Már csütörtökön Békéscsabára ment öccsével Lukács Csaba, aki szombaton több késszúrással megölte V. Esztert a lány unokatestvérének Tavasz utcai házában - írja a beol.hu. Az ügyben, amelyről a Heti Válasz Online is beszámolt, ma tartott részletes sajtótájékoztatót a rendőrség.
Eszter, a gyilkosság 18 éves áldozata idén áprilisban költözött vissza Tiszapüspökiből Békéscsabára az unkatestvéréhez, de ebbe volt élettársa nem nyugodott bele - számol be a beol.hu a tragikus eset előzményeiről. Április 11-én Lukács Csaba elhatározta, hogy visszaviszi a lányt; összevesztek, a férfi a lány telefonját is elvette. Eszter viszont csak május 25-én tett feljelentést az akkoriban megsűrűsödött fenyegetések miatt.

Lukács nem rejtette véka alá, hogy mit tervez, mert az egyik közösségi portálon is fenyegetőzött, hogy ha a lány nem tér vissza hozzá, „kicsinálja". A 18 éves lány arról is beszélt, hogy a férfi az együtt töltött négy év során többször megerőszakolta. A rendőrség ekkor nyomozást indított zaklatás miatt. Múlt héten csütörtökön este Eszter unokatestvérével egy rendezvényről tartott haza, amikor meglátták Lukácsot és testvérét. Bejelentést tettek a rendőrségen, és a járőrök a Tavasz utcai háztól 5-600 méterre egy kocsmában találtak rá a két férfira.

Mivel Eszter mutatott nekik egy sms-t, amit Tiszapüspökiből az anyjától kapott - fegyver lehet Lukácsnál -, a rendőrök átvizsgálták a két férfi ruházatát: Csabánál egy konyhakést, a 31 éves Károlynál egy kisbicskát találtak. A férfiak azt mondták, nem akarnak senkit bántani, mivel azonban mostanában a romákat támadások érik, a biztonság kedvéért hordják a vágóeszközöket. A nagyobb kést a rendőrök elkobozták, mint közbiztonságra veszélyes tárgyat, a két emberrel pedig közölték, hogy szabálysértési feljelentést tesznek velük szemben.

Lukácséknak megmutatták merre van a vasútállomás, és útnak indították őket. Mivel a bejelentőket nem fenyegették meg fizikailag és szóban sem, sőt személyesen nem is találkoztak velük, a rendőrök személyi szabadságot korlátozó intézkedést nem hozhattak.

A két férfi végül nem ment Tiszapüspökibe, Békécsabán maradtak, pénteken a későbbi gyilkos vett egy konyhakést, majd bemászott Eszterék udvarába a kerítésen, és egy fészerben bújt meg. Ott várta ki az alkalmas pillanatot, hogy a lányt megölje. Szombaton délben csapott le. Testvére az emberölésben tevőlegesen nem vett részt, az utcán biztosított.

A mészárlás után Lukács megpróbált elmenekülni, ám a telekgerendási vasútállomáson felismerték, amikor vonatjegyet próbált vásárolni. Mivel megérezte, hogy baj lesz, a település melletti bozótosban keresett rejtekhelyet; a rendőrség végül itt talált rá. Időközben a Békéscsabai Városi Bíróság elrendelte mindkét férfi előzetes letartóztatását - zárul a beol.hu tudósítása.
(HV)
Kuruc.info / A.S.:  

1.) Ugye, hogy milyen igazunk volt, amikor kapásból megmondtuk, hogy a bűnözőről készített kép (expozícióilag) manipulált, hogy – a bőrszín alapján – ne legyen egyértelmű az illető származása, és hogy az ilyetén manipuláció (nevezhetjük akarattal “hanyag” fényképezésnek, képfeldolgozásnak is, ha az jobban tetszik) bevett gyakorlat a sündőrségnél? Most baloldali portáloktól, lapoktól is megtudtuk azt, hogy, igen, cigány az illető.

2.) Megint ez a rabszolga-téma. Nem véletlen, hogy olyannyiszor aláhúztuk már (lásd pl. EZT): Magyarországon (ill. úgy általában, ahol csak előfordul ez a fertőzés) a rabszolgatartás, az emberkereskedelem, ill. az emberrablás (különösen amennyiben az átlagember, és nem valami pénzeszsák ellen irányul) tipikusan cigány bűncselekmény.

3.) Nem igazán kell kommentálni a rendőrség gyakorlatát: a gyilkosság előtt megtalálták a tőrt a cigányoknál, mégsem intézkedtek, pedig tudták, hogy miket üzengettek a cigók – hisz pont azért keresték meg őket a kocsmában. Az pedig, hogy éveken keresztül (!!) semmit sem csináltak a lány megmentése érdekében, egész egyszerűen elképesztő. Igen, valóban kiadták nekik a parancsot a politikai vezetők: “cigányokhoz nem nyúlni!”

4.) A férfiak azt mondták, nem akarnak senkit bántani, mivel azonban mostanában a romákat támadások érik, a biztonság kedvéért hordják a vágóeszközöket.” Ide vezetett a balliberális médiában, illetve a cigányvezetők által folytatott “itten a Gárda sorra gyilkolja a cigányokat!”-uszítás. Ma már simán arra fogják a késeket, egyéb gyilkolóeszközöket, hogy őket üldözik a gárdistákok, ezért kell maguknál tartaniuk azokat. És a rendőrség ezt elfogadja, mert el kell fogadnia, “hála” a fajvédő politikai vezetésnek… Biztos, hogy szükségünk van a kormánypártokra, ill. a puhapöcsű, regnálása alatt semmilyen bűnözésellenes intézkedést nem hozó Zsideszre?

Ráadásul ez a fajta “érvelés” (“üldöznek és gyilkolnak bennünket, ezért kell bűnöznünk”) a cigányok részéről igencsak általános. Hadd utaljunk például a legújabb Zsaru Magazin-cikkre: “Másikuk azt mondta, hogy a Magyar Gárda elől menekültek a kerítésen belülre [amikor faluszéli idősekre támadtak, akiket megvertek, megkötöztek, majd kínzással szedték ki belőlük, hogy hol tartják értékeiket]”. Igen, egy radikális rendszerváltás után kivétel nélkül mindenkit, aki alaptalanul, a rendőrség közleményeit (amely eddig egyetlen egy esetben sem volt pozitív) meg nem várva rászístagyilkosságozott, kőkeményen bíróság elé kell állítani, hiszen a fenti esetek fényében is egyértelmű, hogy bűnpártolást, kvázi a cigányság törvényes (!) felfegyverzését követték el. Telekivel kezdve az össze-vissza hazudó Kolompár Orbánon és Roma Magazinon keresztül (pl. Fényeslitke-hazugság) akár a nemzetközi sajtó képviselőiig, valamint az azokat bizonyíthatóan uszító (Vásárhelyi Mária, Hell István, Mohácsi Viktória stb.) hazai informátorokig is. Mint például a Tagesblick (sztori ITT) vagy a UPI (sztori ITT) újságírójáig.