Tizenkét ember kórházba került, többen könnyebben megsérültek Tbiliszi belvárosában, ahol "melegjogi" aktivisták felvonulását zavarták meg radikális ellentüntetők. A newsgeorgia.ru orosz nyelvű portáljának helyszíni beszámolója szerint több tízezren jelentek meg a grúz főváros buzi rendezvényének meghirdetett pontján, hogy tiltakozzanak az aberráltak ellen.
Zoom
Eközben az eredeti megmozdulásra "LGBT-közösségek" képviselőitől mindössze tízen jöttek el, ezért úgy döntöttek, hogy máshol tartják meg a "homofóbia" (értsd: normalitás) elleni nemzetközi nap alkalmából szervezett tüntetésüket. Ekkor azonban az ellentüntetők átszakították a rendőrségi kordont. A köcsögök bemenekültek a számukra fenntartott buszba, amit az ellentüntetők kövekkel dobáltak meg. A rendőrség ekkor könnygázt vetett be a hazafiakkal szemben.
Zoom
A jól szervezett ellenrendezvény erejét növelte, hogy a tegnap a grúz ortodox egyház feje is tiltakozott a fajtalankodás "védelmében" fellépő rendezvény ellen. II. Illés rámutatott: az "egyházak mellett a tudomány is elhajlásként, betegségként tekint a homoszexualitásra", és léteznek olyan erkölcsi értékek, amelyek örökké állandók.
– Ezek az emberek bűnben élnek, segítségre és lelki együttérzésre van szükségük, nem pedig arra, hogy bátorítsák őket – jelentette ki a pátriárka-katolikosz.
Az egyházi vezető arra kérte a városvezetést és a kormányt, hogy ne adjon lehetőséget a rendezvény megtartására. Ettől Bidzina Ivanisvili kabinetje és Tbiliszi vezetése is elzárkózott, hangsúlyozva a rendezvény legitim mivoltát.
Az egyházfő tiltakozása azonban muníciót adott a tiltakozóknak, akik már a rendezvény előtti órákban csalánnal a kezükben gyülekeztek a fartúrók megbüntetésére.
A kormányfő korábban kijelentette: a "melegek" is teljes jogú tagjai a társadalomnak, bár az egynemű házasságok kérdése egyelőre nem aktuális Grúziában. "Ez Franciaországban is óriási vitákat váltott ki" – mondta a francia állampolgársággal is rendelkező, tavaly hatalomra jutott milliárdos vállalkozó.
(Newsgeorgia - Index nyomán)
Az alábbi videókon látható, hogy papok is segítenek móresre tanítani a deviánsokat:
Frissítés: Így rohamozták meg a tüntetők a buzikat menekítő buszt