Megöltek egy amerikai kosarast Romániában
Vasárnap este életét vesztette Chauncey Hardy amerikai kosárlabdázó, akit szombaton éjjel vertek meg egy romániai szórakozóhelyen. A rendőrség szóvivője, Mirela Gheta azt mondta: a 23 éves játékos a támadásban súlyos fejsérüléseket szenvedett és kómában volt, amikor beszállították a bukaresti kórházba. Röviddel azután hunyt el, hogy megoperálták.
Hardy, aki augusztus óta a CSS Giurgiu (Kuruc.info: Gyurgyevó súlyosan cigányfertőzött vidék) játékosa volt, éppen a Dinamo Bucuresti feletti győzelmet ünnepelte, amikor több férfi rátámadt. Az nso úgy tudja, Hardy és néhány csapattársa vasárnap hajnalban a hosszabbításban kivívott 91–86-os győzelmet ünnepelte egy gyurgyevói szórakozóhelyen, majd egyes romániai források szerint a város egyik alvilági romabandájának (Kuruc.info: a gyilkos(ok) származásának egyértelműsítése az eredeti Index/Sportgéza-cikkben) tagjaival került összetűzésbe. (Kuruc.info: "került összetűzésbe"? polkorrekt megfogalmazása annak, hogy megtámadták az erőfölényben levő, „gádzsó”gyűlölet- és adrenalin-túltengésben szenvedő cigók – ahogy Cozmát is...)
A rendőrség szóvivője azonban azt nyilatkozta, hogy a tettes – akit már azonosítottak – nem tagja egy bűnszervezetnek sem. Hogy pontosan hogyan szenvedte el a végzetes fejsérüléseit, még nem egyértelmű.
A 23 éves amerikait – aki 22 pontjával a Dinamo elleni mérkőzés legjobbja volt – kómás állapotban, súlyos agyi sérülésekkel szállították egy bukaresti kórházba, ahol megoperálták. A műtét során kétszer is leállt a szíve, ekkor még visszahozták, de fél órával az operáció után már nem tudtak rajta segíteni, elhunyt.
„Nem tudok részleteket, mivel nem voltam ott – nyilatkozta Hardy csapat- és honfitársa, LeVar Seals. – Csak Hardy és öt-hat csapattársa tartózkodott a gyurgyevói klubban. Furcsának találom, hogy a többiek azt mondják, nem láttak, nem hallottak semmit. Amikor reggel felhívtak a hírrel, azt hittem, viccelnek. Bukarestben vagyok, mint minden hétvégén, talán ez volt most a szerencsém.”
(Sportgéza)
Friss #1: csordogálnak a hírek máshonnan is. Talán mondanunk sem kell, hogy a legtöbb médium elhallgatja a támadók (mint mindig, cigány) származását; többen meg még tovább mennek az egyoldalú, kizárólag a cigók számlájára írandó támadás elbagatellizálásával és „kétszereplőssé” hazudásával. Amelyben eleve hihetetlenül gyakorlott a „magyar” sajtó – hadd utaljunk pl. ERRE a kötelező anyagra és az onnan induló hivatkozásokra.
A Hír24 pl. hozta a Mohácsi Viktóriától is olyannyira ismert („diszkóbaleset”, lásd EZT és EZT) „szintet”. A következő címmel volt pofájuk kirakni a gyilkosok származását természetesen elhallgató hírüket: Buliverekedés áldozata lett egy amerikai kosaras”. Hát tessék: 2011-et írunk, de mintha még mindig 2009 késő telét, kora tavaszát írnánk és az akkori ballib szófordulatoknál tartanánk...
A zsOrigó/MTI cikkéből szintén kicenzúráztak minden, a származásra utaló információt. Ez az anyag is élen jár a „ködösítésben”, a „meggyilkolták” helyett pl. a személytelen „életét vesztette” kifejezést használja. Jellemző – ez a „magyar” sajtó.
Kíváncsiak lennénk a bukaresti USA-nagykövet kommentárjára. Nyilván majd papol valamit a toleranciáról, a szegregációról valamint a megélhetési bűnözésről, és előhúzza a „diszkóbaleset” és/vagy a „dehát a fehérek is...”-kártyát, ahogy nálunk tette/cselekedte pl. Gyöngyöspata kapcsán. Ahogy a Pata kapcsán szintúgy akciózó Richard Fieldtől is azt kérjük, magyarázza el a honfitársainak, hogy az amerikai kosarast a romániai cigány bűnbanda azért verte agyon, mert a gonosznácirománok üldözik őket. Az amerikai nép liberális, és megérti majd, hogy ez a gyilkosság is megérdemelt volt, a kosaras arra rászolgált. Vagy mégsem?