiszalök a hazai cigánysággal szembeni beteges ámokfutás újabb állomása - mondta. Egy dolgos, normális családapát gyilkoltak meg. A hazai cigányság csak összefogással, és politikai erővel tud véget vetni ennek a beteges ámokfutásnak - tette hozzá. A roma vezető arra kér mindenkit, gondolja meg, mit tesz ebben a helyzetben. Egy szolidáris, békés országban szeretnének élni, de ehhez a politikának is meg kell nyugodnia, szerinte ugyanis politikai zűrzavar jellemzi ma ezt az országot és talán annak köszönhető, hogy ezek a gyilkosságok megtörténhetnek. Bízik benne, hogy a rendőrség szakszerűen teszi a dolgát és megtalálja a gyilkost, de szkeptikus az elmúlt időszak fejleményei miatt. Ezért arra kéri a cigányságot, hogy esténként járőrözzenek és figyeljenek oda egymásra.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a később meggyilkolt férfit este 10 óra előtt néhány perccel ébresztette a felesége, hogy indulnia kell dolgozni. Megitta a kávéját, és a ház előtt álló autója felé tartott, amikor a lövés érte. A lövedék mellkason találta: elvágódott, és azonnal meghalt. Állítólag az egyik szomszéd látott egy fekete autót, amely a ház közelében megállt, majd lekapcsolt fényszórókkal várakozott. A járműből egy magas, nagydarab embert látott kiszállni egy szomszéd. A nyomozást közben átvette a Nemzeti Nyomozó Iroda. Vizsgálják, hogy ennek az esetnek van-e köze az elmúlt időkben történt romák elleni erőszakos bűncselekményekhez. Egyelőre nem tudni, milyen fegyverből nyitott tüzet a támadó, fegyverszakértő tisztázza majd ezt a kérdést.

Keretes anyag: Romák ellen több tucat támadás történt az elmúlt másfél-két évben. 2008 júniusában például Galgagyörkön lőttek rá három házra, sérülés nem történt. Augusztusban Piricsén szintén romák lakta házakra lőttek, egy ember sérült meg. Szeptemberben, Nyíradonyban történt hasonló eset, de nem volt sérült. Szeptember végén Tarnabodon Molotov-koktélokkal és lőfegyverekkel vettek tűz alá három házat, de akkor sem sérült meg senki. November 3-án Nagycsécsen történt hasonló, ott azonban egy férfit és egy nőt - testvéreket megöltek a támadók. Alsózsolcán két emberre lőttek rá December közepén a házuk udvarán, egyikük megsérült. Tatárszentgyörgyön februárban gyújtottak fel egy házat, egy férfit és gyermekét lelőtték.
(Hir6)
Kuruc.info: hát igen, megint előrángatták Tarnabodot, a balliberális “igazmondás” még nagyobb “dicsőségére”. Miért is? Tarnabodon éppenséggel cigányok támadtak fehérre, és nem fordítva – ráadásul ezt balliberális sajtótermékek is elismerték. (Arról nem is szólva, hogy ez csak egy volt a sok, hasonló, cigány-támad-magyarra akcióból. Emlékszünk még arra, amikor egy Gandhi-tanuló gyilkolt  [plusz infó ITT])?

Jellemző, hogy, bár a nem fajvédő sajtó (köztük mi, lásd pl. a EZT) többször leszögezte, hogy mi a nagy helyzet Tarnabod kapcsán, balliberálisaink, fajvédőink, politikusaink lankadatlanul folytatják a hazudozást. Nyeregben érzik magukat: a média 95%-a az ő kezükben van.