2020. január 21., kedd, Ágnes napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Többen életüket vesztették az újabb iraki tüntetéseken22:18 Megkezdődött a balatoni nádaratás21:57 Salvini él a lehetőséggel, bíróság elé akar állni: "Contét és Di Maiót is viszem magammal"21:44 Február elején teszik közzé a Fidesszel kapcsolatos néppárti értékelést21:33 Kína megerősítette, hogy emberről emberre terjed az új koronavírus21:18 Idéntől csak hibridet gyárt az EU-s piacra a Suzuki Esztergomban20:53 Az ellenzék vezére szerint Putyin örökké hatalmon akar maradni20:50 Boroskancsók és névreszóló pálinkáspoharak a Turániában (x)20:32 Ismét többfelé lesz sűrű köd20:02 Kiengedték a Hableányt elgázoló szállodahajó ukrán kapitányát19:29 Tiltakoznak az ügyvédek bűnöző ügyfeleik "kártérítései" kifizetésének leállítása miatt - ők ugyanis nem nyerészkedők, dehogyis18:57 Időnként holttestekkel is lehet találkozni egy bukaresti kórházban18:15 Kiugrott kollégiumi szobájának ablakából egy debreceni egyetemista18:05 Láncra verve tartottak egy idős asszonyt a pincében - felfüggesztett elég lesz17:51 NJA: véget kell vetni a 10,5 éve zajló Budaházy-Hunnia büntetőügynek!
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Aalst polgármestere maga kérte az "antiszemita karnevál" törlését az UNESCO világörökségi listájáról

Reklám

Christoph D’Haese, a belgiumi Aalst város polgármestere saját hatáskörben kérte a régi antiszemita sztereotípiák felidézéséről elhíresült helyi karnevál törlését az UNESCO világörökségi listájáról - írja ószövetségi elégedettséggel a kormány által bevett egyházi státuszba emelt EMIH zsidó gárdájának honlapja.
A minden évben megtartott felvonulás gyökerei a középkorba nyúlnak vissza, az idei márciusi kiadást számos zsidó szervezet mellett az UNESCO és az Európai Bizottság is elítélte, ugyanis a Vismooil’n elnevezésű szervezet a karavánjuk élére két nagy méretű zsidó bábot helyezett, melyek köré pénzeszsákokat és patkányokat helyeztek. Ezt követte a csoport maga, melynek tagjai rózsaszínű kaftánban táncoltak és énekeltek különböző páncélszekrénynek ábrázolt dobozok tetején.
Zoom
A jópofa karneváli figurák
A városvezető márciusban megvédte a rendezvényt, mondván az „rituális vétek”, ami lehetővé teszi, hogy bármin nevethessenek az emberek. A karnevál évente több tízezer látogatót vonz a római katolikus ünnepet, a hamvazószerdát megelőző három napban.
D’Haese hétvégén úgy nyilatkozott a helyi sajtónak, hogy azért vonta vissza a karnevált az UNESCO listájáról mivel úgy értesült, az ENSZ égisze alá tartózó szervezet december 12-i ülésén maga tervezi törölni a rendezvényt azt követően, hogy kudarcba fulladtak a városvezetéssel folytatott megállapodásra irányuló tárgyalások. „Aalst polgárai groteszk vádaskodásokat voltak kénytelenek elszenvedni. Nem vagyunk sem antiszemiták, sem rasszisták. Rosszhiszeműek, akik ezt állítják. Aalst mindig az irónia és a szatíra fővárosa marad ” – szögezte le a polgármester.
A brüsszeli székhelyű Európai Zsidó Szövetség (EJA) vezetője szerint a városvezetés „maga ugrott, mielőtt kilökték volna őket.” Menachem Margolin rabbi elmondta: annak ellenére, hogy a polgármesternek lehetősége nyílt volna a hibák és az okozott sérelmek elismerésére, dacos és gúnyos maradt - idézi a TEV honlapja a valóban dacos és gúnyos rabbit, aki korábban egyébként az európai zsidók felfegyverzését követelte.
Zoom
Az Európában élő zsidóság felfegyverzését követelő Menachem Margolin rabbi (j) egy barátjával
Az UNESCO márciusban kijelentette, „a karnevál szabad szellemisége és a véleménynyilvánítási szabadság nem használható fel paravánként gyűlöletkeltő megnyilvánulásokra”. A karnevált 2010-ben vette fel az UNESCO a világörökségi listára.
Előzmények:
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready