F. Gy. először otthonában kirabolta, megkötözte, majd később életveszélyesen több késszúrással a repülőhídon sebesítette meg az idős hölgyet, akinek perében ma ítélethirdetésre várt mindenki.
 
A fél kilencre hirdetett emberölés kísérletének bűntettében folyó tárgyalás előtt megbilincselve érkezett F. Gy., aki védőjével folytatott rövid diskurzusa után némán várta a tárgyalás kezdetét. A beszélgetésből mindössze annyi volt kihallható, hogy „Nem emlékszem semmire...”

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei bíróság Dr. Gunyecz Zoltán vezette tanácsa negyed tízkor kezdte meg a tárgyalást, mivel egy fontos szemtanú, G. T. nem jelent meg a bíróságon. A nyomozás szerint G. T. volt az a személy, aki a támadás éjszakáján megzavarta F. Gy. vádlottat, aki ennek hatására hagyta abba az idős nő szurkálását. A szemtanút hiába próbálták előállítani, illetve három telefonszámon is utolérni, végül nem jártak sikerrel.

Áldozatát a gyalogos felüljárón támadta meg, tizenkét alkalommal szúrta meg a felsőtestén a segítségért kiáltozó asszonyt, majd elmenekült. (Kuruc.info: az unos-untalan feltett kérdést tudjuk csak ismételgetni: erre mi szükség volt, cigány? Miért nem volt az elég, hogy kiraboltad, miért kellett még összeszurkálnod is? Nektek deviánsmokkáknak tényleg örömet okoz az, ha bennünket gádzsókat nem csupán megalázhattok, hanem egyenesen megnyomoríthattok, megölhettek? Sajnos, igencsak így tűnik...) A nő életveszélyesen megsérült. Percekkel később a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Mobil Ellenőrző Csoportja az elkövetés helyétől alig 50 méterre, kezében a véres késsel fogta el a feltételezett tettest.

A nyomozati anyagból kiderül, hogy F. Gy. a szurkálást megelőzően otthonában rárontott az idős asszonyra, az ajtót berúgva bejutott a lakásba, ahol pénzt követelt. Az idős asszony ekkor átadta tízezer forintját, majd a vádlott a kezét magnózsinórral, a lábát pedig egy ruhadarabbal kötözte össze. F. Gy. ezután egy a repülőhídhoz közeli kocsmában italozott (Kuruc.info: hát igen, látható, hogy mélyszegénység vitte a cigányt minderre. Elitta a rabolt pénzt. Nem, nem tejet és kenyeret vett szegín éhező gyerekeknek, nem. Ráadásul ez még csak véletlenül sem egy egyedi eset – lásd pl. EZT [a sokból]), majd a hídon megkéselte az idős asszonyt. A hölgy ráeshetett a biciklijére, illetve elmondása alapján több tompa ütést érzett a testén. F. Gy. több késszúrással sebesítette meg az idős asszonyt, mellüregében 6-7 cm mély szúrással, de még a térdén is találtak vágásokat. A szakértői vélemény szerint az áldozat a szúrások közben mozoghatott. F. Gy. a korábbi tárgyalás jegyzőkönyvének ismertetése kapcsán elmondta – Sajnos nem emlékszem a dolgokra. Lehet, hogy én követtem el, de az is lehet, hogy nem. A rablást viszont nem én követtem el.

A bíróság ezután különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletének bűntettére súlyosbította a vádat, továbbá elrendelte a vádlott további előzetesben tartását. F. Gy. ezt követően kérte, hogy G. T. meghallgatása nélkül hozzanak ítéletet, amit a tanács visszautasított. A Dr. Gunyecz Zoltán vezette tanács ezt követően rendkívüli tárgyalási napot jelölt ki, amely értelmében November 6-án születhet ítélet a repülőhídon történt késelés ügyében.
(SZON)
Kuruc.info: A cikk egyik kulcsmondata: "Lehet, hogy én követtem el, de az is lehet, hogy nem." Kedves Olvasóink! Ugye, emlékeznek még a felsőszentmártoni Orsós József Lajos cigó kisbíró örökzöld mondására? “Lehet, hogy ott sem vótam” (legújabb, kapcsolódó cikk plusz hivatkozásokkal ITT). Nos, cigányunk ugyanezt a mokkák által előszeretettel használt “érvet” vetette be. Ezeknek minden szavuk hazugság.