Darabokra aprította a Surrey megyei rendőrség egyik ötmillió font értékű helikopterét egy feldühödött cigánybanda, mivel a helikopter folyamatosan megfigyelés alatt tartotta őket.

Az incidens azután történt, hogy a helikopter heteken keresztül megfigyelés alatt tartotta a lakókocsiparkot, amelyben éltek, s amelyről úgy sejtették: lopott autók és elemelt ékszerek rejtekhelye.

A rendőrség tudott róla, hogy a cigánycsaládoknak nem tetszik a dolog, ám arra senki nem gondolt, hogy az indulatok idáig fajulhatnak. A tömeg ugyanis este 10 óra után átmászott a Fairoaks-i reptér alig egy méteres (Kuruc.info: pontosabban: valamivel több, mint 1,2 méteres – négy lábnyi. Egy láb 304,8 mm) falán, megfenyegette a reptér irányító személyzetét, majd baltákkal nekiesett a gépnek. A gép legalább két hétig forgalmon kívül lesz, a kár értéke több tízezer font.

A helikopter egyébként folyamatosan szemmel tartotta a terepet, valószínűleg ez is robbantotta ki a mindent elsöprő dühöt. A gép ugyanis csak áprilisban 214 felszállást végzett, vagyis napi átlagban hetet. A gép orra alá kamerát helyeztek, melynek képeit aztán az irányító helyiségben dolgozták fel. Bár a helikoptereket elsősorban gyanús személyek és autók üldözésére, illetve eltűnt személyek felkutatására használják, a megfigyelésre is rendkívül jól használhatóak, lévén 12 perc alatt tudnak végigpásztázni egy akkora területet, mely egyébként 450 emberórába kerülne.

Kuruc.info: Eddig a közismerten nácifasisztarasszista Pénzcentrum fordítása (pontosabban, valamelyest rövidebb, bár a lényeget helyesen visszaadó összefoglalója), amelynek eredeti címéből (Fejszével verte szét a  rendőrhelikoptert a dühös banda) “kimaradt” a támadók fajtájának megnevezése. Ezt az eredeti, Daily Mail-beli cikk már a címében megtette (“Gypsies smash £5million police helicopter with axes in revenge for 'spy' flights”). (Akit érdekel, az eredeti cikket függelékünkben megtalálja.)

A rászístáfásísztá Daily Mail-nek nem ez az első “cigányozása” (lásd EZT). De ez a 2,2 milliós (!) példányszámú napilap nem az egyetlen, amely kendőzetlenül, a bűnözők származásának elhallgatása nélkül beszél a cigánybűnözésről. Ahogy a Sun sem (infó ITT). Ezek után állítja még valaki azt, hogy a magyarok jobban gyűlölik a cigányokat, mint a “közismerten” borzalmasan náci, fasiszta, rasszista, cigány- és zsidógyilkoló, Hitler-utolsócsatlós történelemmel rendelkező angolok? Akik, (a cigányfajvédők számára is) szavahihető Wikipédia-szerkesztők (!!!) szerint (cikk ITT), mindenkinél, még a bevándorló muszlimoknál, négereknél (pedig azok sem éppen földre szállt anyalok, hogy finoman fejezzük ki magunkat) is jobban utálják a cigókat. Ahogy Nyugat-Európa (!) minden egyes népe, ahol a cigányság arányszáma 1 ezrelék felett van. Biztosan minden ok nélkül. 

Tessék mondani! El tudják azt képzelni, hogy a ("magyar") Blikk vagy a Népszabadság (azért ezeket említjük, mert példányszámban ezek úgy viszonyulnak a többi magyarországi laphoz, mint a Daily Mail vagy a Sun a többi angolhoz) nemcsak hogy megemlíti például egy rendőrautót szétverő csürhe származását, hanem azt címben, és egyenesen címlapon hozza? Ugye, hogy nem? Vajon az angoloknak (finneknek, olaszoknak, szlovákoknak stb.) miért szabad azt, amit nekünk nem? Miért szabad Finnországban, Olaszországban, Angliában tételes, százalékos cigánybűnözési adatokat publikálni (ráadásul ezt az Igazságügyi Minisztérium vagy a rendőrség teszi, nem valami Magyar Nemzet/Hírlap-típusú, a fajvédők által már emiatt nulla igazságtartalmúnak hazudott lap), és nálunk miért nem? Miért fenyítik be nálunk Pásztor Albertet, és miért nem teszik ugyanezt a finn Igazságügyi Minisztériummal, akik rendszeresen, évről évre publikálják a legújabb cigánybűnözési arányszámokat? Érdekes kérdések ezek...

