Egy hollandiai kormánytisztviselő szerint az ILIÁ-nak semmi köze nincs az iszlámhoz, a terrorszervezet a cionisták tevékenységének nyomán jött létre.

Yasmina Haifi
Mint azt korábban megírtuk, Yasmina Haifi Twitteren fejtette ki fenti nézeteit, miszerint Az „Iszlám Államnak semmi köze sincs az iszlámhoz. Az egész semmi más, mint a cionisták tervének része, akik szándékosan akarják befeketíteni az iszlámot”. Elgondolkodtató véleményéért a hollandiai kormány fel is függesztette állásából. A nyilván a szent szólásszabadság, mint a nyugati típusú demokráciák egyik fő pillérének jegyében meghozott döntést a belügyminiszter, Ivo Opstelten jelentette be pénteken.
A kormány Kiberterrorizmus-elleni Közontjában dolgozó nő szerdán osztotta meg véleményét, mely szerint a cionisták az ILIÁ-val akarják befeketíteni az iszlám nevét, pár órán belül eltávolította, de akkor már több kollégája is látta.
A holland kormány most azt vizsgálja, Haifi foglalkoztatása nemzetbiztonsági kockázatot jelentene-e. A belügyminiszter szerint Haifi soha nem térhet vissza állásába. Mint mondta, nem az a baj, hogy mint magánember mit gondol, hanem az, hogy mint köztisztviselő, mit fejez ki nyilvánosan.
(VS - jpost.com nyomán)