Érdemes elolvasgatni az eredeti anyagra (link ITT) érkezett, tökéletes nyelvhelyessége alapján egyértelműen angolok (tehát nem pár nácifasiszta magyar) által írt hozzászólásokat. Idézünk egyet. Igen, ugyanaz, mintha magyar, finn vagy olasz cigányos fórum-hozzászólásokat citálnánk. A cigány mindenhol cigány marad – végül is, azért az, mert a kultúrája a cigány. A kultúra teszi a mokkát, nem a bőrszín vagy a származás.

“Ezek az emberek a törvény felett álnak – mi a fene történik? Egészen biztos vagyok abban, hogy ha egy rendőrörs közelében valami egészen kicsi pusztítást is végeznék, pár pillanaton belül lecsuknának. Természetesen a támadók kiléte ismeretlen. Ez egy “kisebbségi” csopot, amit, emiatt, nem lehet büntetni. Ez a “privilégium” csupán azok sajátja, akik adót fizetnek és van címük. (Kuruc.info: az angliai cigányoknak nincs állandó címük, ahogy a franciaországiaknak sem. Járják az országot, és ha egy településnél, ahol letelepedtek a  határban, már teljesen kihúzták a gyufát, akkor továbbállnak.) Állítsanak ki nekik egy számlát a teljes kárról. Kobozzák el minden ingóságukat, ha azokat eldugják. Elsőként foglalják le a Mercijeiket (Kuruc.info: a Mercik, ahogy kivétel nélkül minden más országban – nálunk és Finnországban is –, a cigók népautója. Ki tudja, miért…), 4x4-eseiket (Kuruc.info: Vajon miből telik ilyenekre? A segílykéből? Nehezen... Igen, ugyanúgy bűnöznek, ugyanúgy törvényen kívüliek Angliában is, mint mindenhol máshol.) és adózatlan munkagépeiket, ezután figyeljék meg az összes cigányt, hogy azonnal lássák a pénzforgást, ha az elkobzott járgányok helyett újat próbálnak szerezni." (“Are these people above the law - what on earth is going on? I'm sure if I caused the slightest bit of damage anywhere near a police station I would be arrested within seconds. Of course the identity is unknown. This is a 'minority' group and therefore have no chance of being prosecuted. That 'privilege' only happens to those who pay taxes and have an address. Bill them fully for the criminal damage. Sequestrate their chattels now, in case they squirrel any assets away. Impound their Mercs, 4x4s, and untaxed work vehicles 1st; then place them all under observation to intercept any cash when they attempt to replace them.”)

Függelék: az eredeti, angol cikk:

Gypsies smash £5million police helicopter with axes in revenge for 'spy' flights

Vandalism: A group of travellers wrecked Surrey

A group of travellers wrecked a multi-million pound police helicopter which was being used to spy on their site.

The gang used axes to smash the £5million aircraft, after they leapt over a 4ft wall surrounding Surrey Police force’s helipad at Fairoaks airport, near Woking in Surrey.

After threatening staff working in the operations room, they set about wrecking the helicopter, smashing six of its windows and causing tens of thousands of pounds worth of damage.
 
The incident happened at 10pm yesterday after weeks of aerial surveillance on the travellers’ site, where detectives believe stolen goods have been hidden.

Officers were getting ready to raid the site after collecting evidence they had filmed from the air.

A police source said last night: 'The gipsies were furious because they kept getting buzzed by the helicopter.

'But no one expected this level of violence.

'Before a raid is conducted we will observe the criminals from the air. That way we get an idea what we are likely to find, identify suspects and locate entrances and exits. Maybe we got too low.'

The aircraft is the only police helicopter in Surrey and is used mainly for chasing crime suspects in their cars, finding missing people and pre-planned surveillance operations.

The helicopter, which has a camera fitted under its nose that beams broadcast-quality footage to the control room, was airborne 214 times during April, an average of seven flights per day.

It is expected to be out of action for another two weeks while repairs are made.

Security at Fairoaks has been stepped up following the attack and neighbouring Metropolitan and Sussex forces are providing air cover for Surrey’s one million residents.

A Surrey Police spokesman said the identity of the mob members was 'unknown'.

He added: 'The incident is part of an ongoing investigation and security measures are being reviewed as part of this.

'We are working with a maintenance contractor to ensure the aircraft is back on line as soon as possible.'